Au început pregătirile pentru sezonul de schi, la Poiana Brașov. Care sunt tarifele de anul acesta

Au început pregătirile pentru sezonul de schi, la Poiana Brașov. Care sunt tarifele de anul acesta
Au început pregătirile pentru sezonul de schi, la Brașov. Care sunt tarifele de anul acesta / Sursa foto: Facebook
Publicat: 29/11/2020, 14:07
Actualizat: 29/11/2020, 14:15

Primăria Municipiului Brașov a anunţat, duminică, începerea pregătirilor pentru sezonul de schi, astfel încât, în cazul unei decizii favorabile din partea autorităţilor centrale, să poată amenaja pârtiile din Poiana Braşov.

Având în vedere condiţiile meteo din ultimele zile, cu temperaturi negative – în noaptea de sâmbătă spre duminică înregistrându-se -6 grade –  s-a început producerea de zăpadă artificială, a informat  primarul Allen Coliban.

Au început pregătirile pentru sezonul de schi, la Brașov

În plus, potrivit oficialului, în această primă etapă, se vor face depozite de zăpadă, iar în cazul în care condițiile meteo vor permite, se vor putea amenaja și pârtiile.

,,Având în vedere condițiile meteo din aceste zile, am început pregătirile pentru sezonul de schi. Pentru că noaptea trecută au fost temperaturi negative, -6 grade, s-a început producerea de zăpadă artificială. În această etapă se vor face depozite de zăpadă. În cazul în care condițiile meteo ne vor permite, atât ca precipitații, cât și ca temperaturi, iar decizia autorităților centrale va fi una favorabilă, vom putea amenaja și pârtiile”, a declarat Allen Coliban.

De asemenea, primarul municipiului Brașov spune că tarifele la transportul pe cablu se mențin la nivelul de anul trecut. Acesta speră ca evoluţia pandemiei să permit deschiderea sezonului de schi încă de la finalul lunii decembrie.

,,Din punctul meu de vedere, schiul este unul dintre sporturile sigure, în ceea ce priveşte răspândirea acestui virus (COVID-19-n.r.), mai ales că vom implementa şi măsurile pe care le-am discutat cu operatorul transportului pe cablu. Atât braşovenii, cât şi domeniul HoReCa din Braşov şi, mai ales, din Poiană, au nevoie de acest sezon de schi. Tocmai de aceea am şi menţinut tarifele la transportul pe cablu la nivelul de anul trecut. Sper ca evoluţia pandemiei, atât la nivel local, naţional, dar şi al UE (…) să ne permită să deschidem acest sezon încă de la sfârşitul lunii decembrie”, a mai precizat primarul.

Tarifele vor fi la nivelul celor de anul trecut

Conform reprezentanţilor hotelierilor din Poiana Braşov, peste jumătate din locurile de cazare din staţiune erau ocupate, la sfârşitul lunii trecute, pentru minivacanţa de 1 Decembrie, în condiţiile în care, spre deosebire de alţi ani, accesul la facilităţi, de genul spa-uri sau locuri de joacă pentru copii, este interzis, iar sezonul de schi încă nu a debutat.

În plus, potrivit surselor citate, un număr consistent de rezervări s-au făcut, deja, pentru Crăciun şi Anul Nou.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase