Interlopul care a încercat să omoare cu mașina un bebeluș a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Procurorii i-au confiscat și mașina de lux

Interlopul care a încercat să omoare cu mașina un bebeluș a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Procurorii i-au confiscat și mașina de lux
Publicat: 11/01/2022, 16:38
Actualizat: 11/01/2022, 17:07

Florin Bloju, liderul interlop bucureștean, arestat preventiv în ianuarie 2021, după ce a lovit intenționat cu mașina un cărucior în care se afla un bebeluș, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor. 

Potrivit unor surse judiciare, Florin Bloju a fost condamnat, marți, de magistratii Tribunalului București la 5 ani de închisoare, după ce anul trecut, a lovit intenționat cu mașina, un cărucior în care se afla un bebeluș, dar și pe tatăl copilului.

În plus, magistrații au decis să-i confiște lui Bloju și autoturismul de lux pe care l-a folosit la comiterea faptei, spun sursele mai sus citate pentru Gândul. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

Arestat pentru tentativă de omor, Bloju a stat în arest timp de trei mandate, după care instanța Tribunalului București a decis, în aprilie 2021, că poate fi mutat în arest la domiciliu. Bărbatul este cunoscut, în special, pentru bătăi de stradă, recuperări și taxe de protecție.

Cine este Florin Bloju

Considerat unul dintre cei mai violenți interlopi bucureșteni, Florin Bloju s-a impus, încă din anii ’90, pe străzile din cartierul Drumul Taberei, unde s-a remarcat, în special, ca bătăuș de stradă, specializat în impunerea taxelor de protecție.

Ajuns la vârsta de 56 de ani, Bloju începuse să se țină cât mai departe de necazuri, însă, în ciuda vârstei, continua să frecventeze sălile de box pentru că, potrivit unor surse din anturajul acestuia, dorea să se simtă pregătit în orice moment, pentru un eventual conflict violent.

Pe 15 ianuarie 2021,  în jurul orei 10.00, Bloju a avut, însă, o dispută cu un bărbat care ieșise să-și plimbe bebelușul în vârstă de șase luni, pe strada Lunca Cernei, în aproiere de Școala Gimnazială „Sf.Constantin și Elena”.

Tatăl bebelușului a avut o dispută cu liderul intrelop, în condițiile în care acesta ar fi parcat pe trouar, chiar în fața lui, blocându-i trecerea. În acest context, i-ar fi făcut semn că nu poate să treacă, moment în care șoferul ar fi coborât și că ar fi început să-l înjure.

Deranjat de situație, tatăl fetiței ar fi scos atunci telefonul mobil, pentru a-i fotografia numărul de înmatriculare, dar că, din greșeală, a pornit înregistrarea video.

Așa a surprins primul moment, în care Florin Bloju a virat ușor către cărucior, însă susține că, ulterior, conducătorul auto a accelerat din nou. Atunci, ar fi tras disperat căruciorul din fața mașinii, iar piciorul drept i-ar fi fost prins sub autoturism.

Ca urmare, a fost nevoie de o ambulanță, care l-a transportat la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost diagnosticat cu entorsă genunchi drept, entorsă gleznă și contuzie gambă. Victima a relatat că, dacă nu ar fi tras căruțul în timp util, atunci Floin Bloju i-ar fi accidentat pe amândoi, cu urmări grave.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine