Deputatul Maria Gabriela Horga: Cheltuielile de investiții sunt preconizate să fie mai mari cu 8,3 miliarde de lei. Guvernul PNL, singurul din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020

Deputatul Maria Gabriela Horga: Cheltuielile de investiții sunt preconizate să fie mai mari cu 8,3 miliarde de lei. Guvernul PNL, singurul din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020
Deputatul PNL, Maria Gabriela Horga. Foto: Facebook
Publicat: 24/02/2021, 00:19
Actualizat: 24/02/2021, 00:30

Deputatul PNL, Maria Gabriela Horga, afirmă că, după adoptarea proiectului de lege pentru aprobarea plafoanelor în cadrul fiscal-bugetar de către comisia de buget a Camerei Deputaților, cheltuielile pentru investiții sunt preconizate a reprezenta 5,5% din PIB, mai mari față de anul precedent. România, prin guvernarea PNL, a devenit singurul stat membru din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020 și nu a impus un lockdown economic. 

Deputatul PNL a explicat de ce e nevoie ca propunerea de buget a Guvernului coaliției să fie adoptată de Parlament, fără amendamentele PSD.

„Astăzi, în comisia de buget a Camerei Deputaților, am adoptat proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021. Plafonul soldului bugetului general consolidat este în anul 2021 de 7,16% din PIB, iar anul viitor de 5,84%.

Această lege este necesară pentru aprobarea Legii Bugetului de stat pe anul 2021, proiect pe care Guvernul l-a trimis, astăzi, Parlamentului.

Prin proiectul pe buget pe anul 2021, cheltuielile de investiții sunt preconizate la 61,4 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 5,5% in PIB, mai mari cu 8,3 miliarde de lei față de anul 2020.

Prin proiectul pe buget pe anul 2021, cheltuielile de investiții  sunt mai mari cu 8,3 miliarde de lei față de anul 2020. Guvernul PNL este singurul guvern din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020

 De ce sunt importante cheltuielile de investiții?
În principal, redresarea economică rapidă a României, demonstrată de cfre, este rodul politicii de centru-dreapta, de investiții publice masive a Guvernului PNL, singurul guvern din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020 și a deciziei raționale și curajoase de a nu impune un noul lockdown economic în toamnă.
Creșterea economică a României, în 2020, a depășit Austria, Italia și Franța, contracția economică plasându-se la 3,9%.

În 2020 România a evitat recesiunea tehnică (adică două trimestre de contracție economică consecutive) și a avut o contracție economică de doar 3,9% față de media europeana de 4,8%.

Mai mult, România a avut în T4 cea mai mare creștere economică trimestrială, +5,3%, din Uniunea Europeană. Spre comparație, Austria a avut o contracție de -4,3%, Italia -2%, iar Franța -1,3%.

În a doua jumătate a lui 2020, România a avut două creșteri economice trimestriale consecutive, T4 cu +5,3% și T3 cu +5,6%”.

Deputatul PNL precizează că PSD, în 2019, nu a reușit să depășească alocarea pentru investiții decisă de guvernarea PNL, în plină criză Covid. Mai mult, Maria Gabriela Horga spune că coaliția guvernamentală nu va accepta amendamentele PSD, care vor crește deficitul bugetar la 13%.

„În 2020, guvernul liberal, în ciuda crizei sanitare și a crizei economice, a alocat pentru investiții cu 9,5 de miliarde de lei mai mult decât guvernele PSD în 2019, an în care a fost o creștere economică.

În timpul guvernelor PSD, investițiile erau sub 40 de miliarde de lei însă nici acestea nu se făceau. La rectificările bugetare se luau banii de la investiții și se duceau în consum.

 Deficitul asumat pentru acest an este de 7,16% din PIB. Angajamentul coaliției este ca bugetul de stat să fie adoptat în forma înaintată de Guvern.

De ce este important acest lucru?

Amendamentele cu care dorește să vină PSD ar crește deficitul bugetar cu încă 6% din PIB, ajungând la 13%.

Deputatul PNL, Maria Gabriela Horga: Nu vom accepta niciun fel de amendament care să arunce România în haos”

Nu vom accepta niciun fel de amendament care să arunce România în haos și nici nu vom accepta schimbarea destinației banilor de investiții.

P.S. Domnilor psdiști, în special cei care veți posta aici comentarii, sa știți ca cifrele nu mint ca voi!!!Așa că înainte să răspundeți, veniți cu date concrete, nu cu lozinci și minciuni, pentru că economia, bugetul, finanțele și fiscalitatea se bazează pe cifre, pe rezultate măsurabile, nu pe dezinformări!”

✳️ Astăzi, în comisia de buget a Camerei Deputaților, am adoptat proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor…

Posted by Maria Gabriela Horga on Tuesday, February 23, 2021

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în...
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului