VEȘTI BUNE. Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, anunță când ar putea fi reluate meciurile din Liga 1

VEȘTI BUNE. Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, anunță când ar putea fi reluate meciurile din Liga 1
Când ar putea să revină spectatorii pe arenele sportive. Anunțul făcut de Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului. “Eu sunt optimist!”  
Publicat: 26/05/2020, 22:04
Actualizat: 27/05/2020, 13:54

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că meciurile din Liga 1 de fotbal ar putea fi reluate în weekendul 13-14 iunie, însă a precizat că momentan competițiile sportive vor avea loc fără public.

Acesta a oferit speranțe suporterilor și fanilor anunțând: „Putem estima că, dacă evoluția va fi una pozitivă, în 13-14 iunie vom avea Liga 1 repornită”, potrivit Digi24.

Vești bune pentru fani și suporteri

„Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal. Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a spus ministrul.

În ce condiții vor fi reluate meciurile

„Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive și medicale pentru această competiție. Testarea pentru COVID se va face pentru echipe și pentru toți cei care participă cu 2-3 zile înainte de meci, la fel și pentru ceilalți oficiali, pentru arbitri, pentru delegați, observatori”, a adăugat  acesta.

Ministrul a mai spus că pe stadioane vor fi delimitate 3 zone: o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde vor fi maximum 100 de persoane, o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă și o zonă exterioară, pentru personalul de pază.

De asemenea, acesta a precizat că nu va fi permis deocamdată accesul publicului.

„Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment”, a spus Ionuț Stroe.

În timp ce mulți sportivi profesioniști și-au încetat activitatea pe fondul pandemiei coronavirusului, mai sunt câțiva care au găsit o modalitate să-și practice meseria și în criză. Există meciuri de fotbal sau de baseball care se joacă fără suporteri, fiind transmise în direct la TV, sau pe Internet. De asemenea, la Premier League din Belarus fanii plătesc pentru a avea o figurină de carton cu chipurile lor în tribune.

Fotbalul este unul dintre sporturile cele mai grav afectate de pandemie, întrucât mai multe Ligi au fost suspendate, potrivit CNN.

Totuși, pentru fanii înrăiți ai fotbalului s-au găsit soluții și câteva ligi continuă și în pandemie.

Premier League din Belarus este acum singura competiție activă rămasă în Europa, iar popularitatea ei a crescut. Federația de fotbal a țării a asigurat chiar noi oferte de radiodifuziune în 10 țări, incluzând Rusia, Israel și India.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase