ACUZAȚII. Dan Tudorache acuză PNL că influențează emiterea avizele necesare pentru Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Primarul Sectorului 1 deține dovezi: „Am această hârtie. Este penal!”

Redactor:
Redacția Gândul
ACUZAȚII. Dan Tudorache acuză PNL că influențează emiterea avizele necesare pentru Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Primarul Sectorului 1 deține dovezi: „Am această hârtie. Este penal!”
Primarul sectorului 1, Dan Tudorache

Într-un interviu exclusiv pentru DC News Dan Tudorache susține că partidul PNL stabilește  și influențează aprobarea avizelor  necesare pentru Planului Urbanistic Zonal (PUZ) a proiectelor derulate de primărie, pentru ca ulterior primarul Sectorului 1 să fie taxat politic. De asemenea, Dan Tudorache spune că aceste „acte constituie trafic de influență și instituire de grup infracțional”.

Dan Tudorache a declarat, miercuri, 20 mai, la DC News TV că  racordare locuințele din nordul Sectorului  la reţeaua de  apă-canalizare este blocată.

„Noi avem undeva la 800 de hectare, fără să avem Planului Urbanistic Zonal (PUZ), deci nu putem trage rețele, apă, în zona de nord a Sectorului. Gândiți-vă că sunt nouă blocuri cu zece etaje, construite pe timpul celuilalt primar, și nu au rețele. Noi, neavând PUZ, nu avem cum să tragem rețelele”.

Primarul sectorului 1 susține că aceste tipuri de blocaje sunt realizate sub diverse moduri și deține dovezi în acest sens, aceste acte fiind ilegale

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că membrii PNL și USR din Consiliul Local al Sectorului 1 ar fi încercat să îi blocheze toate proiectele, iar că această încercare ar fi fost un ordin venit din partea partidelor acestora.

Adversarii mei politici blochează PUZ-ul peste tot! Mă atacă și în instanță. Caută să blocheze acest PUZ, pentru ca după să spună nu ai asfaltat străzile. Păi cum să le asfaltez dacă te-ai opus?!”

„Blochează!”, a subliniat primarul, adăugând ulterior: „Vreți să vă arăt un act prin care s-a stabilit la partid, la PNL, să nu mi se dea avizele de la ministere?! Am această hârtie. Este penal!”Este trafic de influență și instituire de grup infracțional. Cum să hotărești la partid dacă poti da undă verde sau nu unui PUZ.

Dan Tudorache susține că locuitorii Sectorului 1 au de suferit din cauza faptului că PNL consideră că nu îi pot atinge nimic

„Hotăresti la partid să-ți bați joc de 250.000 de locuitori ai Sectorului 1? PNL consideră că nu îi pot atinge nimic.”

Inchide