Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a anunțat creșterea pensiilor de la 1 septembrie. Care sunt elementele care vor influența majorarea pensiilor

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a anunțat creșterea pensiilor de la 1 septembrie. Care sunt elementele care vor influența majorarea pensiilor
Violeta Alexandru: Am parcurs toate procedurile pentru banii să ajungă la AJOFM-uri pentru plata celor 41, 5 % din salariu în cazul persoanelor aflate în șomaj tehnic / Angajatorii trebuie să facă dovada plății contribuțiilor
Publicat: 03/08/2020, 20:23
Actualizat: 03/08/2020, 20:24

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a anunțat că pensiile vor crește  de la 1 septembrie, un angajament ferm luat de Guvern, însă nu a oferit detalii despre procentajul măririi, declarând că o va face „după ce Ministerul Finanţelor va pune  la dispoziţie evaluarea necesară”.

Pensiile vor crește de la 1 septembrie, un angajament luat de Guvern

„Pensiile vor creşte. Este şi o obligaţie, şi o determinare pe care o avem, ca, în pofida situaţiei generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie şi acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face. Mai avem câteva zile până când Ministerul Finanţelor va termina evaluarea – eu am obiceiul să vorbesc despre cifre, sume şi decizii doar când am în faţă toate elementele. Se fac, într-adevăr, mai multe scenarii, dar nu are sens să vă confirm sau să vă înaintez alte cifre, pentru că nu aceasta este abordarea pe care eu, personal, o am. Aştept ca Ministerul Finanţelor să ne pună la dispoziţie evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie şi, în funcţie de ceea ce găsim, cu toată transparenţa, vom explica ce se poate face, în ce calendar şi aşa mai departe”, a declarat Violeta Alexandru luni, potrivit Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a vorbit luni de majorarea pensiilor: ”Majorarea se va face pe baza unor analize extrem de serioase”

Întrebat dacă Guvernul va lua în calcul majorarea pensiilor cu 14% în loc de 40 de procente, premierul a declarat că  pensiile se vor majora doar după o analiză serioasă serioasă.

”Obiectivul guvernului pe care îl conduc este să majoreze pensiile, dar această majorare se va face pe baza unor analize extrem de serioase. În primul rând este vorba de raportul privind starea economiei și a bugetului, raportul la șase luni, care trebuie prezentat de Ministerul Finanțelor în conformitate cu legea responsabilității fiscal-bugetare”, a spus Ludovic Orban.

Un al doilea element definitoriu în majorarea pensiilor

În afara raportul privind starea economiei și a bugetului, raportul la șase luni, care trebuie prezentat de Ministerul Finanțelor, un alt element definitoriu este prognoza privind evoluția economiei, realizat de Comisia de Prognoză.

”De asemenea, al doilea element de analiză îl reprezintă prognozele pe care le vor face pe de o parte Comisia de Prognoză, care e în subordinea guvernului, pe de altă parte prognozele privind evoluția economiei, care sunt formulate de instituții internaționale, prognoze legate de evoluția economiei, mai ales în statele Uniunii Europene, pentru că România este foarte legată de evoluția economiei din statele Uniunii Europene cu care avem aproape 80% din volumul schimburilor comerciale. În funcție de aceste evoluții vom stabili care este procentul cu care vom face majorarea, nimeni nu poate să vă spună acest procent.”, spune premierul.

Orban a declarat că se vor majora inclusiv pensiile sociale.

„În măsura în care se majorează punctul de pensie, în funcție de majorarea punctului de pensie dorim și pentru pensiile minime, așa numitele pensii sociale, care sunt, să existe același procent de creștere a pensiei minime egal cu procentul cu care va crește punctul de pensie”, a mai spus Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață