VIDEO EXCLUSIV / Prima reacție a sindicalistului șef Ion Rădoi după dezvăluirile GÂNDUL.RO: ”Dacă aș fi avut vreo legătură, nu se afla în 31 de ani? Că încearcă nea Drulă… e altă treabă!”

Publicat: 01/04/2021, 19:03
Actualizat: 01/04/2021, 22:37

Protestul sindicaliștilor de la Metrorex a blocat Capitala pe 26 martie și a fost considerat ”o acțiune ilegală” de către conducerea companiei, dar și la vârful Ministerului Transporturilor. În condițiile în care pandemia de coronavirus impune restricții dure pentru limitarea infecțiilor cu COVID-19, un astfel de protest a pus presiune suplimentară pe transportul în comun de suprafață, mijloacele STB fiind supraaglomerate, iar distanțarea fizică a călătorilor, doar o sintagmă lipsită de acoperire.

GÂNDUL.RO a prezentat, ÎN EXCLUSIVITATE, imagini și informații (toate detaliile AICI) care au pus într-o cu totul altă ”lumină” protestul sindicaliștilor conduși de Ion Rădoi, președintele Unității Sindicatul Liber Metrou (USLM).

De la Ministerul Transporturilor au fost lansate acuzații dure la adresa organizatorilor acestui protest, vorbindu-se de ”interese mafiote”, de încercarea disperată de păstrare a unor ”privilegii și sinecuri”, de spațiile comerciale din stațiile de metrou și, astfel, de ”căpușarea” Metrorex.

Un business extrem de profitabil, cu accente amoroase

GÂNDUL.RO a dezvăluit că aceste spații comerciale – administrate de firma Sindomet Servcom SRL, acționar 100% fiind chiar USLM – nu numai că reprezintă adevăratul motiv al protestelor sindicaliștilor, dar constituie și un interes personal al lui Ion Rădoi, cel care este ”greu de clintit” de peste 15 ani.

Iubita secretă a lui Ion Rădoi, Elena Claudia Minea, împreună cu o altă femeie de afaceri – Mihale Iuliana Adina – dețin nu mai puțin de 14 spații comerciale în stațiile de metrou ale Capitalei, iar faptul că până pe data de 2 aprilie trebuie să elibereze respectivele spații, potrivit unei hotărâri a conducerii Metrorex, înseamnă desființarea unui business extrem de profitabil.

Într-un astfel de context cu implicații atât amoroase, cât și financiare, pe termen lung și foarte lung, GÂNDUL.RO l-a contactat pe sindicalistul șef Ion Rădoi pentru a răspunde semnelor de întrebare ridicate în urma protestului de la metrou, dar și în legătură cu spațiile comerciale deținute de Elena Claudia Minea.

Ion Rădoi: ”De zeci de ani luptăm să luăm, acolo, un leu, și-acum, hodoronc-tronc…”

ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, Ion Rădoi pornește abrupt în discuție și spune că nu intervine în problemele de justiție referitoare la protestul de la metrou, în urma căruia au fost deschise trei dosare penale.

”Nu mă bag eu în problema Justiției. Există un process care este în curs de derulare, durează cât durează, Dumnezeu știe, în funcție de termene”, a spus Ion Rădoi.

Liderul sindical de la metrou le răspunde si celor care îl acuză că s-a aflat în spatele acestui protest.

”Adică eu, de exemplu, ca să fiu în spatele acestui protest care a fost acolo, înseamnă că ar fi trebuit să asigur cel puțin 25 % din pierderea salarială, ar fi însemnat să accept renunțarea la locurile de muncă. Păi cum adică? Și asta în condițiile în care noi avem și dezvoltare a rețelei de metrou. Păi cum, ce legătură are una cu alta? În primul rând, eu am concediu și, drept să vă spun, nici nu mă așteptam ca oamenii să nu își apere locurile de muncă și salariile. De zeci de ani luptăm să luăm, acolo, un leu, și-acum, hodoronc-tronc, vine…”, explică Ion Rădoi.

Dacă făceam lucrurile astea, până la urmă…”

Ion Rădoi transmite că jurnaliștii se pot ”interesa” în ceea ce privește eventuala sa legătură cu închirierea unor spații comerciale în stațiile de metrou, prin intermediul firmelor deținute de Elena Claudia Minea și Mihale Iuliana Adina, firme pe care le-a prezentat GÂNDUL.RO.

”Păi nu puteți să vă interesați? E o minciună. E normal ca jurnaliștii să se intereseze, să nu apară doar așa, bombe și alte alea… O spun după 31 de ani de activitate, ca lider, și 40 de ani de activitate în metrou. Dacă făceam lucrurile astea, până la urmă… (n.red. – s-ar fi aflat)”, spune Ion Rădoi.

Întrebat dacă îi cunoaște pe Andrei Drăgan – fiul Elenei Claudia Minea, acesta având, la râdul său, o firmă care este ”conectată” la pușculița Metrorex – și pe Mihale Iuliana Adina (femeia de afaceri care este și acționar în trei firme deținute de Elena Claudia, dar deține și alte firme prin care a închiriat spații comerciale în stațiile de metrou), Ion Rădoi cere timp pentru a se ”documenta”.

”Domnule, dacă îmi dați timp să aflu, s-ar putea să îi cunosc, așa cunosc mulți oameni care sunt prin metrou, vă dați seama, sunt 5.500 de salariați, de unde să îți știu eu, chiar și după nume?”, întreabă, retoric, Ion Rădoi.

”Numele îmi spune… căăă… da… familia ei o cunosc”

În ceea ce o privește pe Elena Claudia Minea – iubita secretă prezentată, ÎN EXCLUSIVITATE, de GÂNDUL.RO -, Ion Rădoi spune că numele îi spune ceva, dar între el și aceasta nu există nicio legătură.

”Da, numele îmi spune… că… da… familia ei o cunosc. Nicio legătură (n.red. – între ei). Adică există o legătură, prin faptul că știu familia. Atât. Hai să fim serioși (n.red. – întrebat fiind dacă Elena Claudia Minea este iubita sa). Și dacă mai spun vreo cinci-șase, ce facem?”, insistă Ion Rădoi.

Întrebat de reporterul GÂNDUL.RO dacă locuiește împreună cu Elena Claudia Minea, președintele USLM neagă cu vehemență.

”Nu. Și nu știu nimic, omule (n.red. – legat de vreo legătură cu spațiile comerciale de la metrou), dacă aș fi avut vreo legătură, nu se afla în 31 de ani? Ce vorbim noi? Că încearcă nea Drulă (n.red. – ministrul Transporturilor), e altă treabă… Chiar nu. Păi verificați, acolo unde se verifică firmele. La Registrul Comerțului. M-ați găsit pe mine pe-acolo? Îți spun sincer, cunosc familia (n.red. – Elenei Claudia Minea), dar nu are nicio legătură, nu sunt implicat nicicum. N-am niciun secret, dacă tot am ajuns în situația asta vreau să lămurim niște lucruri. M-am trezit și cu o amendă, pentru că aș fi fost organizator, n-ai voie, ca românul, să mai treci pe acolo. Pentru că am vorbit cu presa m-au catalogat ca organizator. Și o să fac o contestație…”, a mai declarat Ion Rădoi, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO.

Iubita lui Rădoi, fiul și fiica ei și-au închis conturile de Facebook, după dezvăluirile Gândul.ro

Dezvăluirile GÂNDUL.RO și această primă reacție a lui Ion Rădoi sunt prezentate și în emisiunea GÂNDUL LIVE. 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun