Omul de știință care s-a infectat intenționat cu SARS-CoV-2 pentru a dezvolta boala a doua oară și a studia anticorpii: „Imunitatea colectivă nu este o soluție!”

Omul de știință care s-a infectat intenționat cu SARS-CoV-2 pentru a dezvolta boala a doua oară și a studia anticorpii: „Imunitatea colectivă nu este o soluție!”
Omul de știință care s-a infectat intenționat cu SARS-CoV-2 pentru a dezvolta boala a doua oară și a studia anticorpii: „Imunitatea colectivă nu este o soluție!” / Sursă FOTO: The Siberian Times
Publicat: 28/10/2020, 18:38
Actualizat: 28/10/2020, 18:39

Doctorul Alexander Chepurnov, în vârstă de 69 de ani, s-a reinfectat cu noul coronavirus pentru a realiza un studiu referitor la boala care a îngrozit o lume în treagă iar rezultatele anunțate spulberă speranțele multor oameni de știință: speranța ca oamenii să dezvolte imunitate  colectivă este una inutilă din cauza anticorpilor care dispar rapid din organismul uman.

Un profesor care s-a infectat SARS-CoV-2 în cadrul unui experiment pentru a se îmbolnăvi pentru a doua oară de COVID-19 susține că speranțele unor oameni de știință privind dezvoltarea imunității colective sunt exagerate

Doctorul Alexander Chepurnov, în vârstă de 69 de ani, a contractat pentru prima dată coronavirusul în luna februarie, în Franța, în timp ce se afla în vacanță, notează Mail Online.

Doctorul care a devenit un cobai uman după ce s-a infectat intenționat cu noul COVID-19

După ce s-a vindecat acasă, în Siberia, fără să fie internat, el și echipa sa de la Institutul de Medicină Clinică și Experimentală din Novosibirsk au lansat un studiu asupra anticorpilor coronavirus.  Oamenii de știință au studiat „modul în care s-au comportat anticorpii, cât de puternici erau și cât timp au rămas în corp” și au constatat că numărul lor scade rapid, a precizat expertul.

„Până la sfârșitul celei de-a treia luni de la prima infectare, anticorpii nu au mai fost detectați în organism”, a mai explicat omul de știință.

Acstfel, acesta s-a decis să examineze care este probabilitatea de a se reinfecta. Chepurnov a devenit un cobai uman în interesul științei și s-a expus deliberat pacienților cu COVID-19 nepurtând echipament de protecție, potrivit relatărilor sale.

Imunitatea colectivă, o speranță deșartă

„Mecanismele de apărare ale organismului meu au reacționat exact ca în urmă cu șase luni, la prima infectare. Primul semn a fost durerea în gât”, a specificat expertul.

Însă a doua oară când s-a îmbolnăvit de COVID-19, virusul i-a afectat mult mai tare organismul decât prima dată și a fost spitalizat.

„Timp de cinci zile, am avut temperatură de peste 39 grade Celsius. M-am pierdut simțul mirosului, simțul gustului s-a schimbat. În a șasea zi de boală, scanarea CT a plămânilor a fost limpede și, la trei zile după scanare, radiografia a arătat că am pneumonie dublă. Virusul a dispărut destul de repede. După două săptămâni nu a mai fost detectat în nazofaringian sau în alte probe”, a povestit doctorul Alexander Chepurnov.

Concluzia sa, bazată pe propriul caz, este că imunitatea colectivă sau „de turmă” reprezintă o speranță deșartă.

Vaccinul anticoronavirus de care are nevoie omenirea

Virusul va rămâne printre noi și, în timp ce vaccinurile pot oferi imunitate, aceasta este probabil doar temporară.

„Avem nevoie de un vaccin care poate fi utilizat de mai multe ori, un vaccin recombinant nu se va potrivi. Odată injectat un vaccin adenoviral pe bază de vectori, nu vom putea să-l repetăm, deoarece imunitatea împotriva purtătorului de adenoviral va continua să interfereze”, a mai explicat expertul.

Profesorul a lucrat anterior la Centrul de Cercetare în Virologie și Biotehnologie din Siberia, unde este produs cel de-al doilea vaccin al Rusiei împotriva COVID-19 cunoscut sub numele de EpiVacCorona, care va trebuie administrat de mai multe ori pentru ca „purtătorul” să aibă imunitate constantă.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
FOTO. Cât de mult a slăbit Oana Roman! Acum vrea să apeleze la operații estetice...
Ce se întâmplă dacă iei antiinflamatoare prea des. Ai putea ajunge să ai nevoie de...
O mai știi pe Irina de la A.S.I.A? Uite cum arată la 42 de ani,...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Bilanţ: 31 persoane evacuate VIDEO
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Un spion chinez a fugit în SUA și ar fi divulgat date despre originea COVID....
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Adresa de domiciliu ar putea dispărea de pe buletinele românilor. Explicația dată de USR-PLUS
S-a dat lege! Sunt vizați toți pensionarii din țară. Ce se întâmplă cu pensiile
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Vestea care cutremură lumea muzicii românești: Celebrul artist a murit la doar 49 de ani
România, lovitura SUPREMĂ pentru unguri! ȘOC TOTAL la Budapesta
Demisie șoc la PRO TV. O mare vedetă a renunțat
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale se redeschide vineri pentru scăldat. Apa lacului...