Fiul lui Ilie Dumitrescu, acuzat că „îndoia” cocaina cu Paracetamol și fura la cântar. Câștiga 3.000 de euro pe lună din vânzarea de droguri (EXCLUSIV)

Fiul lui Ilie Dumitrescu, acuzat că „îndoia” cocaina cu Paracetamol și fura la cântar. Câștiga 3.000 de euro pe lună din vânzarea de droguri (EXCLUSIV)
Sică Dumitrescu este acuzat că vindea cocaină de cel puțin trei ani/Sursa/Facebook
Publicat: 26/02/2021, 19:00
Actualizat: 27/02/2021, 13:44

Fiul fostului mare fotbalist Ilie Dumitrescu, trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc, este acuzat că amesteca stupefiantele cu Paracetamol și fura la cântar, în sensul că dozele pe care le vindea clienților săi erau, în realitate, mai mici.

Sică Dumitrescu a fost trimis în judecată după ce, la jumătatea lunii ianuarie, o femeie a anunțat autoritățile despre faptul că tânărul vinde cocaină la barul tatăluit său, situat pe cheiul Dâmboviței, în sectorul 3.

Procurorii DIICOT au demarat imediat o anchetă și s-a decis introducerea unei polițiste sub acoperire în anturajul fiului fostului intrenațional. În paralel, instanța a aprobat și interceptarea convorbirilor telefonice ale suspectului și montarea unei camere de supraveghere în spatele barului deținut de familia sa, unde existau informații că își vinde marfa.

În plus, femeia care l-a reclamat pe Sică Dumitrescu la DIICOT a fost de acord să colaboreze până la capăt. Conform rechizitoriului, la data de 18 ianuarie, aceasta a mers, în jurul orei 20.00, la barul The Dock, însoțită de polițista sub acoperire, după ce, inițial, se înțelesese cu fiul lui Ilie Dumitrescu să-i vândă trei grame de cocaină.

Înainte să ajungă la locația respectivă, Sică Dumitrescu i-a comunicat că se vor întâlni în parcarea unui bar vecin cu cel al tatălui său. Acolo, tânărul aștepta lângă un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în uniformă militară.

Amabil, Sică le-a spus celor două femei „să aștepte cinci minute” în autoturismul respectiv, în compania militarului de la volan, care s-a recomandat cu numele de „Octavian”. În foarte scurt timp, băiatul lui Ilie Dumitrescu a revenit cu trei punguțe portocalii, din plastic, care ar fi trebuit să conțină 3 grame de cocaină, pentru care a primit 1.350 de lei.

După ce au coborât din autoturism și s-au despărțit, clienta lui Dumitrescu junior i-a dat drogurile polițistei sub acoperire, iar dealerul și complicele său au fost abordați de anchetatorii antidrog.

Șoferul îmbrăcat în uniformă s-a dovedit a fi Ioan Octavian Pitea, un caporal angajat al unei unități militare.

Ce limbaj codat floseau Sică Dumitrescu și complicele său militar

Dus la audieri, Sică Dumitrescu și-a recunoscut faptele, însă a menționat că nu vindea drogurile pentru a obține vreun beneficiu. În același timp, a spus despre militar că nu știa despre ce este vorba și că el este singurul vinovat.

Afirmațiile s-au dovedit, însă, false, în condițiile în care din interceptările telefonice reiese că cei doi foloseau un limbaj codat, ceea ce, din punctul de vedere al procurorilor DIICOT, se înțelege că Ioan Octavian Pitea știa foarte bine cu ce se ocupă prietenul său.

În acest sens, la data tranzacției, Sică Dumitrescu i-a transmis caporalului, la telefon, ca se duce să facă niște bani, pe motiv că ar fi rămas lefter. „Pe la 8.00 mă duc să produc și eu 15 sute, ca nu mai am un ban, de la „Iuliansky”, „…50 de RON la fiecare…înțelegi tu? Ori 3, aia e”, a spus Dumitrescu.

La rândul său, Octavian Pitea  l-a sfătuit să nu fie slab și să negocieze cu „Iuliansky”, deoarece este „…vorba de trei „insky”, nu de un „Insky”…”, au arătat anchetatorii DIICOT.

Totuși, cei doi nu au fost arestați preventiv ci vor fi judecați în libertate, sub control judiciar, în condițiile în care au avut o atitudine, în general, sinceră.

Sică Dumitrescu vindea droguri de trei ani

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Sică Dumitrescu ar fi început să vândă stupefiante încă de acum aproximativ trei ani. Inițial, acesta ar fi fost un simplu consumator, după care ar fi devenit, la rândul său, dealer.

Sursele citate au afirmat, pentru GÂNDUL.RO, că Sică Dumitrescu și-ar fi comercializat marfa, inițial, în cluburi, după care ar fi început să vândă la barul tatălui său.

Conform anchetatorilor, fiul fostului fotbalist câștiga înainte de pandemia de COVID-19 și 3000 de euro pe lună. Odată cu instituirea stării de urgență afacerile i-ar fi mers foarte prost și nu și-ar mai fi revenit, în condițiile în care, momentan, acesta câștiga, lunar, de la câteva sute de euro până la aproximativ 1.500 de euro.

Acesta ar fi avut aproximativ 12 clienți constanți, pe care, spun sursele citate, în fura la cântar iar marfa era amestecată cu Paracetamol, pentru a obține o cantitate mai mare.

Chiar și în cazul tranzacției în urma căreia a fost prins, Sică Dumitrescu vânduse, în loc de 3 grame, numai 2,05 grame de cocaină, ceea ce înseamnă că își păcălise clienta cu aproape 450 de lei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
BANII AU INTRAT deja în conturi. Informația a fost deja confirmată oficial
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală? Angajații care vor avea parte de...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani