8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Explozie la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Un bărbat se află în stare gravă

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Explozie la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Un bărbat se află în stare gravă
Publicat: 03/08/2021, 08:00
Actualizat: 03/08/2021, 08:01

O explozie puternică a avut loc, marți dimineață, în sediul central al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din București. Un tablou electric a sărit în aer în timp ce se lucra la el iar un electrician a suferit arsuri pe jumătate din suprafața corpului. Bărbatul a fost internat la Spitalul Floreasca din Capitală, este intubat, iar starea lui este foarte gravă, spun medicii, potrivit Antena 3.

Din primele informații, se pare că s-ar fi produs o explozie, urmată de un incendiu. Electricianul s-a ales astfel cu arsuri grave pe față, gât și mâini. Acestuia i-a fost afectată nu mai puțin de jumătate din suprafața corpului.

La această oră se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor exacte care au dus la producerea incidentului.

Românii, printre europenii care nu-și permit un concediu

Aproximativ 35 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene, ceea ce reprezintă 28% din populație, nu își permit să meagă într-o vacanță de vară de minimum o săptămână.

Procentul ajunge la 59,5% în cazul persoanelor care înregistrează venituri sub rata riscului de sărăcie, potrivit unui studiu al Confederației Europene a Sindicatelor (CES), citat de Agerpres.

În rândul persoanelor care trăiesc în risc de sărăcie, adică încasează cu mai puțin de 60% față de venitul mediu, Grecia înregistrează cea mai proastă situație. Astfel, în această țară, 88,9% din persoanele la risc de sărăcie nu își permit să plece într-o vacanță de minimum o săptămână.

În cifre absolute, cel mai mare număr de persoane în această categorie se regăseşte în Italia – 7 milioane de persoane, Spania – 4,7 milioane, Germania – 4,3 milioane, Franţa – 3,6 milioane, Polonia – 3,1 milioane şi România – 3,077 milioane de persoane.

Traian Ogâgău, primarul orașului Sângeorz-Băi, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar

Traian Ogâgău, primarul orașului Sângeorz-Băi, și-a pierdut pentru a doua oară mandatul de edil, în urma unei condamnări penale rămasă definitivă. Prefectul județului a semnat luni ordinul de încetare a mandatului, potrivit publicației Bistrițeanul. Înainte de a părăsi postul, Ogâgău și-a numit cumnatul primar interimar.

Prefectul județului Bistrița Năsăud a emis luni ordinul de constatare a încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău, condamnat definitiv într-un dosar penal, statut incompatibil cu cel de primar de localitate.

Alertă de şobolani în şcolile din Capitală

Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, unul din cele mai bune licee din Capitală, a vorbit la Sinteza Zilei despre decizia Primăriei Capitalei de a nu include unitățile școlare în planul de deratizare.

Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a precizat că în urmă cu trei luni au fost aduse nişte cutii negre care probabil se vor a fi niște capcane de şobolani.

„Au fost aduse niște cutiuțe negre care probabil se vor fi niște capcane pentru șobolani, dar părerea mea este că sunt prea mici pentru a semăna specimene de șobolani.

Adică sunt cam pentru niște șoricei. Sunt puse în dreptul tomberoanelor de gunoi de afară din curtea școlii, la centrală câteva și avem o curte exterioară unde există o magazie unde cred că sunt și acolo vreo cinci. În interiorul lor se pune grâu din acela tratat dar până în momentul de față noi nu am văzut niciun șobolan prins acolo”, a spus Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, potrivit Antena 3..

Declarația vine în contextul în care , Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare în 2021, spre deosebire de programul din 2020, omite mai multe categorii de obiective, printre care și „clădiri aparținând instituțiilor publice ale autorităților locale, altele decât PMB – subsol”,  categorie în care încadrează și unitățile de învățământ. Alte categorii eliminate din planul unitar de acțiune pentru deratizare sunt piețele și târgurile agroalimentare, dar și locurile de agrement și terenurile de sport.

Obama, petrecere cu 600 de oameni, în plină pandemie. Fostul președinte împlinește 60 de an

Fostul președinte Barack Obama își va sărbători ziua în care va împlini 60 de ani cu o petrecere în Martha’s Vineyard, care va ține cont de protocoalele de siguranță Covid-19, deși există îngrijorări cu privire la varianta Delta..

Potrivit CNN, evenimentul care va avea loc vineri va fi organizat în aer liber și va urma toate protocoalele de sănătate publică ale Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Potrivit New York Post, Barack Obama va avea 475 de invitați, care vor fi asistați de 200 de angajați.

Arafat: Acum suntem sub unu la mie ca incidenţă. La doi la mie se pot restricționa anumite activități pentru persoanele nevaccinate

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit luni seară, despre situația epidemiologică din România, precizând că media națională este acum la 0,06 la mie, Capitală fiind aproape de incidența de unu la mie. Medicul a afirmat că dacă numărul de infectări va crește peste doi la mie ca incidență, atunci probabil vor fi reintroduse restricții ce îi vor afecta în special pe cei care nu s-au vaccinat. Acesta a subliniat că la momentul actual nu e nicio decizie în acest sens, iar dacă se va prelungi starea de alertă nu vor fi restricții în plus.

Horoscop săptămâna 2 – 8 august 2021. Taurii pot avea probleme financiare

Astrologul Mădălina Manole prezintă horoscopul săptămânal pentru perioada 2 – 8 august 2021, pentru toate zodiile. Săptămâna 2 – 8 august 2021 poate aduce o serie de decizii surpriză care să ne scoată din ritmul nostru și să ne strice starea de spirit.

Atacul asupra petrolierului Mercer Street. Ambasadorul României şi însărcinatul cu afaceri al Regatului Unit, convocați de Ministerul de Externe iranian

Ministerul de Externe iranian i-a convocat luni pe ambasadorul României şi pe însărcinatul cu afaceri al Regatului Unit pentru a le transmite un protest în urma acuzaţiilor formulate de aceste ţări cu privire la atacul comis joi asupra unui petrolier în Marea Arabiei, în urma căruia şi-au pierdut viaţa doi membri ai echipajului navei, un român şi un britanic, relatează agenţia EFE.

Iranul a decis aceste convocări ca măsură de reciprocitate, după ce ambasadorii săi la Londra şi Bucureşti au fost la rândul lor convocaţi de ministerele de externe britanic şi român.

”Aceste comentarii, făcute într-o manieră pripită şi fără furnizarea niciunei probe sau evidenţe, sunt respinse şi condamnate energic”, se arată într-o notă a MAE iranian, citată de agenţia EFE, cu referire la acuzaţiile formulate la adresa Teheranului.

Politica Republicii Islamice Iran este ”să se apere şi să dea un răspuns decisiv, oportun şi adecvat oricărui act de aventurism”, adaugă MAE iranian,citat de Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Devine obligatoriu din 7 iulie. Dispozitivul pe care toate mașinile trebuie să-l aibă la bord
Weekend compromis în România. Veștile de la ANM strică toate planurile
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×