PERICOL. Un mafiot complice la dizolvarea în acid a unui băiat de 15 ani a fost eliberat. Era condamnat pe viață, dar i s-a permis ieșirea pentru a nu se îmbolnăvi

PERICOL. Un mafiot complice la dizolvarea în acid a unui băiat de 15 ani a fost eliberat. Era condamnat pe viață, dar i s-a permis ieșirea pentru a nu se îmbolnăvi
Publicat: 07/05/2020, 15:50

Aproximativ 376 de mafioţi şi traficanţi de droguri din Italia au fost lăsaţi să iasă din închisori începând din luna martie, ei fiind plasaţi în arest la domiciliu după ce autorităţile au decis că deţinuţii cu vârste de peste 70 de ani pot fi eliberaţi dacă au probleme de sănătate care îi fac vulnerabili la virus.

Între cei care au putut reveni acasă se află Franco Cataldo, în vârstă de 85 de ani, un mafiot care a fost complice în 1996 la uciderea şi dizolvatrea în acid a lui Giuseppe di Matteo, un băiat de 15 ani, fiu al unui turnător din Mafia.

La începutul lunii martie în Italia au avut loc revolte în închisori, în urma cazurilor de îmbolnăviri, deţinuţii fiind nemulţumiţi de măsurile restrictive impuse închisorilor pentru a ţine sub control virusul.

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în Italia este de 29.684, pe locul al treilea în lume după Statele Unite şi Marea Britanie, scrie News.ro.

Între deţinuţii eliberaţi din cauza pandemiei se află şi Rocco Santo Filippone, un lider al bandei ‘Ndrangheta din Calabria, acuzat că a ordonat uciderea unor poliţişti în anii ’90.

Maria Falcone, sora magistratului anti-mafia Giovanni Falconem care a fost ucis de mafie, a spus că şefii mafioţi nu ar fi trebuit să fie eliberaţi, indiferent de starea lor de sănătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase