Magda Bistriceanu, după anunțul șefului ANAF: ”N-a spus nimic de marii evazioniști și recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție”

Magda Bistriceanu, după anunțul șefului ANAF: ”N-a spus nimic de marii evazioniști și recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție”
Publicat: 08/08/2022, 14:00
Actualizat: 15/08/2022, 11:39

Lucian Heiuș, șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a anunțat că își dorește un ”comportament fiscal corect” din partea contribuabililor, insistând și asupra ideii că nu sunt luați, neapărat, în colimator profesorii care dau meditații.

În luna iulie, șeful ANAF a transmis că instituția pe care o conduce ar trebui să aibă un sistem performant care să le reamintească profesorilor – prin intermediul SMS-urilor – că trebuie să plătească impozite către stat dacă dau meditații elevilor.

“Instituția să aibă un sistem performant prin care să trimită un SMS către profesorii care oferă meditații, pentru a le atrage atenția că nu este legal și că reprezintă o infracțiune, dacă primesc bani de la părinții copiilor și nu plătesc impozit pe ei”, preciza șeful ANAF.

Magda Bistriceanu: ”Vorbim de milioane de euro care așteaptă să fie executate”

Magda Bistriceanu, fost purtător de cuvânt al Partidului Mișcarea Populară (PMP) – a punctat, în mediul online, pe marginea acestui subiect, folosind sintagma ”vânătoarea evazioniștilor”, dar ridicând și un semn de întrebare.

Potrivit acesteia, șeful ANAF ar fi trebuit să aducă în discuție, în primul rând, ”recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție”, cu atât mai mult cu cât este vorba despre milioane de euro.

”Șeful ANAF a anunțat mai devreme ca a început vânătoarea evazioniștilor…se referă la profesorii care dau meditații. N-a spus nimic de marii evazioniști și recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție. Vorbim de milioane de euro care așteaptă să fie executate, potrivit deciziilor judecătorești, de la infractorii – cu sau fără sprijin politic – condamnați în ultimii ani”, a scris Magda Bistriceanu pe pagina sa dee Facebook.

”Vedem cum condamnații merg la închisoare, dar rămân cu milioanele de euro în conturi. Un singur exemplu: Dan Voiculescu. El se bucură de libertate, deși au fost recuperate doar 9 milioane de euro din cele 60 cu care a păgubit statul. Ca să recupereze restul banilor, ANAF îi oprește lunar 700 de lei din pensie. În ritmul ăsta, banii vor fi recuperați în peste 28.000 de ani”

Magda Bistriceanu

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult