Ce decizie a luat CFR Călători înainte de marele pelerinaj de la Sfânta Parascheva

Ce decizie a luat CFR Călători înainte de marele pelerinaj de la Sfânta Parascheva
Publicat: 26/09/2020, 17:45

CFR Călători va suplimenta capacitatea de transport în perioada 7/8 – 15/16 octombrie 2020, pentru pasagerii care doresc să călătorească spre/dinspre Iaşi cu ocazia Sărbătorii Sfintei Parascheva.

„Trenurile care circulă pe următoarele rute: Timişoara – Cluj Napoca – Iaşi şi retur; Bucureşti – Bacău – Paşcani – Iaşi şi retur; Bucureşti – Mărăşeşti – Vaslui – Iaşi şi retur; Constanţa -Iaşi şi retur vor avea în compunere vagoane de dormit şi/sau cuşetă.

De asemenea, se vor suplimenta cu vagoane, trenurile care asigură legătura feroviară între principalele oraşe ale ţării şi municipiul Iaşi.

CFR: Rugăm călătorii să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf

Pentru a evita aglomeraţia, rugăm călătorii să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf. De asemenea, rugăm călătorii să nu urce în tren dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt bilete”, transmite CFR..

Sursa citată mai arată că masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor, staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare, potrivit măsurilor anti-coronavirus pentru stoparea răspândirii epidemiei.

Un altfel de pelerinaj, din cauza pandemiei

Marea sărbătoare de „Sfânta Parascheva” de pe 14 octombrie va fi una diferită în acest an, din cauza pandemiei. Evident, și cunoscutul pelerinaj la moaștele Sfintei de la Iași nu va mai fi ca în anii trecuți.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei anunță că pelerinajul din acest an la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași va fi unul diferit, cu multe măsuri de restricție, scrie ziaruldeiasi.ro.

La pelerinajul care strânge şi 300.000 de pelerini în Iaşi vor fi mai multe restricţii, iar prima dintre acestea ţine de faptul că pelerinajul are o durată strictă, de o săptămână, de pe 8 octombrie până pe 15 octombrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase