Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a comentat pe marginea celor mai controversate două ingrediente, care sunt comune în alimentație: zahărul și alcoolul. Acesta a declarat că cel mai important aspect pentru o viață sănătoasă este menținerea unui echilibru.
Alexandru Rafila a precizat că nu este neapărat necesar să excludem din alimentație zahărul și alcoolul, important este să consumă aceste ingrediente cu moderație.
”Cred că moderaţia este cuvântul care trebuie să fie cel care coordonează atât consumul de alcool, cât şi consumul de zahăr”, a spus sâmbătă Alexandru Rafila, la o emisiune TV.
Ministrul Sănătății a adăugat că alcoolul nu reprezintă un pericol pentru sănătate, dacă este consumat ocazional.
”În cantităţi reduse, niciunul nu este dăunător. Sunt diverse discuţii pe la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) legate de faptul că orice cantitate de alcool dăunează, dar să nu uităm totuşi că alcoolul consumat cu moderaţie, mai ales în băuturi care nu sunt concentrate, nu sunt distilate, reprezintă, dacă vreţi, şi un bagaj cultural care vine din multe ţări din Europa şi nu numai. Şi cred că moderaţia este cuvântul care trebuie să fie cel care coordonează, dacă vreţi, atât consumul de alcool, cât şi consumul de zahăr”, a declarat doctorul Rafila.
În ceea ce privește pierderea în greutate, Alexandru Rafila a subliniat că aspectul esențial este o dietă corespunzătoare, urmată apoi de mișcare.
”Dietă, în primul rând, pentru că dacă faci mult sport şi abuzezi de alimentaţie nu este în regulă. Şi trebuie, sigur, amândouă integrate. Ştiţi că este problema aceasta a sportivilor de performanţă, care în momentul când renunţă la sportul de performanţă, mâncând la fel ca atunci când făceau sport de performanţă, au o problemă legată de greutate”.
În cadrul aceleiași emisiuni Alexandru Rafila a fost pus să aleagă între covrigi și merdenele, pentru o gustare, acesta precizând că preferă merdenelele.
FOTO: Envato
Cum se prepară băutura vedetă a sezonului. Are o mulțime de beneficii curative