Alertă maximă de securitate la Pentagon! Șeful Statului Major american și comandanții Forțelor armate, în carantină/ Ministrul român al Apărării, vizită în SUA în plin focar COVID

Alertă maximă de securitate la Pentagon! Șeful Statului Major american și comandanții Forțelor armate, în carantină/ Ministrul român al Apărării, vizită în SUA în plin focar COVID
Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org
Publicat: 07/10/2020, 16:57

„Virusul chinezesc” lovește la vârful Pentagonului, după ce focarul de COVID-19 de la Casa Albă a pus pe jar întreaga lume occidentală. Controversele sunt alimentate de atitudinea  președintelui american Donald Trump, care a continuat să sfideze pandemia chiar și la ieșirea din spital. Șeful Statului Major american, generalul Mark Milley, și toţi ofiţerii superiori de cel mai înalt rang au fost plasaţi la izolare marți, după ce au fost expuși la coronavirus chiar în sala de ședințe clasificate din Pentagon. Anunțul a ieșit „pe surse” în presa americană. după ce amiralul Charles Ray, numărul 2 al Gărzii de Coastă, prezent la ședința secretă, s-a îmbolnăvit de COVID. Acesta este contextul „fierbinte” în care ministrul român al Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, și oficiali ai Armatei române merg în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitația secretarului american al apărării, Mark T. Esper.

Amiralul Charles Ray, confirmat cu COVID-19, s-a aflat vineri noaptea la o întâlnire a șefilor de stat major, în ceea ce se numește Tank, sala de ședințe strict secrete din Pentagon, scrie The Guardian. Surse din armata americană au spus că acolo au fost expuși majoritatea liderilor militari aiStatelor Unite, dar amiralul avut și alte întâlniri cu oficiali. Ray a participat și pe 27 septembrie la o reuniune la Casa Albă în onoarea familiilor medaliaţilor americani.

Comandanții tuturor Forțelor armate americane se află în izolare

În afară de şeful Statului Major american, generalul Mark Milley, toţi ofiţerii superiori de cel mai înalt rang au fost plasaţi la izolare – numărul doi în Statul Major, comandanţii Marinei (US Navy), Forţelor terestre (US Army), Forţelor aeriene (US Air Force), Forţei spaţiale (Space Forece), Gărzii Naţionale, agenţiei militare de informaţii NSA şi Forţelor speciale, potrivit unui oficial de la Pentagon, care a cerut protecţia anonimatului.

Liderii armatei americane au fost testați marți dimineață, potrivit mai multor oficiali americani. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a afirmat într-o declarație oficială, că niciunul nu a prezentat simptome sau nu a dat până acum rezultate pozitive.

Cu toate acestea, presa americană a relatat că un atașat militar, Jayna McCarron, a dat rezultate pozitive, dar și un alt ofițer de rang inferior, membru activ al armatei care a călătorit cu Trump săptămâna trecută, a raportat Bloomberg.

Focarul de coronavirus din Pentagon este a doua mare lovitură pentru Statele Unite după ce președintele american Donald Trump a fost spitalizat cu același diagnostic, iar Casa Albă se confruntă cu un focar din ce în ce mai extins.  În timp ce numărul total al staff-ului de la Casa Albă infectat cu coronavirus este necunoscut, având în vedere nivelul de secretizare în jurul focarului, există totuși tot mai multe persoane din administrația prezidențială care anunță că intră în izolare, acest lucru făcând Casa Albă una dintre cele mai fierbinți zone active pentru circulația virusului în întregul SUA, mai scrie The Guardian.

Explozie de infectări cu COVID și la Casa Albă

Principalul expert în boli infecţioase din SUA, doctorul Anthony Fauci, ale cărui recomandări privind sănătatea publică s-au ciocnit cu minimalizarea pandemiei de către preşedintele Donald Trump, a declarat marţi că apariţia recentă de infectări la Casa Albă putea fi prevenită, relatează Reuters.

„Priviţi la ce s-a întâmplat în această săptămână la Casa Albă”, a spus Fauci într-un interviu pentru Kennedy Political Union de la American University, răspunzând unei întrebări despre ce sfat ar da în legătură cu modul în care oamenii pot discuta despre acţiuni preventive cu rude care consideră că pandemia este o farsă.

„E o realitate, chiar acolo. Şi cu fiecare zi care trece, apar tot mai mulţi oameni infectaţi. Nu e o farsă. E o situaţie nefericită să vezi aşa ceva, deoarece ar fi putut fi prevenită”, a spus Fauci.

Cu ce lideri militari americani se va întâlni în SUA Ministrul român al Apărării, Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și oficiali ai Armatei române militari merg în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitația secretarului american al apărării, Mark T. Esper, timp de cinci zile, începând de miercuri. Secretarul Apărării Marke Esper, care efectua săptămâna trecută un turneu în Magreb, nu a intrat în carantină. El a participat marţi la o conferinţă pe tema viitorului Marinei americane organizată de către un centru specializat, Center for Strategic and Budgetary Assessments (CSBA).

În timpul vizitei în SUA, ministrul Apărării va avea o serie de întâlniri cu înalți oficiali ai Departamentului Apărării SUA și va depune o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Cimitirul Militar Național Arlington, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Vom discuta despre modalitățile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA
„Vom avea mai multe întâlniri la Washington, D.C. cu înalți oficiali americani în care vom aborda preocupările noastre legate de evoluțiile din domeniul securității în regiunea Mării Negre, și, în context, necesitatea unei abordări coerente și consistente a posturii de apărare și descurajare în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. Vom reafirma angajamentul României de a continua pe direcția dezvoltării capacității sale de apărare prin programe de instruire și de înzestrare cu sisteme de armament și echipamente performante și vom discuta despre modalitățile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA”, a declarat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, conform documentului citat.

Ministrul Apărării Naționale este însoțit în vizita oficială din SUA de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu și de Simona Cojocaru, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale.

Vizita vine la o zi după ce Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat Planul de implementare a Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024 și direcțiile de modernizare a Armatei.

Zilele trecute, și ministrul bulgar al Apărării, Krasimir Karakachanov, a fost în vizită la Pentagon.

Decizia generalului Milley de a fi pusă în carantină a fost raportată pentru prima dată de CNN. El și alți lideri au participat recent la o recepție de la Casa Albă pentru familiile militare, la care au participat și președintele și prima doamnă, Melania Trump, care au dat și ele rezultate pozitive. Însă alte rapoarte au citat oficiali anonimi spunând că nu se crede că focarul militar este legat de Casa Albă.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii