Putin anunță al doilea vaccin rusesc anticoronavirus: „Se numește EpiVacCorona!” / Când vor începe studiile clinice

Redactor:
Gândul
Putin anunță al doilea vaccin rusesc anticoronavirus: „Se numește EpiVacCorona!” / Când vor începe studiile clinice
Putin anunță al doilea vaccin rusesc anticoronavirus: „Se numește EpiVacCorona!” / Când vor începe studiile clinice / Sursă FOTO: Shutterstock (colaj - caracter ilustrativ)

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a anunțat miercuri seară, 14 octombrie, că autoritățile medicale au dezvoltat un alt vaccin anticoronavirus, la două luni după ce primul a fost omologat.

Autoritățile ruse au acordat aprobarea de reglementare unui al doilea vaccin anticoronavirus după ce au fost făcute studii în stadiu incipient, la două luni după ce o mișcare similară i-a determinat pe oamenii de știință atât din țară, cât și din străinătate, să îi critice pe oamenii de știință ruși, potrivitctvnews.ca.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut anunțul miercuri, în cadrul unei întâlniri televizate cu oficiali guvernamentali.

Rusia prezintă deja al doilea vaccin anticoronavirus

„Acum trebuie să creștem producția primului vaccin și a celui de-al doilea vaccin. Centrul de Stat pentru Cercetări Biotehnologice din Novosibirsk a înregistrat astăzi al doilea vaccin pentru coronavirus, care se numește EpiVacCorona”, a spus Putin, adăugând că prioritatea era aprovizionarea cu vaccinuri a pieței rusești.

Vaccinul pe bază de peptide, care necesită o vaccinare dublă, EpiVacCorona, a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia și testat în rândul a 100 de voluntari în studiile umane în stadiu incipient, controlate cu placebo, care au durat mai mult de două luni și au fost finalizate acum două săptămâni. Voluntarii aveau între 18 și 60 de ani.

Oamenii de știință nu au publicat încă rezultatele studiului. În comentariile adresate presei, oamenii de știință care au dezvoltat vaccinul au spus că a produs suficienți anticorpi pentru a proteja persoana de virus și că imunitatea pe care o creează ar putea dura până la șase luni.

„Noul vaccin a fost creat pe baza unor substanțe sintetice. Este un vaccin peptidic și este compus din fragmente de proteine de virus create artificial”, a declarat și Tatyana Golikova, vicepreședinte al Guvernului Federației Ruse.

Un studiu avansat care va implica zeci de mii de voluntari, care este necesar pentru a stabili siguranța și eficacitatea vaccinului, urmează să înceapă în noiembrie sau decembrie.

„Este compus din fragmente de proteine de virus”

Vicepremierul Tatyana Golikova, care a declarat la începutul acestei săptămâni că a participat la primele procese ca voluntar, a declarat miercuri că 40.000 de persoane vor participa la studiile avansate ale EpiVacCorona. Nu se știe dacă vaccinul va fi oferit pentru o utilizare mai largă, în timp ce studiile sunt încă în desfășurare.

Primul vaccin al Rusiei, Sputnik V, a fost dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova și aprobat de guvern pe 11 august, după finalizarea studiilor incipiente făcute pe 76 de voluntari. La fel ca miercuri, Putin a transmis personal știrea la televiziunea națională și a spus că una dintre fiicele sale a fost deja vaccinată, că a avut efecte secundare ușoare și a dezvoltat anticorpi.

Întrucât Rusia s-a lăudat că a fost prima țară din lume care a aprobat un vaccin, experții au suținut că, în conformitate cu protocolul științific stabilit, sunt necesare studii mult mai largi pe zeci de mii de oameni pentru a asigura siguranța și eficacitatea vaccinului înainte de a fi administrat pe scară largă .

Autoritățile sanitare ruse au anunțat studii avansate ale Sputnik V în rândul a 40.000 de voluntari la două săptămâni după ce a primit aprobarea guvernului. Oficialii au mai declarat că vaccinarea grupurilor de risc, cum ar fi medicii și profesorii, va fi efectuată în paralel cu studiile.

Golikova a declarat miercuri că 13.000 de voluntari s-au înscris până acum în studiile vaccinului Sputnik V.

Critica internațională nu a împiedicat-o pe Rusia să promoveze Sputnik V în străinătate. Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus de investiții directe care a finanțat studiile pe vaccin, a declarat luna trecută că fondul are deja acorduri cu Mexic, India și Brazilia, care au comandat în total 200 de milioane de doze, iar alte zeci de țări sunt interesate să obțină primul vaccin rusesc.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te...
Amintirea neagră a zilei de 24 octombrie. Momentul în care 38% din americani au rămas...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Soția de fotbalist pe care NIMENI nu o mai recunoaște. Motivul ȘOCANT pentru care arată...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide