SPORT. Mai multe competiții sportive se desfășoară în ciuda pandemiei de coronavirus. Manechine și „fani de carton” asistă la meciurile de fotbal din Belarus

SPORT. Mai multe competiții sportive se desfășoară în ciuda pandemiei de coronavirus. Manechine și „fani de carton” asistă la meciurile de fotbal din Belarus
Suporteri de carton, asistând la meci în timpul pandemiei
Publicat: 14/04/2020, 17:05

În timp ce mulți sportivi profesioniști și-au încetat activitatea pe fondul pandemiei coronavirusului, mai sunt câțiva care  au găsit o modalitate să-și practice meseria și în criză. Există meciuri de fotbal sau de baseball care se joacă fără suporteri, fiind transmise în direct la TV, sau pe Internet. De asemenea, la Premier League din Belarus fanii plătesc pentru a avea o figurină de carton cu chipurile lor în tribune.

Fotbalul este unul dintre sporturile cele mai grav afectate de pandemie, întrucât mai multe Ligi au fost suspendate, potrivit CNN.

Totuși, pentru fanii înrăiți ai fotbalului s-au găsit soluții și câteva ligi continuă și în pandemie.

Premier League din Belarus este acum singura competiție activă rămasă în Europa, iar popularitatea ei a crescut. Federația de fotbal a țării a asigurat chiar noi oferte de radiodifuziune în 10 țări, incluzând Rusia, Israel și India.

Manechine și fani de carton

Incredibil, dar există încă suporteri care vor să participe la meciuri. Totuși, există un număr mare de fani ai fotbalului care preferă să păstreze distanța socială și să devină în felul acesta suporteri virtuali.

Un club din Belarus a început să umple stadioane cu suporteri de carton. La propriu. Dynamo Brest își îndeamnă susținătorii să plătească bilete pentru a avea manechine cu chipurile lor în tribune. Banii strânși de la așa-zișii „fani de carton” se duc pentru susținerea luptei împotriva coronavirusului.

De asemenea, Ligile din Tadjikistan, Burundi și Nicaragua au fost și ele ferme împotriva criticilor și au continuat să continue.

Tadjikistanul și Nicaragua au urmat îndrumările oferite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și joacă meciuri în spatele ușilor închise, acestea fiind difuzate în direct la televizor și pe Internet.

Taiwanul și-a lansat recent o divizie de fotbal, a cărui sezon începe duminică.

Uniunea mondială a jucătorilor FIFPro spune că este de neînțeles faptul că jocurile continuă în pandemie

Basball și curse de călărie

Pe lângă liga sa de fotbal, Taiwanul a revenit ți în baseball-ul profesionist.

Liga Profesionistă Chineză de Baseball trebuia să înceapă sâmbătă, dar a fost amânată pentru duminică din cauza ploii. La meci nu au fost lăsați să asiste suporterii, dar competiția a fost transmisă în direct.

Cursele de cai au reușit, de asemenea, să continue în mai multe țări din întreaga lume, deși în spatele ușilor închise.

Pistele din Australia, Hong Kong, Japonia și Suedia sunt printre cele în care au continuat cursele pe timp de criză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase