UPDATE. Ministerul Justiției: Tudor Florian, arestat provizoriu în vederea extrădării / Momentul în care interlopul Florian Tudor, cunoscut drept „Rechinul”, este arestat în Mexic – VIDEO

UPDATE. Ministerul Justiției: Tudor Florian, arestat provizoriu în vederea extrădării / Momentul în care interlopul Florian Tudor, cunoscut drept „Rechinul”, este arestat în Mexic - VIDEO
Anchetatorii români susțin că Florian Tudor, zis „Rechinul”, a făcut o avere de peste 1,2 miliarde de doalri prin intermediul rețelei pe care o coordonează / Sursă FOTO: captură video Antena 3 & captură video YouTube
Publicat: 28/05/2021, 11:40
Actualizat: 28/05/2021, 12:20

Interlopul cunoscut drept „Rechinul”, care este anchetat în România pentru șantaj, constituire de grup infracțional organizat și instigare la omor, a fost arestat în cursul nopții de joi, 27 mai, în Mexic.

Ministerul român al Justiției anunță: Tudor Florian, arestat provizoiu în vederea extrădării

„La data de 27 mai 2021, în Ciudad de Mexico, cetățeanul român Tudor Florian a fost arestat provizoriu, în vederea extrădării către România. Sus-numitul este urmărit internațional în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă, emis de către Tribunalul București.

Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiției, la sesizarea instanței emitente a mandatului de arestare preventivă. Autoritățile mexicane au colaborat cu autoritățile române cu celeritate și eficiență. Ministerul Justiției a beneficiat de asistența Ambasadei României în Statele Unite Mexicane.

Procedura de extrădare se va desfășura conform legislației statului solicitat. Ministerul Justiției din România va întreprinde toate demersurile legale în virtutea atribuțiilor sale de autoritate centrală în materia extrădării”, informează sursa citată. 

De asemenea, și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) informează faptul că autoritățile din Mexic l-au arestat pe Florian Tudor după ce Tribunalul București a dispus arestarea preventivă în lipsă a unui inculpat.

„La solicitarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, la data de 23.03.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă în lipsă a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, instigare la șantaj și șantaj, decizie rămasă definitivă în urma unei hotărâri a Curții de Apel București, din data de 07.04.2021.

La data de 27.05.2021, autoritățile judiciare din Mexic, Fiscalia General de la Republica, au efectuat o acțiune de punere în executare a unui mandat internațional de arestare emis de către autoritățile judiciare din România, pe numele respectivului inculpat, în prezent, acesta aflându-se în custodia autorităților mexicane, în cadrul procedurii de extrădare inițiate de către autoritățile române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, informează Direcția de Investigare a Infracțiunilor de criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Florian Tudor, întâlnire de rang înalt cu Şefa Secretariatului pentru Securitate şi Protecţie a Cetăţeanului din Mexic

Şefa Secretariatului pentru Securitate şi Protecţie a Cetăţeanului (SSPC) din Mexic, Rosa Icela Rodriguez, s-a întâlnit recent cu Florian Tudor, după ce acesta a fost acuzat de autorităţile mexicane că se află la conducerea unei grupări infracționale care se ocupă cu clonarea de carduri bancare în staţiunea balneoclimaterică Cancun, din provincia mexicană Yucatan.

„Întrevederea privată a avut loc la sediul SSPC (o agenţie guvernamentală – n.r.) de pe bulevardul Constituyentes, în vestul capitalei Mexicului, unde funcţionara publică a răspuns solicitării cetăţeanului de origine română de a se face auzit de către autorităţile guvernului mexican”, a informat SSPC.

Parchetul General al Republicii (FGR) a fost informat de Unitatea de Informaţii Financiare (UIF) din cadrul Secretariatului pentru Finanţe şi Credit Public (SHCP) al Mexicului la jumătatea lunii februarie în cadrul unui denunț referitor la existenţa unei reţele formate din oameni de afaceri şi politicieni suspectaţi că ar avea legături cu crima organizată, în fruntea căreia se afla Tudor Florian, cunoscut drept „Rechinul”.

La începutul lunii februarie, UIF informa că 79 de conturi bancare au fost blocate deoarece s-a descoperit că aparțineau unor persoane care făceau parte dintr-o grupare infracţională, majoritatea dintre ei fiind cetăţeni români.

Știre inițială

Florian Tudor a fost reținut de autoritățile mexicane în timp ce se afla la sediul Procuraturii Generale din Ciudad de Mexico pentru rezolvarea unor proceduri judiciare în mai multe dosare în care avea calitatea de reclamant.

În imaginile video se poate observa cu interlopul nu se aștepta să fie reținut și se zbate să scape de agenții care îl arestează. Florian Tudor nu vrea accepte că va fi reținut și reacționează spunând „Lăsați-mă în pace” și „Mă sugrumă”, dar nu numai, în timp ce încearcă să facă tot ce îi stă în putere să scape din mâinile agenților. La un moment dat este târât pe holurile instituției.

„Rechinul”, arestat alături de un agent federal

Procuratura Generală a Mexicului a transmis un comunicat în care precizează că un agent federal a încercat să împiedice arestarea lui Florian Tudor în timp ce avocatul lui i-a atacat pe agenții poliției federale. Atât interlopul, cât și agentul care sărise să îi ia apărarea, au fost reținuți și la dispoziţia ministerului public federal.

Interlopul Florian Tudor zis „Rechinul” este anchetat în România pentru pentru fapte de şantaj, constituire de grup infracţional organizat şi instigare la tentativă de omor. Pe numele lui fusese emis un mandat de arestare în lipsă în luna martie a acestui an iar autoritățile române ceurseră sprijinul celor din Mexic în vederea extrădării acestuia.

Totodată, românul este acuzat de coordonarea unei ample rețele de crimă organizată din Cancun, care este specializată în clonarea de carduri bancare şi cu traficul de migranţi peste graniţa dintre Mexic şi Statele Unite.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV. Cum erau racolați și inițiați membrii bandei „Rechinului”?! Vot pentru intrarea în „Famiglie”, consum de cocaină și… binecuvântarea finală a liderului + Mesaj crunt transmis unui „trădător!

EXCLUSIV. Rețeaua temutului „Rechinul” era o „fabrică” de bani: numai o singură echipă producea până la 100.000 $ săptămânal! Românul deține o avere colosală: cartiere rezidențiale și conturi faraonice rezultate din clonări de carduri și trafic de imigranți

EXCLUSIV. Detalii senzaționale din dosarul „Rechinului” din Cancun / De ce a fost asasinat unul dintre „locotenenții” lui + stenogramele ce îl incriminează pe românul care a colaborat cu temutul El Chapo

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?