Noi dezvăluiri în scandalul cu procurori și polițiști de la Hanul lui Manuc. Șeful Poliției Sectorului 3, acuzat de un subaltern că a ordonat falsificarea proceselor verbale de amendă

Redactor:
Andrei Dumitrescu
Noi dezvăluiri în scandalul cu procurori și polițiști de la Hanul lui Manuc. Șeful Poliției Sectorului 3, acuzat de un subaltern că a ordonat falsificarea proceselor verbale de amendă
Procurorii Parchetului Militar încearcă să stabilească dacă imaginile din interiorul localului au fost înregistrate în urma unei acțiuni ilegale de filaj/Sursa/Captură video

Polițistul care a completat procesele verbale de amendă pentru comisarul-șef Radu Gravriș și cei patru procurori care, în seara zilei de 22 ianuarie, l-au însoțit la restaurantul Hanul lui Manuc, din Centrul Vechi, ar fi recunoscut, în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, că a fost obligat să falsifice realitatea, din ordinul șeful Poliției Sectorului 3, Gabriel Șchiopu.

Agentul de poliție ar fi mărturisit la audieri că i s-a cerut să menționeze, în mod mincinos, că în local era organizată o petrecere privată.    

Radu Gavriș, prim-adjunctul Poliției Capitalei, și patru procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au fost amendați de polițiști, la sfârșitul lunii ianuarie, după ce au fost găsiți într-un spațiu închis al restaurantul Hanul lui Manuc.

În restaurant erau atunci și alți clienți, la mese, în condițiile în care accesul în spațiul respectiv era permis de către administrația localului.

În acea seară, în presă au ajuns imagini, primite pe surse, din interiorul localului. Filmarea a fost făcută înainte ca acțiunea de control să aibă loc, fapt care a lăsat să se înțeleagă că polițistul și cei patru procurori fuseseră obiectul unei operațiuni ilegale de filaj. Totodată, pe conturile de WhatsApp ale mai multor jurnaliști au fost transmise, de pe un număr necunoscut, informații care conțineau și numele celor cinci persoane și calitatea profesională a acestora.

Șchiopu, denunțat pentru încălcarea secretului profesional

A doua zi, pe numele tuturor celor 25 de clienți care se aflau în local au fost întocmite procese verbale de contravenție, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 17.500 de lei. Adminsitratorul localului a fost și el amendat cu 5.000 de lei.

Câteva zile mai târziu, scandalul avea să capete dimensiuni și mai mari, după ce, printr-un comunicat de presă, Parchetul Militar București a anunțat că s-a autosesizat cu privire la presupusa acțiune de filaj care i-a vizat pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

În paralel, procurorii amendați au depus și ei o plângere, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, împotriva șefului Poliției Sectorului 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu, pe care l-au acuzat de divulgare a secretului profesional.

Polițistul s-a desistat la Parchetul Curții de Apel București

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au început o anchetă și i-au chemat pentru audieri pe comisarul-șef Gavriș, pe procurori și pe agentul care a semnat procesele verbale de amendă. Șeful Poliției Sectorului 3, care face obiectul reclamației, nu a fost însă chemat să dea declarații.

Sursele citate au dezvăluit, pentru GÂNDUL.RO, că agentul de poliție ar fi recunoscut la audieri că, la solicitarea comisarului-șef Șchiopu, a mințit atunci când a scris în procesele verbale că, la momentul verificărilor, în restaurantul Hanul lui Manuc era în desfășurare o petrecere privată.

Șeful Poliției Sectorului 3 i-ar fi cerut acest lucru pentru că, din punct de vedere legal, în contextul restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, numai în cazul unei petreceri private pot fi amendați și participanții. Dacă este vorba despre clienții unui local de consumație publică, primește amendă doar administratorul acestuia.

Declarațiile agentului de poliție îi ajută pe clienții amendați în restaurant să obțină anularea proceselor verbale de contravenție.

Sursele citate au precizat că, după dezvăluirile făcute de agentul de poliție în cazul comisarului-șef Gabriel Șchiopu, cercetările ar putea fi extinse și pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Și agentul de poliție riscă un dosar penal pentru fals în acte. El ar putea însă să scape de urmărirea penală, pentru că a decis să se desisteze înainte ca procesele verbale să producă efecte.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Alex Piţurcă a marcat la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Cine este Daniel Dobre, antrenorul reangajat de Simona Halep. A făcut dezvăluiri bombă despre sexualitatea...
Scad pensiile şi salariile! Anunţul care dă fiori românilor
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Ursula von der Leyen vrea egalitate între salariile minime din UE. Țările care se opun...
Alex Piţurcă a marcat la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
BOMBĂ! Cum a ajuns o casă în paragină să coste 700.000 de euro în România....
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții! Ce s-a întâmplat peste noapte. O altă nenorocire se abate asupra...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide