Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Sistemul termic din București este una din prioritățile mele”

Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Sistemul termic din București este una din prioritățile mele”
Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Sistemul termic din București este una din prioritățile mele”
Publicat: 26/11/2020, 13:46

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi, cu ocazia întâlnirii de lucru a primului-ministru Ludovic Orban cu ministrul Economiei, Virgil Popescu și cu oficialii ELCEN, pe tema furnizării energiei termice, că sistemul termic din Capitală este una din prioritățile în mandatul său.

„Avem mai multe probleme. Avem o problemă finainciară istorică, una pe producția energiei electrice, iar azi s-a făcut un pas important, există un fond de modernizare pentru trei dintre cele patru mari centrale pe care le are București și mai există problema cea mai mare a momentului,a distribuției agentului termic, unde în urmă cu 2 săptămâni am semnat acel contract cu Ministerul Fondurilor Europene, de 300 de milioane de euro

„Trebuie doar să ne mișcăm!”

Pe ceea ce înseamnă modernizarea rețelei, ne ducem la un necesar de 1,5 miliarde, din care pentru moment avem 0,5 miliarde, dar există bani pe care Bucureștiul să-i acceseze. Trebuie doar ca noi să ne mișcăm, să facem licitațiile, contractele și să lucrăm în viteză”, a declarat Nicușor Dan, potrivit b1.ro.

Adina Anghelescu-Stancu: ”Sistemul de sănătate e ca rețeaua de termoficare a Capitalei. Avariile nu mai pot fi stopate cu cârpeli. Ajunge! Jos tâmpiții și incompetenții!” (OPINIE)

„1172 pacienți de la ATI (asta e cifra vehiculată și azi la nivel național, nu cred că i-au scăzut pe cei omorâți de sistem la ATI-ul de la Piatra Neamț) sunt în pericol major. O dată, din cauza virulenței coronavirusului, a doua oară, din cauză că majoritatea ATI-urilor, iată, în România, sunt bombe cu ceas. Acesta este adevărul, nu trebuie să mai fie ascuns sub preș. La numărul celor internați în ATI-uri mai trebuie adăugat personalul medical din secțiile de terapie intensivă, care pot fi victimele unui incendiu identic celui de la Piatra Neamț. Ceasurile acestor bombe ticăie…tic-tac, tic-tac. Trezirea trebuie să fie rapidă. Toate autoritățile trebuie să conștientizeze că sistemul de sănătate are nevoie de o reformă profundă. De multă vreme, nu de acum. De unde să se înceapă? De sus. Jos cu incompetenții, cu iresponsabilii, cu managerii indolenți, cu interesul personal și de grup, cu ascunsul realității și cu bătaia de joc. La adresa medicilor, pacienților și famililor lor!”, scrie Adina Anghelescu-Stancu într-o opinie pentru Gândul.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase