Instanțele și parchetele din Bacău, focare de infecție cu COVID-19: ”Nu a fost efectuată nicio anchetă epidemiologică, activitatea continuă până când vom fi cu toții infectați!” (SURSE)

Instanțele și parchetele din Bacău, focare de infecție cu COVID-19: ”Nu a fost efectuată nicio anchetă epidemiologică, activitatea continuă până când vom fi cu toții infectați!” (SURSE)
Instanțele și parchetele din Bacău, focare de infecție cu COVID-19: ”Nu a fost efectuată nicio anchetă epidemiologică, activitatea continuă până când vom fi cu toții infectați!”
Publicat: 05/11/2020, 12:30
Actualizat: 05/11/2020, 16:41

Situație alarmantă la nivelul instanțelor și parchetelor din Bacău, acolo unde – potrivit surselor noastre – noul coronavirus face ravagii, iar Direcția de Sănătate Publică demonstrează o ”superficialitate” greu de înțeles.

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial trage un semnal de alarmă, în acest context medical deosebit de periculos, și transmite că noul coronavirus a făcut, din nefericire, o victimă în rândurile personalului din sistemul judiciar.

”Vinovat de moartea colegei noastre este chiar guvernul acestei țări”

O tânără grefieră de la Tribunalul Bacău, în vârstă de numai 48 ani, mamă a unui copil de 14 ani, a murit în urma infecției cu COVID-19. Sindicaliștii Dicasterial acuză guvernul că este ”ineficient și incapabil să identifice cele mai bune soluții” pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

”După cum aminteam la începutul acestei pandemii, nici statul sau statutul și nici robele (negre sau gri) nu ne protejează de noul coronavirus. Din nefericire, Covid-19 face prima victimă și în rândul personalului din sistemul judiciar, și anume o tânără grefieră de la Tribunalul Bacău, în vârstă de numai 48 ani, mamă a unui copil de 14 ani. Vinovat de moartea colegei noastre este chiar guvernul acestei țări și instituțiile politizate cu un management fără nicio performanță, guvern care se dovedește ineficient și incapabil să identifice cele mai bune soluții pentru a preîntâmpina astfel de tragedii”, acuză sindicaliștii Dicasterial.

”Există grefieri, dar și judecători, procurori și angajați confirmați cu coronavirus!”

Activitatea tribunalului comercial din Bacău se desfășoară într-o clădire veche, alături de serviciul de probațiune și DNA, cu activități specifice ce implică un trafic foarte mare de persoane, care provin din medii diferite și cu mare răspândire socială, iar riscul de infectare este uriaș.

Surse GÂNDUL.RO susțin că există foarte multe cazuri de infectare cu noul coronavirus, la instanțele și parchetele din Bacău, însă nici vorbă despre vreo anchetă epidemiologică, iar activitatea continuă în pofida tuturor riscurilor.

”Instanțele și parchetele din Bacău sunt adevărate focare de COVID. Există grefieri, dar și judecători, procurori și angajați confirmați cu noul coronavirus! Nu a fost efectuată, până acum, nicio anchetă epidemiologică la niciunul dintre cazuri și nu a fost luată nici o măsură de către conducere. În fiecare zi există contact cu publicul și activitatea continuă până vom fi cu toții infectați”, transmit sursele GÂNDUL.RO, ÎN EXCLUSIVITATE.

GÂNDUL.RO a solicitat conducerii Direcției de Sănătate Publică Județeană Bacău un punct de vedere referitor la situația semnalată, însă, până la această oră, nu am primit niciun răspuns.

Sindicaliștii Dicasterial acuză: ”Direcția de Sănătate Publică Bacău, vinovată de această nenorocire”

Focarele de infecție sunt tratate cu superficialitate de către Direcția de Sănătate Publică Bacău, transmit sindicaliștii, cu toate că Tribunalul Bacău a solicitat, ”oficial și public” – încă din luna septembrie -, să fie luate toate măsurile necesare de protecție împotriva noului coronavirus.

Însă nu este efectuată nicio anchetă epidemiologică, în acest moment, iar normele minime privind sănătatea și securitatea în muncă nu sunt respectate. Mai mult, sindicaliștii dezvăluie că există ”mușamalizări” ale DSP-urilor privind declanșarea anchetelor epidemiologice.

”Direcția de Sănătate Publică Bacău, prin reprezentantul legal, este direct vinovat de această nenorocire precum și de multe altele, pentru că, după cum am fost informați, conducerea Tribunalului Bacău a solicitat, oficial și public, ca DSP Bacău să dispună măsurile necesare de protecție împotriva acestui virus. Nici la acest moment DSP Bacău nu efectuează anchete epidemiologice la nivelul instanțelor judecătorești și parchetelor din județul Bacău. AȘA S-A ORDONAT. Organizația noastră sindicală a sesizat în nenumărate rânduri problemele privind condițiile în care își desfășoară activitatea personalul din Justiție, stadiul multor instanțe și parchete în care nu se respectă norme minime privind sănătatea și securitatea în muncă, iar apoi, mușamalizările care se fac de către DSP-uri privind declanșarea anchetelor epidemiologice, dar nu au prezentat așa de mare interes pentru opinia publică”, mai spun sindicaliștii.

„Conducerea instanței a transmis Direcției de Sănătate Publică Bacău o sesizare prin care cere lămuriri privind desfășurarea anchetei epidemiologice și a măsurilor care se impun în continuare. Preocuparea noastră centrală în acest moment este de a asigura sănătatea tuturor colegilor care activează în cadrul Secției a II-a a Tribunalului Bacău și de a reduce riscurile de infectare pentru justițiabili și alte persoane care vizitează Tribunalul”, precizează conducerea Tribunalului Bacău.

”Poate ca pierderea unei vieți omenești va interesa”

Dar situația alarmantă nu se regăsește doar la instanțele și parchetele Bacău, mai transmit sindicaliștii Dicasterial.

La nivelul întregii țări, acuză aceștia, există focare de infecție cu noul coronavirus, iar pierderea de vieți omenești nu poate concura ”contractele din bani publici”.

”Poate ca pierderea unei vieți omenești va interesa, deși nu credem ca o astfel de știre poate concura contractele din bani publici pentru postarea de mesaje ”de interes public”. În prezent, instanțele si parchetele din țară sunt adevărate focare de răspândire a virusului. Justiție în pandemie!”, cer sindicaliștii revoltați.

„Pe 17 septembrie, unul dintre grefierii Tribunalului Bacău a fost testat pentru a se verifica dacă prezintă virusul Sars-CoV-2, iar rezultatul testului efectuat a fost fiind pozitiv. Grefierul îşi desfăşura activitatea într-un birou împreună cu alte două colege, iar Direcția de Sănătate Publică Bacău a considerat că cele două colege de birou nu sunt contact direct al persoanei infectate cu COVID-19.

La o săptămână distanță, una dintre cele două colege a fost testată, iar rezultatul a fost pozitiv pentru virusul Sars-CoV-2. A doua zi, mai exact pe 25 septembrie, un alt grefier din biroul alăturat a avut parte de aceeași surpriză neplăcută: rezultatul testului efectuat fiind pozitiv. Conducerea Tribunalului nu-și explică cum a fost posbil ca la prima anchetă efectuată, ca urmare a rezultatului pozitiv a primului grefier, nu s-a luat decizia izolării la domciliu a colegelor de birou”

Tribunalul Bacău

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului