COVID-19. Ce sancțiuni aduce pandemia de coronavirus fotbalului românesc: Amendă și suspendare pentru 12 meciuri dacă scuipă pe teren

COVID-19. Ce sancțiuni aduce pandemia de coronavirus fotbalului românesc: Amendă și suspendare pentru 12 meciuri dacă scuipă pe teren
COVID-19. Ce sancțiuni aduce pandemia de coronavirus fotbalului românesc: Amendă și suspendare pentru 12 meciuri dacă scuipă pe teren / Sursă Fotoa: FLAVIU BUBOI / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 27/05/2020, 20:13
Fotbaliștii români riscă să fie suspendați între 6 și 12 etape și amendați, în cazul în care scuipă sau își sulfă nasul pe teren, a hotărât Federația Română de Fotbal, care a aprobat noul protocol ce va fi pus în aplicare odată cu reluarea sezonului, notează Reuters.

Amenda pentru scuipat și suflat nasul, întrodusă și în România:

Federația Română de Fotbal speră că sezonul fotbalistic intern va putea fi reluat la 13 iunie, însă decizia are nevoie de aprobarea guvernului. Toate competițiile au fost suspendate la mijlocul lunii martie din cauza epidemiei de coronavirus.

Astfel, jucătorii riscă amenda și suspendare de la 6 până la 12 partide dacă scuipă sau își suflă nasul pe teren, potrivit documentului aprobat de FRF.

Fotbaliștii vor trebui să păstreze o distanță de cel puțin 2 metri unul față de celălalt în timpul antrenamentelor, în timp ce echipa și rezervele nu vor avea voie să stea împreună înaintea meciurilor.

Liga română va fi reluată fără spectatori, iar pe stadion nu va fi permisă prezența a mai mult de 150 de persoane în timpul meciurilor. UEFA a cerut FRF ca până la 1 iunie să prezinte un plan privind reluarea meciurilor.

Ministrul Ionuț Stroe, despre reluarea meciurilor

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că meciurile din Liga 1 de fotbal ar putea fi reluate în weekendul 13-14 iunie, însă a precizat că momentan competițiile sportive vor avea loc fără public.

Acesta a oferit speranțe suporterilor și fanilor anunțând: „Putem estima că, dacă evoluția va fi una pozitivă, în 13-14 iunie vom avea Liga 1 repornită”, potrivit Digi24.

Vești bune pentru fani și suporteri

„Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal. Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a spus ministrul.

În ce condiții vor fi reluate meciurile

„Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive și medicale pentru această competiție. Testarea pentru COVID se va face pentru echipe și pentru toți cei care participă cu 2-3 zile înainte de meci, la fel și pentru ceilalți oficiali, pentru arbitri, pentru delegați, observatori”, a adăugat  acesta.

Ministrul a mai spus că pe stadioane vor fi delimitate 3 zone: o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde vor fi maximum 100 de persoane, o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă și o zonă exterioară, pentru personalul de pază.

De asemenea, acesta a precizat că nu va fi permis deocamdată accesul publicului.

„Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment”, a spus Ionuț Stroe.

În timp ce mulți sportivi profesioniști și-au încetat activitatea pe fondul pandemiei coronavirusului, mai sunt câțiva care au găsit o modalitate să-și practice meseria și în criză. Există meciuri de fotbal sau de baseball care se joacă fără suporteri, fiind transmise în direct la TV, sau pe Internet. De asemenea, la Premier League din Belarus fanii plătesc pentru a avea o figurină de carton cu chipurile lor în tribune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase