Dacia Spring Electric. Totul despre prima mașină electrică din gama Dacia! Ce autonomie promite și în cât timp se încarcă bateria – FOTO & VIDEO

Dacia Spring Electric. Totul despre prima mașină electrică din gama Dacia! Ce autonomie promite și în cât timp se încarcă bateria - FOTO & VIDEO
Dacia Spring. Totul despre prima mașină electrică din gama Dacia! Ce autonomie promite și în cât timp se încarcă bateria - FOTO & VIDEO
Publicat: 16/10/2020, 09:41
Actualizat: 16/10/2020, 09:49

Mult așteptata Dacia SPRING a fost lansată! Istoria Dacia se rescrie cu primul model electric al companiei, care are o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecții laterale și scuturi integrate în barele față/spate.

Așa arată modelul de prezentare Dacia Spring, care a fost lansat joi în cadrul evenimentului dedicat mobilității electrice Renault eWays de la Paris.

Scurtă fișă tehnică Dacia Spring Electric:

– Baterie de 26,8 kWh (44 CP)
– Autonomie 225 km
– Dacia promite că poți merge în oraș până la cinci zile fără să încarci bateria mașinii!

Spring Electric poate fi încărcată acasă, la o priză obișnuită sau la un Wallbox, pentru încarcare rapidă, în 4 ORE și 27 MINUTE.

Cu ajutorul încărcătorului CC (disponibil OPȚIONAL), poți încărca bateria Daciei electrice până la 80% în doar 50 de minute, la o stație de încărcare rapidă.

„Linii puternice, dimensiuni compacte, semnătură luminoasă Dacia cu design nou, bare de pavilion, jante de 14”, din aliaj ușor, cu aspect diamantat, scut de protecție spate și gardă mare la sol. Noul Spring Electric îmbină agilitatea unui vehicul de oraș cu robustețea unui SUV și se remarcă prin aspectul modern”, așa descriu noul model cei de la Dacia.

Dacia Spring Electric seamănă cu un crossover compact, dar destul de spațios, cu 4 locuri și un interior modular.

Un element inovativ este faptul că are CEL MAI MARE VOLUM de încărcare din clasa sa, cu un portbagaj de 280 litri și banchetă spate rabatabilă. Astfel, cine s-ar fi gândit că poate căra o saltea de la IKEA cu un Spring electric?

Dacia Spring Electric vine echipată cu sistem multimedia MEDIA NAV cu ecran tactil de 7 inci, compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, precum și prin Bluetooth.

Ecranul color de 3,5 inci îi oferă șoferului toate informațiile la drum, mașina având însă și dotări precum senzori de parcare spate, cameră video marșarier, servodirecție electrică, geamuri electrice față/spate, închidere centralizată cu telecomandă sau aer condiționat.

Un element care va cântări greu este PREȚUL, Dacia Spring Electric urmând să fie cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață.

Astfel, cumpărătorul o va putea avea cu 15.000-20.000 de euro, în funcție de dotări.

Potrivit unui calcul pe Programul Rabla, prețul unui Spring Electric ar putea ajunge la cel mult 8.000-10.000 de euro, dacă se mențin actualele stimulente pentru cei care optează pentru o mașină „verde”.

ALTE INFORMAȚII

Ce spune Dacia despre încărcare

Durata de încărcare a bateriei Litiu-ion este de :

Mai puțin de o oră pentru o încărcare 80% la o bornă DC 30 kW

Mai puțin de 5 ore pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 7,4 kW

Mai puțin de 8h30 pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 3,7 kW

Mai puțin de 14 ore pentru o încărcare 100% la o priză standard de 2,3 kW

Spring, versiunea cargo (foto Dacia)

Date tehnice

Dimensiuni
Lungime : 3 734 mm
Lățime : 1 622 mm (1 770 mm cu oglinzile retrovizoare)
Înălțime : 1 516 mm
Ampatament : 2 423 mm
Gardă la sol gol : 150 mm

Motor
Motor electric 33 kW (44 CP)
Baterie : 26,8 kWh
Încărcare : AC până la 6,6 kW / DC până la 30 kW (opțional)
Autonomie : 225 km WLTP / 295 km WLTP City
Viteză maximă : 125 km/h

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase