Scandal în Poliția Română după ce mai multe concursuri au fost suspendate din cauza unor greșeli grave de organizare. A fost găsită până și o întrebare cu răspuns greșit! (EXCLUSIV)

Redactor:
Andrei Dumitrescu
Scandal în Poliția Română după ce mai multe concursuri au fost suspendate din cauza unor greșeli grave de organizare. A fost găsită până și o întrebare cu răspuns greșit! (EXCLUSIV)
Poliția Română a scos la concurs mai multe posturi de ofițer, destinate agenților cu experiență/Sursa/Mediafax foto

Un nou scandal a izbucnit la nivelul Poliției Române după ce mai multe concursuri organizate pentru trecerea agenților în corpul ofițerilor au fost suspendate. Este vorba despre unele erori legate de condițiile de înscriere sau de regulamentul de evaluare al notelor. În același timp, în cazul unui concurs care a avut deja loc, s-a constat că răspunsul pentru una dintre întrebări a fost greșit, motiv pentru care cei mai mulți dintre candidați au făcut contestație.

Criza de personal dim Poliția Română a determinat conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să organizeze atât concursuri pentru încadrarea unor agenți din sursă externă cât și concursuri pentru trecerea agenților cu experiență în corpul ofițerilor.

În acest context, la nivel național au fost scoase la concurs mai multe posturi de ofițer, care au vizat aproape toate structurile Poliției Române.

Potrivit unor surse din Poliție, la scurt timp, la nivelul instituției a izbucnit un scandal uriaș după ce mai multe concursuri au fost suspendate.

Este vorba despre posturile de ofițer scoase la concurs în cadrul Poliției Rutiere, Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” de la Câmpiva și Cemtrul Chinologic de la Sibiu.

Sursele citate au precizat că toate aceste concursuri au fost suspendate după ce s-au descoperit unele cerințe absurde în regulamentul de înscriere. Astfel, în cazul concursului de la Poliția Rutieră, se cerea candidaților vechime în specialitatea studiilor. Ori, polițiștii respectivi, fiind agenți, nu aveau cum să dobândească această vechime. În ce privește concursul de la trupele SIAS, exista o probă de tragere care se nota cu admis sau respins, în condițiile în care, la un concurs, departajarea se face pe baza unui punctaj.

Întrebări cu răspuns greșit pentru structurile de investigații criminale

La rândul lor, concursurile de la Școala de agenți de poliție și Centrul Chinologic, concursurile s-au suspendat după ce s-a descoperit că organizatorii ceruseră, la înscriere, în mod absurd, atât studii de lungă durată cât și diplomă de master.

Scandalul generat de toate aceste probleme de organizare a culminat, însă, cu o grilă de examinare făcută greșit, pentru agenții care intenționau să devină ofițeri în structurile de investigații criminale.

Grila de examinare a avut în total 60 de întrebări. Pentru fiecare dintre ele existau trei variante de răspuns, dintre care numai una ar fi trebuit să fie corectă, conform regulamentului de examen.

Numai că, la întrebarea 27, care se referea la furtul calificat, au fost corecte două dintre răspunsuri, „B” și „C”, în condițiile în care grila avea bifat, de către specialiștii IGPR, ca răspuns corect, doar varianta „B”.

Ca urmare, cei mai mulți dintre candidații care au picat examenul au formulat contestații, în condițiile în care, în mod obligatoriu, vor primi cel puțin 15 sutimi în plus față de nota obținută, cât este valoarea fiecărei întrebări în parte.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Breaking News. S-A SINUCIS. Tragedia care a șocat astăzi toată România
FOTO. Bianca Drăgușanu, goală în cadă! Imagini interzise cu fosta soție a lui Alex Bodi...
SE ÎNCHID DIN NOU școlile pe 8 martie? Anunțul făcut de ministrului Educației pentru toți...
Ce crede Angela Merkel despre Simona Halep! Dezvăluiri fabuloase: cum o alintă pe româncă
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Din nou în scenariul roşu? Epidemiolog celebru spune tot: 'De săptămâna următoare'
Accident aviatic grav în Turcia. Cel puţin 9 soldaţi au murit după prăbuşirea unui elicopter...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
China face obligatorii testele anale pentru COVID-19 pentru toți turiștii care sosesc în țară
Breaking News. S-A SINUCIS. Tragedia care a șocat astăzi toată România
Un barbat a gasit un telefon pe strada iar cand s-a uitat mai bine, a...
Cum se întreţineau RELAŢII sexuale în urmă cu 4.000 de ani. Poziţiile care făceau ravagii
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
Florin Cîțu, în pericol. Ce acuzații grave i se aduc, Klaus Iohannis va fi implicat
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
DOLIU în presă: Virusul ucigaş a răpus-o. Din păcate, medicii nu au mai avut ce...
Exercițiile fizice nu ajută la slăbire, spune un expert. Care e singura cale pentru a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide