Fotografie în premieră cu Nicu Ceaușescu înainte să moară, cu câteva zile! Imaginea-document a fost surprinsă la Roma, pe 27 august 1996 / EXCLUSIV

Fotografie în premieră cu Nicu Ceaușescu înainte să moară, cu câteva zile! Imaginea-document a fost surprinsă la Roma, pe 27 august 1996 / EXCLUSIV
Nicu Ceaușescu alături de părinții lui
Publicat: 10/03/2021, 18:30

GÂNDUL.RO a intrat în posesia unei fotografii-document, pe care o publică azi în premieră! Este vorba de o imagine cu Nicu Ceaușescu, realizată cu câteva zile înainte ca acesta să moară! Mai exact, fotografia este realizată la sfârșitul lunii august 1996, iar la mai puțin de o lună, pe 26 septembrie 1996, fiul cel mic al dictatorilor avea să piară la Viena (Austria), în celebrul spital AKH.

Nicu Ceaușescu, fiul cel mic al soților Elena și Nicolae Ceaușescu, avea să moară la doar 45 de ani, la Viena, în Austria, din cauza unei ciroze care a evoluat brusc!

Cu mai puțin de o lună înainte să moară, Nicu se afla la Roma, acolo unde a fost vizită la câțiva prieteni români, plecați de mulți ani în Italia.

Nicu Ceaușescu, la Roma, cu mai puțin de o lună înainte să moară

Apropiații lui Nicu Ceaușescu spun că în august 1996, acesta „stătea bine pe picioare”

Așa cum se poate vedea și în forografia publicată de noi în premieră, realizată pe data de 27 august 1996, la Roma, Nicu părea destul de afectat de boală, însă, cei care au fost lângă el la acel moment au precizat pentru GÂNDUL.RO că fiul ceaușeștilor „stătea bine pe picioare”.

După acest episod de la Roma, și după ziua lui, de pe data de 1 septembrie, Nicu a mai participat la o petrecere, în România, pe 13 septembrie, alături de prieteni apropiați!

La scurt timp, boala a evoluat foarte agresiv, iar apropiații au decis să-l interneze la Viena, la celebrul spital AKH. Din păcate, pe data de 26 septembrie, viața lui Nicu Ceaușescu se termina la doar 45 de ani.

Ultima iubită a lui Nicu Ceaușescu a fost Dana Radu

La acea vreme, potrivit apropiaților lui Nicu, iubita acestuia, care a și stat lângă el la Viena, era Dana Radu, fiica lui Constantin Radu (fost secretar CC al PCR).

Totuși, marea iubire a lui Nicu fost Donca Mizil, sora lui Serghei. (GÂNDUL.RO a publicat recent un articol despre relația celor doi și cum arată Donca acum, material care poate fi văzut AICI)

Trupul neînsuflețit al „Prințiorului” a fost adus în țară și a fost înhumat în cimitirul Ghencea Militar, acolo unde sunt și părinții lui…

Nicu Ceaușescu a fost reținut chiar pe 22 decembrie 1989, și adus bătut la Televiziune.

Pe data de 21 septembrie 1990, Nicu a fost condamnat de Tribunalul Militar Teritorial București la 20 de ani închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav și la 5 ani pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În 1992 a fost pus în libertate condiționată pe motive medicale.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult