Cristian Popescu Piedone, declarații pe treptele Curții de Apel cu privire la dosarul Colectiv: 3.500 de primari ai României, la vremea respectivă, am semnat în baza unei legi

Cristian Popescu Piedone, declarații pe treptele Curții de Apel cu privire la dosarul Colectiv: 3.500 de primari ai României, la vremea respectivă, am semnat în baza unei legi
Cristian Popescu Piedone s-a înțeles cu Partidul Social Democrat
Publicat: 30/09/2020, 14:34

Cristian Popescu Piedone, primarul ales al Sectorului 5, a făcut declarații la Curtea de Apel București, unde este citat, în calitate de inculpat, la un nou termen în dosarul Colectiv. „Vocea poporului își spune cuvântul. Dacă am câștigat, să întrebați oamenii și nu-i faceți proști, inculți și nu spuneți că oamenii nu știu ce fac”, a spus Piedone, care a adăugat, referindu-se la cazul Colectiv,  că legea cu privire la autorizarea restaurantelor ar trebui schimbată. 

Cristian Popescu Piedone: Cetățenii sectorului 5 sunt făcuți ba proști, ba c-au votat cu burta, ba injurii aduse electoratului. Cred că nu merită așa ceva

Cel mai bine, această întrebare să le-o puneți pe rând celor peste 29.000 de locuitori ai sectorului 5. Am văzut pe anumite posturi de televiziune în care cetățenii sectorului 5 sunt făcuți ba proști, ba c-au votat cu burta, ba injurii aduse electoratului. Cred că nu merită așa ceva. Dreptul de a vota este un drept pe care și eu, și dumneavoastră, și toată lumea pe care astăzi îl avem. Este democrație cea mai pură într-un stat de drept, dacă este de drept. Să lăsăm justiția să-și spună cuvântul”, a spus Cristian Popescu Piedone, pe treptele instanței, citat de Digi24.

Primarul ales al Sectorului 5 este de acord cu renumărarea voturilor: O să-mi dea încă unul sau două-trei procente în plus

„Cât despre alegători, cei care contestă și au contestat alegerile, le transmit un singur lucru: nu sunt împotriva acelor renumărări de voturi. Probabil că acele voturi anulate, care s-au regăsit la mine, o să-mi dea încă unul sau două-trei procente în plus. Eu n-am spus nimic. Dacă pierdeam, pierdeam. Vocea poporului își spune cuvântul. Dacă am câștigat, să întrebați oamenii și nu-i faceți proști, inculți și nu spuneți că oamenii nu știu ce fac”, a completat primarul ales al sectorului 5.

Piedone despre tragedia de la Colectiv: Peste 3.500 de primari ai României, la vremea respectivă, am semnat în baza unei legi. Ce s-a întâmplat după Colectiv? S-a schimbat legea?

„În afară de dreptatea divină este dreptatea pe care orice politician și orice cetățean o dorește să o aibă. Am candidat și de astăzi începând, din respect pentru dumneavoastră, sunt ferm convins că dacă v-ați da microfoanele jos și ați deveni oameni, știți că peste 3.500 de primari ai României, la vremea respectivă, am semnat în baza unei legi. Am respectat legea și sunt condamnat. Ce s-a întâmplat după Colectiv? S-a schimbat legea?”, a mai spus el.

Întrebat de ce a candidat din nou, deși în 2015 spunea că nu va mai candida, Piedone a răspuns că „în cei cinci ani de zile, în România, nu s-a schimbat absolut nimic”.

„Legea trebuia schimbată. Nu în fața unui restaurant să scrie pe o pancartă: intri pe propria răspundere. Pe propria răspundere am eliberat și eu declarația agentului economic, în acel local – 80 de locuri la mese. Sunt nevinovat, oameni buni! De aceea am candidat și Dumnezeu mi-a ajutat să ies, cu cetățenii care mulți i-ați făcut proști. Sunt proști, da’ mulți, Măria voastră!”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru un abuz în serviciu comis tot în calitate de edil al Sectorului 4, mandat pe care l-a deținut între 2008 și 2015. Ulterior a demisionat după tragedia din clubul Colectiv care a dus la moartea a 65 de tineri.

În principal, acuzația adusă de procurorii DNA în dosarul Colectiv, este că „pentru a autoriza funcţionarea clubului Colectiv, Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. Colectiv Club S.R.L îndeplinea cerinţele legale necesare avizării”, arăta DNA într-un comunicat.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

„​Eu sunt condamnat moral. Sunt autorul moral în cazul Colectiv, dar voi candida. Punct. Am ales sectorul 5 pentru că este cel mai văduvit sector al Capitalei, nu s-a făcut aproape nimic”, spunea Cristian Popescu Piedone după anunțarea candidaturii.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia