Student la Drept într-o universitate din Londra, fiul unui deținut celebru se adresează ministrului Justiției: ”Suntem foarte disperați și speriați pentru viața tatălui meu! Tratați omul, nu… personajul!” (EXCLUSIV)

Student la Drept într-o universitate din Londra, fiul unui deținut celebru se adresează ministrului Justiției: ”Suntem foarte disperați și speriați pentru viața tatălui meu! Tratați omul, nu... personajul!” (EXCLUSIV)
Student la Drept într-o universitate din Londra, fiul unui deținut celebru se adresează ministrului Justiției: ”Suntem foarte disperați și speriați pentru viața tatălui meu! Tratați omul, nu... personajul!”
Publicat: 24/09/2020, 18:30
Actualizat: 24/09/2020, 19:27

La începutul anilor 2000, Ștefan Dinu – alias Fane Căpățână, așa cum era cunoscut în lumea interlopă a Capitalei – făcea legea. Însă, la un moment dat, a fost încătușat și condamnat la închisoare, iar celebrul deținut a devenit un personaj incomod chiar și în spatele gratiilor.

De-a lungul timpului, Fane Căpățână a lansat acuzații dure către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și către conducerea Penitenciarului Giurgiu, susținând că este ”vânat” din cauza declarațiilor pe care le-a făcut, că nu i se asigură dreptul la medicamente, deși s-a îmbolnăvit, și că este, de fapt, ”pedepsit” pentru că a denunțat mai mulți procurori.

GÂNDUL.RO prezintă, în exclusivitate, nu numai acuzațiile grave aduse de Dinu Ștefan conducerii Penitenciarului Giurgiu, ANP și Ministerului Justiției, ci și declarațiile fiului său, Robert Dinu – student la Londra – cel care face un apel către ministrul Justiției pentru ca situația în care se regăsește tatăl său să fie analizată cât mai grabnic.

Fane Căpățână: ”Vor să mă pedepsească pentru că am denunțat mai mulți procurori”

Încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, Dinu Ștefan, zis ”Fane Căpățână” solicită organelor publice abilitate să acorde o atenție sporită, ”dacă legislația țarii noastre permite și este cu putință”, cazului său, având în vedere circumstanțele în care se regăsește, bolile de care suferă, plângerile și acuzațiile de încălcare a drepturilor omului aduse, de câțiva ani, împotriva unor instituții ale statului care îi tratează, cu indiferență, sesizările.

Totul ar fi început, susține celebrul deținut Dinu Ștefan, în momentul în care a denunțat mai mulți procurori, iar aceștia au dorit să îl ”pedepsească”.

”De atunci (2015) și până acum am fost transferat, adică mutat în diferite penitenciare din țară, printre care Colibași, Craiova, Giurgiu și Ploiești, de peste patruzeci de ori, deși domiciliul meu și al familiei mele este în București”, susține Ștefan Dinu, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO.

”Aceste transferuri au fost coordonate de către Directorul General Adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, domnul Coțofană Răzvan, fost Director al Penitenciarului Giurgiu, demis de acolo în urma unor nereguli, care acționează la ordinul și rugămintea unor interese de grup”, mai spune Fane Căpățână.

Dinu Ștefan susține că Penitenciarul Giurgiu s-a transformat într-un adevărat fief al traficului de droguri, iar corupția plutește în aer, numai că, de fiecare dată când a transmis astfel de informații, nu a primit niciun răspuns.

”Am fost mutat la Penitenciarul Ploiești, de unde am făcut cerere pentru mutarea într-un penitenciar din București, însă din nou am fost transferat către Penitenciarul Giurgiu. Penitenciarul Giurgiu este o închisoare unde se face trafic de droguri și corupția este la un nivel ridicat. Am formulat plângeri către organele abilitate, însă nu am primit niciun răspuns. Cer ministrului de Interne să facă o anchetă la Administrația Națională a Penitenciarelor. Să verifice modul în care se aprobă transferurile în închisoare. Familia mea a depus o plângere în acest caz la Ministerul justiției”, ne-a mai declarat, în exclusivitate, Fane Căpățână.

Fane Căpățână s-a îmbolnăvit de Hepatita B în penitenciar și a intrat în greva foamei

Fane Căpățână spune că s-a îmbolnăvit de Hepatita B cronică în timpul detenției, fiindu-i încălcat ”dreptul la viață” și acuză conducerea penitenciarului că vrea ”să îl omoare”.

I-a fost recomandat, în urma unui control medical, un anumit medicament, însă medicii colaboratori ai ANP i-au transmis că nu poate primi medicamentul fiindcă nu se încadrează ”în categoriile acestui tratament”.

”M-am îmbolnăvit de Hepatita B cronică în detenție. Mi s-a încălcat dreptul fundamental la viață, din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Vor să mă omoare! Am fost consultat de medicul (…), care mi-a recomandat medicamentul Entecavir, dar medicii colaboratori ai ANP-ului (…) mi-au răspuns că nu mă încadrez în niciuna din categoriile acestui tratament”.

 ”În prezent, sunt diagnosticat cu pietre la fiere și necesit operație urgentă de colecist. Dreptul la viață garantat de Constituția României mi-a fost din nou încălcat, deoarece (…) s-au opus transferului meu către spitalul Floreasca pentru operația de colicist, după ce, în prima instanță, tot aceștia au fost de acord să îmi fac operația într-un spital din afara penitenciarului, deoarece penitenciarul Giurgiu nu deține un spital, ci doar o unitate de primiri urgente”, acuză Fane Căpățână.

”Ca formă de protest împotriva abuzurilor am intrat în refuz de hrană pentru o perioadă de aproximativ 26 zile, însă totul a fost în zadar, deoarece abuzurile nu au încetat. Am fost după trimis la Spitalul Penitenciarului Rahova, iar de la Rahova am fost trimis să aleg să mă operez fie la Spitalul de Urgente Floreasca, sau Spitalul Universitar. Soția și familia mea au mers, au găsit doctori doritori să mă opereze la Floreasca, însă totul a fost în zadar, deoarece transferul mi-a fost în final refuzat. Ce să înțeleg din asta? Că au ceva și cu familia mea?”

Dinu Ștefan, alias Fane Căpățână

Robert Dinu, fiul lui Fane Căpățână: ”Din cauza COVID-19, lucrurile nu se pot mișca rapid, dar acuzațiile tatălui meu trebuie verificate. Viața îi este pusă în pericol”

Robert Ilie Dinu – dublu campion național de kickboxing în România – este acum student la Londra și își dorește să devină avocat într-un una dintre cele mai puternice firme de drept din lume. În prezent, fiul lui Fane Căpățână este voluntar la o casă de avocatură din Londra, acolo unde spune că își dezvoltă ”experiența legală”.

Robert Ilie Dinu – dublu campion național de kickboxing în România

Se declară ”țigan sau rom” și mărturisește, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că își dorește să profeseze meseria de avocat în Marea Britanie fiindcă dreptul englez și limba engleză ”oferă unui tânăr avocat o deschidere către o carieră internațională”.

”Eu, împreună cu tata și întreaga familie, considerăm Ministerul Justiției și organele abilitate ar trebui acorde o atenție sporită față de acuzațiile de mai sus, date fiind circumstanțele excepționale arătate de tatăl meu. Toate cele de mai sus nu fac altceva decât îngreuneze viața noastră, a familiei, și ne pună într-o ipostază de nesiguranță, frică, neputință și îngrijorare. Dacă, pe viitor, starea de sănătate sau viața lui Dinu Ștefan se vor înrăutăți sau termina și se va dovedi acuzațiile de mai sus au contribuit la aceste posibile tragedii, atât imaginea țării noastre, cât și imaginea puterii executive și legislative vor avea de suferit pe plan internațional. Înțelegem datorită virusului Covid19 lucrurile nu se pot mișca mai rapid, însă acuzațiile tatălui meu, în opinia mea, trebuie verificate, mai ales , așa cum el susține deseori, viața îi este pusă în pericol”, declară Robert Dinu, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO.

Robert Dinu, fiul lui Fane Căpățână, este student la Londra

În ciuda acuzațiilor aduse de tatăl meu, noi – familia – nu vom renunța niciodată credem cu tărie în justiția română, în puterea executivă, în democrația țării, în principiul separării puterilor în stat, în principiul statului de drept, dar și în abilitatea acestor instituții de a analiza/proba acuzațiile de mai sus. Subliniez acuzațiile și numele menționate în spusele tatălui meu provin din experiențe și relatări proprii, dar care au un efect nociv asupra noastră, a întregii familii.

Robert Dinu, fiul lui Fane Căpățână

Familia lui Fane Căpățână vrea să organizeze un protest în fața Ministerului Justiției

În exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, fiul lui Fane Căpățână anunță că familia celebrului deținut intenționează să organizeze un miting de protest în fața Ministerului Justiției, într-o încercare de a arăta ”disperarea” și teama că viața lui Ștefan Dinu este pusă în pericol.

Pe data de 14 septembrie, doi deținuți au decedat în Penitenciarul Giurgiu, iar tatăl lui Robert Dinu acuză conducerea închisorii că permite traficul de droguri în spatele gratiilor. Robert Dinu mai spune că un astfel de accident nu poate decât să demoralizeze și mai mult familia, în contextul în care Ștefan Dinu suferă și de mai multe probleme medicale.

”Deși suntem înarmați cu multă răbdare și înțelegere pentru autorități, noi, familia așa-zisului ”Fane Căpățână” suntem dispuși mergem mai departe, în cazul în care vocea noastră nu se va face auzită, și ne rezervăm dreptul de a organiza un miting în fața Ministerului de Justiție, din două motive. Primul, pentru a demonstra autorităților suntem foarte disperați și speriați pentru viața tatălui meu. Al doilea, pentru ca tatăl meu fie urgent audiat, astfel încât să fie analizate toate acuzațiile pe care le aduce”, mai spune Robert Dinu.

Disperarea noastră, a familiei, este cu atât mai mare având în vedere cei doi deținuți care au fost găsiți decedați, în urmă cu doar câteva zile,  într-o celulă a Penitenciarului Giurgiu.

”Luate împreună, toate aceste fapte și plângeri ne afectează în mod negativ viața, psihicul și sănătatea tatălui meu, dar și a noastră, a familiei sale. Sperăm și avem toată încrederea oamenii de bună credință din domeniul public vor privi situațiile de mai sus cu obiectivitatea și corectitudinea cu care mai mult sigur sunt pregătiți și vor trata situația în funcție de omul Dinu Ștefan, mai degrabă, decât personajul ”Fane Căpățână”. Tot ce ne dorim este tata se elibereze sănătos și pe picioarele sale, încheie Robert Dinu, fiul deținutului Dinu Ștefan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912