DEZVĂLUIRI. Primarul Sectorului 1: Cei din opoziție mi-au blocat toate proiectele / A fost o făcătură de partid

Redactor:
Gandul
DEZVĂLUIRI. Primarul Sectorului 1: Cei din opoziție mi-au blocat toate proiectele / A fost o făcătură de partid
DEZVĂLUIRI. Primarul Sectorului 1: Cei din opoziție mi-au blocat toate proiectele / A fost o făcătură de partid. Sursa: MEDIAFAX FOTO

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că membrii PNL și USR din Consiliul Local al Sectorului 1 ar fi încercat să îi blocheze toate proiectele, iar că această încercare ar fi fost un ordin venit din partea partidelor acestora.

Într-un interviu acordat DC News, primarul Dan Tudorache a descris acțiunile consilierilor locali PNL și USR ca fiind „o făcătură de partid”.

„Spun opoziție fiindcă ei (PNL și USR, n. red.) sunt în opoziție cu mine, dar ei au majoritate în Consiliu, cu un consilier, mai avem puțin și se împlinesc patru ani, deci au avut majoritatea. Au avut Consiliul Local toți anii aceștia, m-au blocat non-stop. E adevărat, mai spre final de mandat, o parte din consilierii PNL au conștientizat că tot ce făceau, când se opuneau la ședințele Consiliului, era doar o făcătură de partid, adică nu se opuneau pentru că proiectele erau proaste, se opuneau pentru că așa spunea șeful lor de partid”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Dan Tudorache: Strategia consilierilor era să dea vina pe mine

Totodată, edilul a mai spus că strategia consilierilor care i s-au opus în ședințele Consiliului Local era aceea de a da vina pe el pentru eventualele nereușite din cadrul administrației publice locale.

„Strategia era să blocheze tot, pentru ca după aceea să vină să spună «ia uite, Tudorache nu a făcut». Păi nu am făcut pentru că nu am avut Consiliu. Bine, am făcut, nu se poate spune că nu am făcut. Știți cum e, întotdeauna lumea spune de primar. Primarul face bine sau primarul face rău. Pe vremea lui Băsescu a aflat lumea că puterea absolută este la Consiliu”, a mai spus edilul Sectorului 1.

În cadrul interviului, Dan Tudorache a mai declarat că, în perioada stării de urgență, multe dintre lucrările publice, în special cele pentru reabilitarea termică a blocurilor din sector, au fost oprite, dar a adăugat că după încheierea stării de urgență lucrările au fost reluate și se vor încheia în toamnă.

Inchide