Bărbatul care a organizat partida de barbut în urma căreia a fost ucis Emi Pian, reținut de DIICOT. Coordona o gupare de contrabandiști (DETALII EXCLUSIVE)

Bărbatul care a organizat partida de barbut în urma căreia a fost ucis Emi Pian, reținut de DIICOT. Coordona o gupare de contrabandiști (DETALII EXCLUSIVE)
Trupele speciale au descins la 13 adrese de unde au ridicat 17 persoane suspectate de contrabandă cu țigări/Sursa/Facebook
Publicat: 16/03/2021, 16:05
Actualizat: 16/03/2021, 18:55

Bărbatul care a organizat partida de barbut în urma căreia a fost ucis liderul interlop bucureștea Emi Pian, a fost ridicat, marți dimineață, de polițiști și procurorii DIICOT alături de alte 16 persoane. Acesta ar fi pus pe picioare o grupare de contrabandiști specializată în procurarea și comercializarea de țigări fără timbru. 

Cunoscut în lumea interlopă sub numele de Costeluș al lui Tinca, bărbatul era cunoscut de ani buni drept unul dintre cei mai prolifici contrabandiști de tutun din București și a reușit să strângă o avere considerabilă.

De altfel, acesta este proprietarul imobilului în care a fost organizată, în noaptea de 3 spre 4 august, partida de barbut în timpul căreia Florin Mototolea, alias Emi Pian, s-a certat cu Richard Emanuel Gheorghe, care, după un schimb de replici, l-a înjunghiat în picior provocându-i o hemoragie care s-a dovedit letală.

Procurorii DIICOT și polițiștii bucureșteni au descins, marți dimineață, la 13 adrese, între care și la imobilul din Giulești în curtea căruia a fost înjunghiat Emi Pian.

Contrabandiștii erau foarte bine organizați

Conform anchetatorilor, în perioada 2019 – 2021, gruparea condusă de Costeluș al lui Tinca ar fi obținut sume mari de bani din comercializarea țigărilor de contrabandă, puse la vânzare prin intremediul uuni magazin controlat de el.

Anchetatorii susțin că gruparea era foarte bine organizată, pentru a reduce la minim riscul ca afacerea să fie deconspirată.

Astfel, s-a stabilit faptul că o parte din membrii grupării se ocupau de procurarea țigărilor de la diverși furnizori, de depozitarea temporară și de transportul acestora în punctul de desfacere și în diverse autoturisme folosite pe post de depozit, alții aveau ca atribuție vânzarea acestora, iar alții aveau atribuții de supraveghere a zonei, plasându-se în locuri din care puteau observa cu ușurință eventuala apropiere a polițiștilor. La rândul lor, liderii grupului se ocupau, spun anchetatorii, de colectarea banilor.

Activitatea de comercializare a țigărilr se desfășura după un program riguros, începând cu ora 08:00 și până în jurul orei 19:00, existând o medie de aproximativ 60 de clienți pe zi, prețul mediu al unui pachet de țigări fiind de 13 lei.

Pentru a securiza activitatea desfășurată, discuțiile telefonice clasice între membrii grupării erau extrem de rare și purtate într-un limbaj codificat, majoritatea apelurilor fiind inițiate prin intermediul unor aplicații criptate.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Prima divă a ţării şi-a pierdut minţile! Are tendinţe criminale, "influenţată de droguri şi alcool"....
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Fiul lui Cătălin Zmărăndescu îl distruge pe tatăl său! Scandalul de la Survivor a declanșat...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Cea mai FIERBINTE ÎNTREBARE în 2022: Merită să faci FOOD DELIVERY cu Dacia Spring?
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Importanța bateriei unei mașini!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort. O tragedie....
Liviu Dragnea e în culmea fericirii! Un mare duşman a primit o lovitură fără precedent
Bill Gates cutremură toată lumea! Când vine următoarea pandemie? Va fi mult mai rău
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...