CORONAVIRUS. Țara cu 20.000 de noi cazuri de coronavirus raportate într-o singură zi

Redactor:
Gandul
CORONAVIRUS. Țara cu 20.000 de noi cazuri de coronavirus raportate într-o singură zi

Brazilia a înregistrat pentru prima dată aproape 20.000 de cazuri noi de coronavirus într-o singură zi, au anunțat miercuri autoritățile medicale.

Autoritățile au spus că au fost depistate 19.951 de cazuri noi de la începutul focarului.

Alte 888 de persoane au murit, ceea ce a atras numărul de decese oficiale până la 18.859, potrivit DPA International.

Marți a fost atinsă o altă etapă sumbră – numărul de persoane care au murit în urma virusului într-o zi a depășit 1.000.

Numărul de cazuri raportate în țară este de obicei cel mai mare la jumătatea săptămânii, deoarece laboratoarele reiau capacitatea de testare completă după weekend.

Numărul total de cazuri nedetectate în țară este probabil mai mare decât arată cifrele oficiale, din cauza lipsei de testare și a întârzierii rezultatelor laboratorului.

Donald Trump, a declarat că a interzis o interdicție de călătorie în Brazilia

Întrebat despre numărul mare de cazuri din Brazilia, marți, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că a interzis o interdicție de călătorie în Brazilia.

„Ne gândim la asta”, a spus Trump, adăugând: „Sperăm că nu vom avea o problemă. Guvernatorul Florida face teste foarte, foarte multe – în special statul Florida, pentru că o mare majoritate vine în Florida.
„Îmi fac griji pentru tot, nu vreau ca oamenii să vină aici și să ne infecteze oamenii”, a spus Trump, „nici nu vreau oameni bolnavi acolo”.

Brazilia, a treia țară, în ceea ce privește numărul de cazuri infectate

Brazilia, cea mai populată țară din America Latină, are al treilea număr cel mai mare de infecții la nivel mondial, în spatele SUA și Rusia, și al șaselea cel mai mare număr de decese, conform datelor colectate de universitatea Johns Hopkins din SUA.

Sao Paulo, cel mai populat oraș din țară, a înregistrat 5.363 de decese, ceea ce reprezintă mai mult decât China, unde focarul de boală a început în decembrie.

Sistem de sănătate în prag

Numerele alarmante ale Braziliei apar la câteva zile după ce primarul din Sao Paulo a avertizat că sistemul său de sănătate ar putea fi copleșit foarte curând dacă locuitorii nu respectă orientările privind distanțarea socială. Funcționarii din orașul major de 12 milioane au declarat o vacanță de cinci zile pentru a-i determina pe locuitori să rămână acasă.

Miercuri a început o „mega-vacanță” în oraș și va dura până luni, după ce autoritățile locale au adus mai multe sărbători din alte luni.

Tendințele arată că în weekend și sărbători, mai mulți rezidenți sunt în măsură să respecte restricțiile asupra vieții publice, iar orașul speră că vacanța de șase zile va încetini răspândirea virusului.

Potrivit unui raport al presei braziliene, ziua a început cu mai puțin trafic al mașinilor mai mult decât de obicei, dar magazinele erau deschise și oamenii ieșeau pe străzi.

Lege propusă care ar face obligatorie utilizarea măștilor de protecție  în spațiile publice

În contextul crizei de sănătate în spirală, Camera inferioară a Congresului din Brazilia a aprobat o lege propusă care ar face obligatorie utilizarea măștilor de protecție personală în spațiile publice. Legea propusă ar impune oamenilor să poarte orice formă de acoperire a feței în zonele care sunt accesibile publicului, inclusiv parcuri, trotuare, mijloace de transport în comun și chiar clădiri private unde există un nivel ridicat de trafic de picioare. Persoanele care nu poartă măști ar urma să fie amendate cu până la 52 USD.

Propunerea are nevoie de aprobarea Senatului și a președintelui brazilian Jair Bolsonaro, care poartă rar acoperiri faciale. Nu este clar când se va produce votul Senatului.

 

Inchide