Ce mănânci, DE FAPT, când cumperi un sandviș în formă de triunghi de la magazin. Procesul de producție a fost dezvăluit

Ce mănânci, DE FAPT, când cumperi un sandviș în formă de triunghi de la magazin. Procesul de producție a fost dezvăluit
Publicat: 03/11/2023, 18:34

Unii vor renunța la tradiționalul sandviș gata ambalat, cumpărat de la magazinul de la colțul blocului.

De multe ori preferăm să dăm bani pe un sandviș pre-ambalat atunci când suntem pe fugă.

Preparatele rapide au devenit controversate, din cauza procesului de producție.

Un episod din celebra emisiune How It’s Made – Cum se fabrică arată cum este produs un asemenea sandviș.

Există două metode de fabricare a sandvișurilor pre-ambalate, după cum dorește clientul.

Prima este un proces atât manual, cât și automatizat, în parte. Mai întâi, lucrătorul aliniază pâinea proaspătă într-o mașină. În acest timp, verifică feliile de defecte sau găuri.

Apoi, mașina „separă feliile din pâine, apoi un dispozitiv răspândește unt topit”. Feliile cu unt ajung pe partea superioară a benzii liniei de producție, unde un alt dispozitiv automat injectează maioneză peste ele.

Banda cu feliile de pâine cu maioneză și unt ajunge apoi în dreptul muncitorilor, care așează manual restul ingredientelor, mezeluri sau brânză rasă.

Oamenii sunt oripilați, deoarece muncitorii nu purtau măști și nici mănuși, în timp ce manipulau sandvișurile.

În clipul video se arată apoi: „în zona de pregătire, lucrătorii încarcă bucăți de șuncă într-un feliator”.

Clientul specifică exact dimensiunea și greutate feliilor pe care le dorește în sandviș și feliatorul este programat în prealabil.

Feliile ajung apoi pe linia de asamblare, unde lucrătorii le adaugă la sandvișuri, tot fără mănuși.

Apoi, ei închid sandvișurile și le așează în stive de câte două. În fine, banda aduce sandvișurile la o mașină de tăiat mecanizată care le taie în două, sub formă de triunghiuri, care apoi sunt ambalate în plastic.

În cât timp trebuie consumat un sandviș, de fapt

A doua metodă nu implică angajați, ci totul este automatizat. Igiena este mult mai bună. Sandvișurile ajung pe rafturile magazinului în 12 ore de la producție și rămân proaspete încă 3 zile, după care cele nevândute sunt retrase și înlocuite cu altele noi.

Internauții sunt însă indignați de lipsa condițiilor de igienă, în procesul preparării acestor sandvișuri.

„Absolut oribil”, scrie cineva. Mulți au susținut că aceste imagini i-au determinat să nu mai consume sandvișuri preambalate, scrie Daily Star.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete