Deputatul Maria Gabriela Horga: Cheltuielile de investiții sunt preconizate să fie mai mari cu 8,3 miliarde de lei. Guvernul PNL, singurul din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020

Redactor:
Florentina Dinu
Deputatul Maria Gabriela Horga: Cheltuielile de investiții sunt preconizate să fie mai mari cu 8,3 miliarde de lei. Guvernul PNL, singurul din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020
Deputatul PNL, Maria Gabriela Horga. Foto: Facebook

Deputatul PNL, Maria Gabriela Horga, afirmă că, după adoptarea proiectului de lege pentru aprobarea plafoanelor în cadrul fiscal-bugetar de către comisia de buget a Camerei Deputaților, cheltuielile pentru investiții sunt preconizate a reprezenta 5,5% din PIB, mai mari față de anul precedent. România, prin guvernarea PNL, a devenit singurul stat membru din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020 și nu a impus un lockdown economic. 

Deputatul PNL a explicat de ce e nevoie ca propunerea de buget a Guvernului coaliției să fie adoptată de Parlament, fără amendamentele PSD.

„Astăzi, în comisia de buget a Camerei Deputaților, am adoptat proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021. Plafonul soldului bugetului general consolidat este în anul 2021 de 7,16% din PIB, iar anul viitor de 5,84%.

Această lege este necesară pentru aprobarea Legii Bugetului de stat pe anul 2021, proiect pe care Guvernul l-a trimis, astăzi, Parlamentului.

Prin proiectul pe buget pe anul 2021, cheltuielile de investiții sunt preconizate la 61,4 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 5,5% in PIB, mai mari cu 8,3 miliarde de lei față de anul 2020.

Prin proiectul pe buget pe anul 2021, cheltuielile de investiții  sunt mai mari cu 8,3 miliarde de lei față de anul 2020. Guvernul PNL este singurul guvern din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020

 De ce sunt importante cheltuielile de investiții?
În principal, redresarea economică rapidă a României, demonstrată de cfre, este rodul politicii de centru-dreapta, de investiții publice masive a Guvernului PNL, singurul guvern din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020 și a deciziei raționale și curajoase de a nu impune un noul lockdown economic în toamnă.
Creșterea economică a României, în 2020, a depășit Austria, Italia și Franța, contracția economică plasându-se la 3,9%.

În 2020 România a evitat recesiunea tehnică (adică două trimestre de contracție economică consecutive) și a avut o contracție economică de doar 3,9% față de media europeana de 4,8%.

Mai mult, România a avut în T4 cea mai mare creștere economică trimestrială, +5,3%, din Uniunea Europeană. Spre comparație, Austria a avut o contracție de -4,3%, Italia -2%, iar Franța -1,3%.

În a doua jumătate a lui 2020, România a avut două creșteri economice trimestriale consecutive, T4 cu +5,3% și T3 cu +5,6%”.

 

Deputatul PNL precizează că PSD, în 2019, nu a reușit să depășească alocarea pentru investiții decisă de guvernarea PNL, în plină criză Covid. Mai mult, Maria Gabriela Horga spune că coaliția guvernamentală nu va accepta amendamentele PSD, care vor crește deficitul bugetar la 13%.

 

„În 2020, guvernul liberal, în ciuda crizei sanitare și a crizei economice, a alocat pentru investiții cu 9,5 de miliarde de lei mai mult decât guvernele PSD în 2019, an în care a fost o creștere economică.

În timpul guvernelor PSD, investițiile erau sub 40 de miliarde de lei însă nici acestea nu se făceau. La rectificările bugetare se luau banii de la investiții și se duceau în consum.

 Deficitul asumat pentru acest an este de 7,16% din PIB. Angajamentul coaliției este ca bugetul de stat să fie adoptat în forma înaintată de Guvern.

De ce este important acest lucru?

 

Amendamentele cu care dorește să vină PSD ar crește deficitul bugetar cu încă 6% din PIB, ajungând la 13%.

Deputatul PNL, Maria Gabriela Horga: Nu vom accepta niciun fel de amendament care să arunce România în haos”

Nu vom accepta niciun fel de amendament care să arunce România în haos și nici nu vom accepta schimbarea destinației banilor de investiții.

P.S. Domnilor psdiști, în special cei care veți posta aici comentarii, sa știți ca cifrele nu mint ca voi!!!Așa că înainte să răspundeți, veniți cu date concrete, nu cu lozinci și minciuni, pentru că economia, bugetul, finanțele și fiscalitatea se bazează pe cifre, pe rezultate măsurabile, nu pe dezinformări!”

✳️ Astăzi, în comisia de buget a Camerei Deputaților, am adoptat proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor…

Posted by Maria Gabriela Horga on Tuesday, February 23, 2021

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
Selly l-a UMILIT pe Mircea Badea, după petrecere! Răspuns INCREDIBIL: „Si stiti cine ma judeca...
Ioana, noi declarații șocante despre Ilie Năstase. Amenințările fostului mare jucător de tenis înainte de...
Uluitor. Câți bani poate câștiga lunar Patriarhul Daniel
Cine este, de fapt, judecătoarea blestemată de Elena Udrea?! Cum a făcut istorie în justiţie
Euro ajunge la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
VIDEO. Mascații au mers la o adresă greșită și au amenințat cu arma oameni nevionvați:...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
Trăia singur într-o casă fără curent și geamuri. Într-o zi, un motociclist i-a bătut la...
Scanarea cu INFRAROȘU a celui mai scump tablou din lume a dezvăluit o SUPRIZĂ uriașă....
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
Rareș Bogdan, reacție vehementă după decizia din dosarul 10 august. Nu a mai rezistat
Întâlnirea cu Messi lui i-a distrus viaţa. Ce face băieţelul din Afganistan ajuns faimos după...
Știrea ȘOC a momentului în cazul șoferiței care a ucis două fete, Cine este, de...
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide