POZIȚIE. Președintele ALDE despre amânarea redeschiderii industriei ospitalității: ”Guvernul Orban disprețuiește industria ospitalității și îi batjocorește pe reprezentanții ei”

POZIȚIE. Președintele ALDE despre amânarea redeschiderii industriei ospitalității:  ”Guvernul Orban disprețuiește industria ospitalității și îi batjocorește pe reprezentanții ei”
POZIȚIE. Președintele ALDE despre amânarea redeschiderii industria ospitalității: ”Guvernul Orban disprețuiește industria ospitalitățîi și îi batjocorește pe reprezentanții ei”
Publicat: 30/06/2020, 10:51
Actualizat: 30/06/2020, 11:01
Călin Popescu Tăriceanu  critică Guvernul pe Facebook și spune că industria ospitalității este disprețuită de Guvernul României, fiind sacrificate zeci de locuri de muncă. Președintele ALDE spune că prim-ministrul a oferit iluzii reprezentanților din domeniul industriei ospitalității , făcând promisiuni despre redeschiderea restaurantelor începând cu 1 iulie.

Președintele ALDE  susține că promisiunile făcute de Guvernul României sunt amăgitoare, iar locurile de muncă din industria ospitalității sunt sacrificate

”Orban disprețuiește industria ospitalității și îi batjocorește pe reprezentanții ei cu orice ocazie!
Guvernul Orban a hotărît, cu de la sine putere, sacrificarea industriei ospitalității și sacrificarea a zeci de mii de locuri de muncă. Acesta este rezultatul amânării redeschiderii restaurantelor, moment ce era așteptat să se întâmple de la 1 iulie. Asta le-a promis Guvernul Orban reprezentanților acestui domeniu, angajatorilor și angajaților, familiilor acestora. Mulți antreprenori și-au pus speranțele în vorbele aruncate în vânt de Guvern și au sperat că Orban și gașca lui se vor ține de cuvânt și își vor putea redeschide afacerile”, a scris pe Facebook presedintele ALDE.
De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu critică dur Guvernul și spune că promisiunile făcute de Guvern au determinat că angajatorii să-și susțină financiar angajații în toată această perioada, însă cifrele care justifică amânarea măsurilor de relaxare sunt “științifico-fantastice” și sunt constante, deși numărul testărilor diferă de la o zi la altă.

”Este de mirare că atunci când testezi mai mult o să ai mai multe persoane testate pozitiv?”, scrie președintele ALDE pe Facebook.

”Pe baza acestor promisiuni au ținut cu dinții de angajații pe care îi aveau, chiar plătindu-i din propriul buzunar.
Haideți să vedem în ce bază “științifico-fantastică” au hotărît acești demolatori ai economiei românești să sacrifice industria ospitalității:
Luni, 22 iunie: 246 cazuri din 4.044 testări
Marți, 23 iunie: 214 cazuri din 8.949 testări
Miercuri, 24 iunie: 321 cazuri din 11.681 testări
Joi, 25 iunie: 460 cazuri din 12.555 testați
Vineri, 26 iunie: 411 cazuri din 11824 testări
Sâmbătă, 27 iunie: 345 cazuri din 12.336 testări
Duminică, 28 iunie: 291 cazuri din 7.291 testări
Luni, 29 iunie: 269 cazuri din 4.779 testări.
Vedeți ceva nou și neașteptat în aceste cifre? Este de mirare că atunci când testezi mai mult o să ai mai multe persoane testate pozitiv? Știe cineva cum și unde testează sau cum dau rezultatele? Știm cu toții cazuri de decese care au fost raportate după 2-3 săptămâni de la momentul în care s-au produs. Probabil că la fel e și cu testările, scot rezultatele din joben pe modelul hocus-pocus.
Eu cred că băieții ăștia de la guvernare au introdus deja softul de la alegeri în care nu contează cine votează, ci contează doar cine numără. La fel și aici, nu contează ce și pe cine testezi, ci contează cine raportează.
Concluzia este una singură: de când a început să bea singur în birou, Ludovic a început să urască restaurantele”, concluzionează Călin Popescu Tăriceanu.

Orban disprețuiește industria ospitalității și îi batjocorește pe reprezentanții ei cu orice ocazie!Guvernul Orban a…

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Luni, 29 iunie 2020

Următoarea etapă de relaxare ar putea fi amânată, potrivit declaratiilor prim-ministrului

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, întrebat despre următoarea etapă de relaxare care ar fi urmat să includă și posibila deschidere a restaurantelor, ar putea fi amânată din cauza evoluției pandemiei de coronavirus.

„Evoluția în ultimele 10 zile e o evoluție care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile și e necesară o evaluare pentru a vedea cum s-au desfășurat lucrurile”, a declarat premierul.

Patronatele din turism amenință că dau în judecată Guvernul

Patronatele din turism au declarat că intenționează să acționeze Guvernul în instanță pentru subminarea economiei naționale.