MAFIA. „Tano Carridi” din realitate, unul dintre ultimii „nași” din Cosa Nostra, a primit lovitura vieții de la statul italian

Redactor:
Gandul
MAFIA. „Tano Carridi” din realitate, unul dintre ultimii „nași” din Cosa Nostra, a primit lovitura vieții de la statul italian
Carabinieri, Italia

Poliţia italiană a anunţat vineri confiscarea unor companii şi bunuri imobiliare în valoare de circa 150 de milioane de euro ale controversatului Andrea Impastato, un exponent al organizaţiei mafiote Cosa Nostra şi aliat în trecut al liderului mafiot Bernardo Provenzano.

Procuratura din Palermo i-a dat astfel o lovitură „de grație” lui Impastato și i-a confiscat averea de o viață, pe care a făcut-o prin activități ale Cosa Nostra

Mafiotul, în vârstă de 72 de ani, îşi construise un adevărat ”imperiu economic” format din numeroase companii din sectoarele construcţiilor, transportului şi turismului şi care era condus printr-o reţea de interpuşi şi oameni de încredere, potrivit unui comunicat al poliţiei. Printre aceste active se regăseşte şi un complex turistic în localitatea populară San Vito Lo Capo scrie Agerpres.

MAFIA. Fratele lui Impastato, asasinat

Andrea Impastato face parte dintr-o cunoscută dinastie a mafioţilor sicilieni. El este fiul lui Giacomo Impastato, lider al clanului Cinisi, iar fratele său a fost asasinat cu focuri de armă 1981.

Andrea Impastato este considerat unul dintre cei mai inteligenți mafioți din Cosa Nostra, un fel de „Tano Carridi” din celebrul serial „La Piovra”.  El se află în prezent în libertate.

Poliţia din Italia a anunţat acum 10 zile că 91 de persoane au fost arestate într-o serie de raiduri pe plan naţional care au vizat mafia siciliană. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de circa 15 milioane de euro, precizează Garda financiară italiană. Potrivit autorităților italiene, mafioții arestați încercau să profite de criza economică provocată de Covid-19.

Arestările au vizat două clanuri mafiote foarte active în perioada aceasta în Italia, Ferrante şi Fontana, care activează în Palermo.

De altfel, presa din Italia a semnalat încă de la începutul pandemiei că Mafia înceacă să profite de această criză.

Poliția a eliberat un mafiot acuzat de crime abominabile

Pe de altă parte, în ulitmele săptămâni, autoritățile italine au eliberat mai mulți mafioți bătrâni pentru a nu se îmblnăvi în închisori.

Astfel, între cei care au putut reveni acasă se află Franco Cataldo, în vârstă de 85 de ani, un mafiot care a fost complice în 1996 la uciderea şi dizolvatrea în acid a lui Giuseppe di Matteo, un băiat de 15 ani, fiu al unui turnător din Mafia.

 

 

Inchide