LIVE VIDEO. Poliția intervine pentru dispersarea a zeci de mii de „sceptici corona” care protestează la Berlin după ce instanța a autorizat mișcările de stradă/ Operatorii de telefonie ar fi suspendat datele mobile în zona protestului

LIVE VIDEO. Poliția intervine pentru dispersarea a zeci de mii de „sceptici corona” care protestează la Berlin după ce instanța a autorizat mișcările de stradă/ Operatorii de telefonie ar fi suspendat datele mobile în zona protestului
Publicat: 29/08/2020, 15:34
Actualizat: 29/08/2020, 16:05

Protestele anunțate în Berlin iau amploare după ce instanța a anulat interdicția instituită de poliție. Peste 22.000 de persoane din toată Germania și-au anunțat participarea le mega-mitingul de la Berlin, iar acum circa 3000 de polițiști sunt pregătiți să asigure ordinea publică. Sâmbătă dimineața, mai mulți polițiști stăteau deja în fața Porții Brandenburg. Aceasta în condițiile în care participarea grupărilor de extremă dreapta la manifestații ridică îngrijorări în ce privește degenerarea protestului în mișcări violente. Demonstranții au strigat „Deschide poarta” și au scandat „Noi suntem poporul”. Un imens steag german a fost așezat pe pământ în fața Porții Brandenburg.  

Poliția a dispersat manifestanții după ce aceștia nu au respectat regulile de protecție

Poliţia i-a dispersat sâmbătă pe manifestanţii împotriva portului măştii şi restricţiilor pentru limitarea răspândirii pandemiei, după ce cei circa 18.000 de participanţi nu au respectat regulile de bază, relatează AFP.

„Distanţarea minimă nu este respectată de majoritatea manifestanţilor în pofida cererilor repetate” ale forţelor de ordine, a anunţat poliţia, „iar de aceea nu există altă posibilitate decât dizolvarea adunării”.

Poliţia a precizat sâmbătă pe Twitter că l-a abordat şi pe organizatorul principal al demonstraţiei pentru a-l atenţiona că nu se respectă distanţarea minimă şi participanţii nu poartă măşti.

După o lungă aşteptare şi negocieri cu organizatorii, poliţia a anunţat că va dispersa manifestaţia, întrucât „toate măsurile anterioare nu au dus la respectarea solicitărilor”.

Manifestanții au adus  steaguri în stilul steagului de război al Reichului, populare în rândul mișcărilor de extremă dreapta

„Poliția din Berlin s-a pregătit pentru o operațiune pe scară largă. A încercat de fapt să interzică întâlnirile, dar a fost învinsă în instanță. Decizia instanței superioare administrative din Berlin împotriva ordinului de interzicere a poliției a devenit cunoscut sâmbătă seara. În jur de 3000 de polițiști ar trebui să fie gata să facă față protestelor”, se arată în descrierea publicată pe canalul de Youtube al  WELT Nachrichtensender, care ransmite și LIVE de la locul manifestațiilor.

Mii de sceptici corona au pornit sâmbătă spre capitala Germaniei, după ce instanța a anulat interdicția poliției privind organizarea protestelor

Judecătorii au respins argumentele legate de securitate și distanțare socială. La scurt timp după decizie, poliția din Berlin a făcut apel la Curtea Administrativă Superioară a orașului pentru revizuire. În noaptea de sâmbătă,  instanța a decis că demonstrațiile ar putea continua.

Adunările pregătite de diferite iniţiative pentru 29 august împotriva politicii privind coronavirusul a guvernelor federal şi de landuri pot avea loc, a stabilit instanţa.

Un purtător de cuvânt al instanței a declarat vineri că protestul, la care sunt așteptate peste 22.500 de persoane, va fi autorizat în anumite condiții, scrie Deutsche Welle.

„Majoritatea oamenilor care protestează nu neagă că există corona. protestează împotriva  restricțiilor care dăunează economiei și împotriva agendei unilaterale a politicii și mass-mediei” scrie, într-un comentariu la transmisiunea live pe Youtube a demonstrațiilor, unul dintre simpatizanții mitingului.

Mesajul anti-sistem al protestatarilor: „Black-out în mass media și dezinformare”, „Nu lăsați 1% din populație să înrobească restul de 99%!”

„Black-out în mass media și dezinformare în acest sens, ca de obicei”, scrie un alt comentator sub pseudonimul Mindfulmunchkin.

„Nu lăsați 1% din populație să înrobească restul de 99%!”, scrie John Schindler un comentariu  pe streamul live al Ruptly.

”Câțiva operatori de telefonie mobilă au oprit serviciile de date mobile în zona în care este organizat protestul”, scrie un protestatar

Unii protestatari solicitau manifestanții să călătorească la Berlin în weekend, indiferent dacă manifestațiile erau permise.

Poliția din Berlin s-a pregătit pentru o operațiune pe scară largă, în condițiile în care s-au anunțat ciocniti violente între scepticii corona și cei care vor ca măsurile de siguranță impuse de Guvern să fie respectate.

Acum trei săptămâni, au fost incidente violente la Berlin, în timpul protestelor organizate de germanii care nu sunt de acord cu măsurile anti- Covid-19. Zeci de mii de nemți au ieșit atunci în stradă.

În încercarea de a dispersa mulțimea furioasă, oamenii legii au intrat în conflict cu protestatarii. 18 ofiţeri de Poliţie au fost răniţi, conform anunţului făcut pe Twitter de Poliţia din Berlin, trei dintre ei fiind internaţi în spital!

În jur de 3000 de polițiști ar trebui să fie gata să intervină la protestele de sâmbătă, se arată în descrierea publicatăpe canalul de Youtube al  WELT Nachrichtensender.

Poliția se așteaptă la o contra -manifestație a grupărilor opuse

Activiştii, furioşi din cauza deciziei Berlinului de a interzice demonstraţii după ce participanţii la un marş recent nu au purtat măşti şi nu au păstrat distanţa socială, au inundat municipalitatea cu mii de cereri pentru proteste suplimentare în weekend.

Până acum Germania a gestionat criza coronavirusului mai bine decât multe dintre celelalte state europene, prin testări riguroase care au ajutat la menţinerea la un nivel scăzut a numărului de infectări şi decese.

Însă creşterea numărului de infectări zilnice s-a accelerat în ultimele săptămâni, la fel ca în mare parte din lume.

Vineri, cancelarul german Angela Merkel le-a cerut cetăţenilor să menţină garda sus împotriva virusului. „Este o chestiune gravă, la fel de gravă ca până acum, şi trebuie să o luaţi în continuare în serios”, a spus ea.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
O nouă metodă de fraudă face ravagii: Infractorii se prefac angajați bancari