DOSAR. 32 de persoane, duse la audieri, într-un dosar de trafic de droguri. 59 kg de canabis, confiscate

DOSAR. 32 de persoane, duse la audieri, într-un dosar de trafic de droguri. 59 kg de canabis, confiscate
DOSAR. 32 de persoane, duse la audieri, într-un dosar de trafic de droguri. 59 kg de canabis, confiscate / Sursă Foto: BCCO
Publicat: 28/05/2020, 17:42
Actualizat: 06/04/2021, 22:26

Polițiștii au făcut, joi, 31 de percheziții domiciliare în județele Vâlcea, Ilfov, Giurgiu și în București, iar 32 de persoane care făceau parte dintr-un grup de trafic de droguri au fost duse la audieri. Conform Mediafax, în ultimul an, polițiștii au confiscat de la această grupare 60 de kilograme de droguri.

Polițiștii au făcut zeci de percheziții domiciliare în mai multe județe. 32 de persoane bănuite de trafic de droguri, duse la audieri

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii au făcut joi dimineața 31 de percheziții domiciliare în județele Vâlcea, Ilfov, Giurgiu și în București, iar 32 de persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracțional organizat au fost duse la audieri.

Din locuințele percheziționate au fost ridicate 500 de grame de fragmente vegetale, 150 grame praf alb, peste 10.000 de lei, 600 de dolari, 240 de euro, două hârtii de 50 de euro posibil falși, 55 de telefoane mobile, 34 de cartele SIM, 26 de carduri bancare, laptopuri, tablete, stick-uri și carduri de memorie, cântare, grindere, înscrisuri și documente bancare.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător pe 6 autoturisme de lux.

Potrivit polițiștilor, în primăvara anului 2019, un bărbat de 39 de ani, din județul Ilfov, ar fi constituit un grup infracțional, în vederea traficului de droguri, grup la care au aderat mai multe persoane.

„Pe perioada documentării activității infracționale desfășurate de acest grup, s-a reușit capturarea a aproximativ 59 kg. de cannabis și 1 kg. de cocaină. De asemenea, au fost descoperite 80 de conturi bancare, deschise în diferite state europene, în care au fost virate aproximativ 2,6 milioane de euro, bani ce ar fi provenit din comiterea de infracțiuni”, se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate față de 35 de persoane pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri, fraudă informatică și spălare de bani.

Bulgar prins cu 50 de kilograme de heroină la granița cu România. Stupefiantele urmau să fie vândute pentru o sumă uriașă

Un bulgar în vârstă de 37 de ani a fost prins, săptămâna aceasta, de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să intre în România cu 50 de kilograme de heroină. Valoarea pe piața neagră a acestor droguri se ridică la un milion și jumătate de euro.

Potrivit procurorilor DIICOT, bulgarul a fost prins, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, în timp ce încerca să intre în România la volanul unui  autocamion.

Polțiștii de frontieră care au verificat cabina mașinii au descoperit, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conțineau aproximativ 50 de kilograme de heroină, cu o valoare de piață de aproximativ 1.500.000 euro.