Mircea Badea, reacție acidă după demisia lui Ludovic Orban: „„Mandolină”, o formă de viață bizară și iresponsabilă”

Mircea Badea, reacție acidă după demisia lui Ludovic Orban: „„Mandolină”, o formă de viață bizară și iresponsabilă”
Mircea Badea, reacție acidă după demisia lui Ludovic Orban: „Mandolină, o formă de viață bizară și iresponsabilă”
Publicat: 08/12/2020, 07:20
Actualizat: 08/12/2020, 07:21

Mircea Badea a taxat dur decizia premierului Ludovic Orban de a demisiona din funcția de premier, în plină pandemie de coronavirus, după rezultatul slab obținut de PNL în alegerile parlamentare.

„O formă de viaţă bizară, iresponsabilă şi debilă. Cel puţin până pe 21 decembrie nu se mai pot da ordonanţe de urgenţă. Când există Covid şi criza ATI”, a scris Badea pe pagina sa de Facebook.

Contextul bizar în care Ludovic Orban s-a sacrificat în urma unui eșec care nu este al guvernului, ci al PNL, a fost sesizat de numeroși politicieni și analiști politici, scrie antena3.ro.

Cristoiu: „Trebuia să demisioneze din funcția de președinte al PNL, nu de premier”

„Este ceva unic în istoria României acest gest. A existat o singură dată, când domnul Petre Roman și-a depus mandatul la venirea minerilor. (…) Depunerea mandatului nu înseamnă demisie. Înseamnă și posibilitatea ca președintele să ți-l reînnoiască. Noi am avut ieri alegeri generale. La aceste alegeri un partid, PNL, a avut un scor catastrofal. Domnul Orban trebuie să-și dea demisia din funcția de președinte al partidului, nu de premier, că doar nu s-a angajat Guvernul în această bătălie electorală”, a arătat Cristoiu, la Antena 3.

Ciolacu: „Un gest de lașitate, de om politic mic”

„Nu ieşi să îţi dai demisia în pandemie, în plină criză economică şi să laşi Guvernul fără posibilitatea de a da Ordonanţe de Urgenţă (care nu pot fi adoptate de un cabinet interimar, n.r.) Nici într-o perioadă e linişte nu se face face aşa ceva. Când accepţi o astfel de funcţie, devii om de stat. Nu-ţi iei jucăriile acasă şi pleci. Stai cu responsabilitate până se termină negocierile şi se constituie noul Parlament şi pe urmă pleci de la Palatul Victoria, pentru că românii aşa au dorit. E un gest de laşitate şi de om politic mic”, a spus Ciolacu într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase