Cum coopta „Rechinul” viitorii membri în organizaţia criminală pe care o conducea: Nu erau primite persoane de altă naționalitate

Cum coopta „Rechinul” viitorii membri în organizaţia criminală pe care o conducea: Nu erau primite persoane de altă naționalitate
Publicat: 11/08/2021, 17:55

Martorii din dosarul lui Florian Tudor, zis „Rechinul”, au dezvăluit cum își  consolida românul, arestat în Mexic, rețeaua pe care o controla.

Potrivit relatăriilor martorilor, „Rechinul” nu avea încredere în foarte  multe persoane, iar pentru a le permite să lucreze cu el, îi supunea la un adevărat ritual de inițiere, înainte să fie primiți în organizația criminală.

„Unul dintre martori spune că a plecat din România, în Mexic, ca să-l ajute pe Rechinul în acea schemă de operațiuni bancare și cu carduri clonate. Și în momentul în care a ajuns acolo, nu a fost primit deodată în gruparea respectivă, ci a fost supus unui ritual de inițiere. A fost obligat să consume cocaină, odată cu toți ceilalți. Era și Tudor Florian prezent. Iar după ce a consumat cocaină în fața tuturor, a băut un pahar de vin cu Tudor Florian și a fost admis în gașcă”, a povestit jurnalista Carmina Pricopiel la Antena 3.

Mai mult, gruparea condusă de Rechinul era închisă, fiind formată doar din interlopi români, fiind interzisă celor de alte naționalități. Doar doar doi străini, un arab și un rus, mai colaborau cu Florian Tudor.

„Martorul amenințat a declarat că din gruparea numitului Tudor Florian fac parte mai multe persoane, printre care o persoană cunoscută cu numele Stazică, care este de etnie rromă, care are rolul de a asigura paza și protecția grupării, atât pe teritoriul Mexicului cât și în USA și România. Stazică asigură supravegherea activităților de retragere de sume de bani din bancomate, de clonare de carduri, de transport a trăgătorilor pe teritoriul altor state de unde se făceau retragerile de sume de bani.

Alături de persoana cunoscută cu numele Stazică, mai acționează și băiatul acestuia, zis «Bruce Lee» care a exercitat acte de violență și asupra persoanei vătămate și prin intermediul căreia numitul Tudor Florian a spălat sume de bani în România prin construirea unor imobile în municipiul Craiova”, a mai relatat jurnalista.

Cum atrăgea noii membri în bandă

Martorii au povestit anumiți interlopi din România, care aveau probleme cu legea, erau cooptați în bandă.

„A auzit de la numitul Tudor Florian că C.C.S. avea probleme cu poliția în România, în sensul că a înjunghiat o persoană la o piscină în Craiova și urma să fie condamnat. Numitul C. C. S. a venit în Mexic la solicitarea inculpatului Tudor Florian pentru a munci ca gardă de corp și pentru a nu executa pedeapsa pe care urma să o primească în țară”, transmite Antena 3.

În Mexic erau aduși tehnicieni din România, care montau cip-uri la bancomate, în vederea copierii informațiilor. Dispozitivele erau verificate de un cetățean mexican care se ocupa de echipamentele ATM.

„După finalizarea dispozitivelor, acestea erau verificate de un cetățean mexican, pe nume Jonatan Esqvel Perez, despre care persoana vătămată a afirmat că mai avea și un alt nume, avea vârsta de aproximativ 40 de ani, purta barbă. Acest cetățean mexican a înființat o firmă de import-export echipamente ATM și reparații electronice, precum și de componente electronice pe care le foloseau pentru a construi cipurile”.

„Rechinul”, transferat în închisoarea Altiplano

Florian Tudor, zis Rechinu, a fost transferat la închisoarea de maximă siguranță Altiplano, din statul Mexic. Acolo a fost deținut celebrul El Chapo, liderul sângerosului cartel Sinaloa.

„Rechinul” nu va fi extrădat în România

Potrivit presei locale, interlopul Florian Tudor a condus gruparea Riviera Maya, specializată în infracțiuni cibernetice. El nu va fi extrădat în România, un judecător mexican luând decizia de a suspenda ordinul prin care „Rechinul” fusese reţinut pentru extrădare. Astfel, cel puțin deocamdată, interlopul rămâne închis în Mexic, urmare a unei proceduri legislative stufoase, invocate de avocatul său. Apărătorul „Rechinului” a invocat faptul că lui Florian Tudor nu îi sunt respectate drepturile. Ba, mai mult, el ar fi fost supus unor abuzuri din partea procurorilor români.

„Rechinul” a fost arestat în Quintana Roo, pe 27 mai, de agenții Procuraturii Generale a Mexicului. Dosarul cuprinde șapte capete de acuzare pe numele lui Florian Tudor. Printre altele, „Rechinul” este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi instigare la tentativă de omor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?