Atenție, ce se ascunde sub zăpada din Poiană! Primăria Brașov a anunțat azi la ce pericole se expun turiștii, pe pârtiile închise!

Atenție, ce se ascunde sub zăpada din Poiană! Primăria Brașov a anunțat azi la ce pericole se expun turiștii, pe pârtiile închise!
Poiana Brașov / Facebook
Publicat: 14/01/2021, 11:33

Salvamontiștii din Braşov au fost solicitați, miercuri, să intervină în cazul a şapte turişti care s-au accidentat pe pârtiile din Poiana Braşov, asta după ce persoanele respective au intrat pe pârtiile închise, care reprezintă un adevărat pericol! Ce se ascunde sub zăpadă!

 „Ne confruntăm cu un flux foarte mare de schiori pe pârtiile din partea inferioară a masivului, zone care sunt închise!

„Stratul de zăpadă este, pe alocuri, subţire şi poate ascunde multe obstacole”

Reamintim că toate pârtiile din zona inferioară a masivului sunt, în continuare, închise şi rugăm turiştii să nu mai intre în aceste zone, deoarece se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă este, pe alocuri, subţire şi poate ascunde multe obstacole (pietre, rigole etc.). Totodată, în aceste zone se intervine cu instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, fapt care duce la consistenţe şi planeităţi diferite ale stratului de zăpadă. Coborârea de pe masiv către staţiune trebuie făcută cu instalaţiile de transport pe cablu”, este anunțul Primăriei Brașov.

Pentru trei dintre cei şapte turişti accidentaţi a fost nevoie şi de intervenţia echipajelor SMURD, care i-au transportat spre o unitate spitalicească pentru investigaţii suplimentare, notează Agerpres.

De la începutul sezonului de schi (1 ianuarie) salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 53 de situaţii, implicând 54 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a trebuit să fie evacuate de pe munte. Cel mai mare număr de intervenţii ale salvamontiştilor din Poiana Braşov într-o singură zi a fost de nouă.

Salvamont: „Prima zi din an a fost de foc” / Zeci de apeluri pentru intervenția de urgență pe munte!

„Prima zi din an a fost o zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr mare de evenimente montane. Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, s-au primit 40 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipajelor Salvamont”, au arătat reprezentanţii Salvamont într-o postare pe Facebook.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase