Reacția lui Victor Ponta, după incendiul de la „Matei Balș”: „Păcat că viața bate filmul” / Mesajul fostului premier pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Reacția lui Victor Ponta, după incendiul de la „Matei Balș”: „Păcat că viața bate filmul” / Mesajul fostului premier pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu
Fostul premier Victor Ponta (s) și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu
Publicat: 29/01/2021, 16:50
Actualizat: 29/01/2021, 18:25

Victor Ponta a reacționat, vineri, după incendiul de la „Matei Balș”, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Fostul premier are un mesaj pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, făcând referire la filmul documentar „Colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, în care apare și Vlad Voiculescu, Ponta comparând cele două situații: tragedia de la Colectiv și cea de la „Matei Balș”.

„România anului 2021 !
În filmul de pe HBO („Colectiv” – n.r.) Vlad V. (Voiculescu – n.r.) rezolvă totul – și lua și Oscar pentru rolul în care interpretează atât de bine un om cu adevărat interesat de ce se întâmplă în spitalele din România – păcat că viața bate filmul.

Dar sigur – acolo era un club privat – aici sunt spitale publice. Cui îi pasă? Eu cred că mai face VV (Vlad Voiculescu – n.r.) încă un film cu el în rol principal și gata! AMIN!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Vlad Voiculescu, întrebat cine ar trebui să demisioneze după incendiul de la „Matei Balș”: „Există responsabilități și responsabili. Nu avem o concluzie a anchetei”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat vineri, 29 ianuarie, după incendiul de la Institutul „Matei Balș”, unde și-au pierdut viața cinci pacienți, faptul că „există responsabilități și responsabili”.

Vlad Voiculescu a fost întrebat la Antena 3 cine ar trebui să își dea demisia, după tragedia care a avut loc în cursul dimineții de vineri, în contextul în care în alte situații tragice s-au cerut demisii ale înalților oficiali.

Vlad Voiculescu: „De data asta ministrul face ce poate. Există responsabilități și responsabili”

De data asta ministrul face ce poate. Există responsabilități și responsabili. Nu avem o concluzie a anchetei. Cred că lucrurile trebuie judecate sistemic. Să vedem care au fost cauzele”, a declarat ministrul Sănătății.

Incendiul la ”Matei Balș”, soldat cu cinci victime

Cinci persoane care sufereau de COVID-19 au decedat în urma incendiul care a izbucnit vineri dimineaţa, în jurul orei 5.00 la Institutul Materi Balş din Capitală.

Alţi 102 pacienţi au fost evacuaţi, iar 53 au fost transferaţi la alte spitale.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a precizat că au fost 10 apeluri la 112 pentru a anunţa incendiul, primul la 5:04, însă nu se auzea decât un zgomot de fond, iar cel care a sunat a fost reapelat şi a semnalat izbucnirea incendiului.

În data de 29 ianuarie a.c., la 112 s-au înregistrat 10 apeluri de urgenţă, după cum urmează, transmite STS:

„05:04:09 – apelul a durat 57 de secunde, persoana care a sunat nu a comunicat informaţii, se auzea doar zgomot de fond. Operator 112 STS a reapelat numărul de la care s-a iniţiat apelul la ora 05:05:07, persoana anunţând că este un incendiu la Spitalul Matei Balş. 05:04:28 – în paralel, un alt operator 112 STS a preluat un alt apel efectuat de către o femeie care a semnalat incendiul şi cerea ajutor. Ulterior, au mai fost înregistrate apeluri referitoare la incendiu, la următoarele ore: 05:06:37, 05:06:40, 05:09:05, 05:09:06, 05:13:41,  05:18:51, 06:06:49.

Apelurile au fost procesate, indexate şi transferate către toate agenţiile specializate de intervenţie (ISU-SMURD, Serviciul de Ambulanţă, Poliţie, Jandarmerie)”, anunţă oficialii STS.

Momentul în care a izbucnit incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, surprins de o cameră de supraveghere

Jurnaliștii de la Europa Liberă au obținut primele imagini video cu izbucnirea incendiului de la „Matei Balș”, de la o cameră de luat vederi care acoperă curtea interioară a spitalului.

Care ar putea fi cauzele declanșării incendiului de la „Matei Balș”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut o serie de declarații referitoare la incendiul care a izbucnit vineri dimineață la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. Voiculescu a declarat, referitor la posibilele cauze ale declanșării incendiului, că există două posibilități.

Momentan nu este clar. Vin de la «Matei Balş» am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…) Sunt două piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Este interzis pentru cei care stau la parter. Decizie pentru proprietarii de apartamente
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?