Proteste violente la Berlin. 18 polițiști au fost răniți! Lupte între „Covidiots” și „bunici împotriva extremei drepte”

Redactor:
Marius Olaru
Proteste violente la Berlin. 18 polițiști au fost răniți! Lupte între „Covidiots” și „bunici împotriva extremei drepte”
Proteste violente la Berlin. 18 polițiști au fost răniți! Lupte între „Covidiots” și „bunici împotriva extremei drepte” / Sursa FOTO: wikimedia.org

Incidente violente la Berlin, în timpul protestelor organizate de germanii care nu mai cred în povestea cu pandemia Covid-19. Zeci de mii de nemți au ieșit în stradă, mărșăluind împotriva măsurilor impuse de autorităţi pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

În încercarea de a dispersa mulțimea furioasă, oamenii legii au intrat în conflict cu protestatarii. 18 ofiţeri de Poliţie au fost răniţi, conform anunţului făcut pe Twitter de Poliţia din Berlin, trei dintre ei fiind internaţi în spital!

Pentru că nu purtau măști de protecție și nici nu respectau distanțarea fizică, polițiștii i-au obligat să coboare de pe scenă pe organizatorii protestului la care au participat aproape 50.000 de persoane.

Au fost mai bine de 1100 de ofițeri detașați pentru mitingul de la Berlin. Incidentele au izbucnit imediat după lăsarea serii. În strigătele şi huiduielile participanţilor la manifestaţie, Poliţia a dat jos de pe scenă mai mulţi organizatori, folosind inclusiv forţa fizică atunci când o persoană a refuzat să se conformeze ordinelor primite.

Folosind megafoane, polițiștii le-au cerut în mod repetat protestatarilor să respecte distanţarea, însă răspunsul oamenilor a fost un cor prelung de fluierături. France Presse informează că Poliția din Berlin „a depus plângere” împotriva organizatorului mitingului pe motiv de „nerespectarea regulilor de igienă”!

Contramanifestanții s-au organizat în grupul „bunici împotriva extremei drepte”

Mai mulţi contramanifestanţi, inclusiv un grup de aşa-numiţi „bunici împotriva extremei drepte”, i-au insultat pe militanţi, numindu-i „nazişti”.

De altfel, la Berlin s-a protestat sub motto-ul „Ziua Libertăţii”, care este și titlul unui film al realizatoarei naziste Leni Riefenstahl, peliculă despre conferinţa din 1935 a partidului lui Adolf Hitler, NSDAP.

În plus, și numeroși politicieni au criticat mobilizarea declanșată pe social media. Saskia Esken, şefa social-democraţilor, partid minoritar în coaliţia guvernamentală cu conservatorii Angelei Merkel, i-a numit „Covidiots” pe protestatari. „Fără distanţare, fără mască: ei pun în pericol nu doar sănătatea noastră, dar şi succesul nostru împotriva pandemiei şi pentru redresarea economiei, a educaţiei şi a societăţii. Iresponsabil!”, a scris Saskia Esken pe Twitter.

La rândul lui, Jan Redmann, liderul CDU în Parlamentul landului Brandenburg, a arătat că sunt „încă 1.000 de noi infecţii pe zi, iar la Berlin au început demonstraţiile împotriva măsurilor anti-coronavirus?! Nu ne mai permitem aceste absurdităţi periculoase”.

Noi cazuri de Covid-19 în Germania

Veștile nu sunt tocmai bune pentru nemți. Dacă până acum pandemia a făcut sub 10.000 de victime în Germania, autorităţile au început să fie alarmate de creşterea din nou a numărului de infecţii în ultimele săptămâni.

Sâmbătă, numărul de noi infecţii a crescut cu 955 faţă de ziua precedentă, un nivel ce nu a mai fost atins de la 9 mai!

Inchide