Cardiologul american Christopher David a declarat pentru publicația americană Parade că verdețurile sunt printre cele mai benefice alimente pentru organism și mai ales pentru inimă.
Acesta recomandă să consumăm zilnic o masă care să conțină zarzavaturi cu frunze, preferabil salate, pentru a nu distruge nutrienții prin fierbere.
”Verdețurile, zarzavaturile cu frunze verzi sunt deosebit de benefice pentru sănătatea cardiovasculară, având în vedere conținutul lor de nitrați în dietă, care poate îmbunătăți elasticitatea vaselor prin susținerea producției de oxid nitric. Oxidul nitric relaxează vasele de sânge, susține tensiunea arterială sănătoasă, îmbunătățește circulația și protejează împotriva rigidității arteriale.”, a spus medicul, pentru Parade.
Motivul pentru care verdețurile nu ar trebui să lipsească din alimentație, potrivit cardiologului, este faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, organismul produce mai puțin oxid nitric. Zarzavaturile susțin producerea acestei substanțe esențiale pentru buna funcționare a organismului și contribuie la îmbunătățirea funcției cardiovasculare.
De asemenea, nutriționiștii recomandă adăugarea în dieta zilnică a alimentelor care conțin fibre solubile. Acestea au un rol important în scăderea nivelului de colesterol și în reglarea nivelul de zahăr din sânge.
Alimentele care conțin fibre solubile sunt: fasolea, lintea, semințele de chia sau semințele de in.
Pentru protejarea inimii, este recomandat să evităm alimentele procesată, precum mezelurile sau cârnații, dar și produsele de patiserie și băuturile dulci.
Foto: Envato
Citește și:
Unele MEDICAMENTE nu trebuie să fie combinate cu cafea. Ce efecte secundare pot apărea