MEGA-EXCLUSIVITATE. România și SUA s-au înțeles în secret pentru extrădarea unui lider al temutului cartel mexican Jalisco Nueva Generación! Totul s-a întâmplat pe ultima sută de metri a stării de urgență! (INFORMAȚII-BOMBĂ)

MEGA-EXCLUSIVITATE. România și SUA s-au înțeles în secret pentru extrădarea unui lider al temutului cartel mexican Jalisco Nueva Generación! Totul s-a întâmplat pe ultima sută de metri a stării de urgență! (INFORMAȚII-BOMBĂ)

A fost forfotă în structurile speciale de la București în ultima săptămână din starea de urgență! Surse de maximă încredere au dezvăluit, în exclusivitate, pentru GÂNDUL.RO, că pe axa București-Washington s-au purtat negocieri intense, în taină, pentru extrădarea unuia dintre cei mai căutați traficanți de droguri din America de Nord, capturat și ținut în detenție în România! Totul a fost păstrat sub tăcere până azi! Reporterii speciali GÂNDUL.RO devoalează subteranele uneia dintre cele mai spectaculoase ”înțelegeri” judiciare din ultimii ani.

Aflat sub amenințarea unei condamnări pe viață în SUA, mexicanul Carlos Ruben Ramires era încă din luna martie în custodia serviciilor secrete de la București. El fusese capturat pe 9 martie în România, unde încerca să se ascundă. Judecătorii din Texas emiseseră (încă din 22 ianuarie 2020) un mandat de arestare pe numele lui sub acuzații deosebit de grave. Ramires este membru de grad înalt al temutului Cartel Jalisco Nueva Generación din Guadalajara. O organizație criminală care și-a creat în Mexic o faimă îmbibată în sânge. ”Capul” ei, Nemesio Oseguera Cervantes (poreclit „El Mencho”) se numără printre cei mai vânați ”lorzi ai drogurilor” din întreaga lume. Iar Carlos Ruben Ramires este considerat unul dintre locotenenții apropiați ai acestuia.

Justiția americană l-a pus sub acuzare pe Ramires pentru că, între 2016 și 2020, ar fi coordonat traficul internațional de metamfetamină și cocaină pe rutele Mexic-SUA, Mexic-Noua Zeelandă, dar și către mai multe state europene. Așadar, era un ”trofeu” pentru serviciile secrete americane. Imediat cum a fost încătușat în România, în urma unei operațiuni ținute ”la secret”, SUA a deschis negocierile cu oficialii de la București pentru extrădarea traficantului. Sursele noastre susțin, în exclusivitate, că interesul față de Ramires a fost atât de ridicat, încât a doua zi după reținerea mexicanului a sosit la București un agent special dispus să poarte tratative. Nu-i vom divulga decât inițialele: R.S..

Termenii ”pactului”

Oficial, în actele prin care s-a semnat predarea traficantului a fost invocat tratatul de extrădare din septembrie 2007 ratificat de cele două țări. Neoficial, lucrurile ar fi avut și alte implicații. România nu a emis nicio pretenție asupra deținutului.

Sursele noastre mărturisesc că, în sprijinul tratativelor, a venit inclusiv Ramires, care a îmbrățișat ”legea tăcerii”. N-a scos niciun cuvânt pe parcursul ședinței cu ușile închise în care i s-a hotărât extrădarea. Ba, mai mult, el s-a dovedit sfidător la adresa celor prezenți în sală, iar în momentul în care translatorul de limbă spaniolă i-a adresat două întrebări, el a rămas impasibil, ca și cum n-ar fi fost prezent.

Astfel, într-un termen relativ scurt, la nici două luni de la capturarea traficantului, România și SUA au agreat pe 8 mai (în ultima săptămână din starea de urgență!) ca Ramires să fie transferat în America. Acolo îl așteaptă detenția pe viață pentru o infracțiune extrem de gravă: conspirație la deținerea în scopul distribuirii a unei substanțe controlate, prev. de titlul 21, secțiunile 841 (a)(1) și 841 (b)(1)(A) din Codul Statelor Unite ale Americii.

Din informațiile obținute de GÂNDUL.RO reiese că la capturarea lui Ramires au contribuit major serviciile secrete americane. Practic, ele au livrat „pontul” omologilor români, iar reținerea traficantului a fost doar o formalitate pentru trupele speciale ale Poliției. Între timp, mexicanul a și fost predat Statelor Unite sub escortă. El urmează acum să fie audiat de Justiția americană, putând fi o ”cheie” importantă pentru descifrarea filierelor prin care Cartel Jalisco Nueva Generación alimentează piața din SUA cu însemnate cantități de droguri.

Istoria sângeroasă a temutului CJNG

Cartelul Jalisco Nueva Generación (abreviat CJNG) a apărut acum un deceniu, după ce faimoasele carteluri Sinaloa și Milenio s-au scindat. Mai mulți membri ai celor două organizații s-au regrupat sub denumirea CJNG. ”Actul de naștere” al noii grupări datează din iunie 2009, atunci când autoritățile mexicane au descoperit, într-un camion abandonat în Cancún, cadavrele a trei bărbați cu mesajul: ”Suntem noul grup CJNG și suntem împotriva răpirii, a extorsiunii și vom lupta în toate statele pentru un Mexic mai curat”.

În primăvara anului 2011, cartelul a declarat război tuturor celorlalte carteluri mexicane, declarându-și intenția de a prelua controlul asupra orașului Guadalajara. Din acel moment, cartelul a revendicat mai multe masacre. Este cazul celui de la Veracruz, unde – în septembrie 2011 – au fost găsite 35 de cadavre lângă un centru comercial din Boca del Río, cu un mesaj clar din partea cartelului: Acest lucru se va întâmpla cu toți cei care vor continua să acționeze în Veracruz. Acest teritoriu are un nou proprietar”.

În octombrie, același an, CJNG revendică moartea a încă 67 de persoane în Veracruz. Au urmat, apoi, alte episoade sângeroase: 16 morți în decembrie 2011, alte 15 cadavre găsite în gropi comune în februarie 2012, dar și 5 jurnaliști uciși în acel an. Aceste „băi de sânge” au fost semnalele că noua grupare, CJNG, este una nemiloasă și decisă să elimine membrii celorlalte carteluri. În timp, Jalisco Nueva Generación a devenit sinonim cu teroarea, iar gruparea și-a extins tentaculele dincolo de granițele Mexicului.

Florin Pastramă, reacţie şocantă după ce a snopit-o cu bătaia pe Brigitte Pastramă. Atenţie! VIDEO...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
Prognoza METEO! Au fost anunțate primele NINSORI în România. Când trecem la hainele groase de...
Live video Voluntari – Sepsi Scor live! Spectacol la deschiderea scorului
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Legătura specială dintre Dana Budeanu și Gabriela Firea. Nimeni nu ar fi bănuit ASTA
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Reacția unei femei care a aflat prin SMS că are Covid-19, deși era sănătoasă. Câți...
Florin Pastramă, reacţie şocantă după ce a snopit-o cu bătaia pe Brigitte Pastramă. Atenţie! VIDEO...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Coreea de Nord nu se JOACĂ! Este INCREDIBIL ce a putut să pățească un înalt...
Raport devastator de la ONU! Ce riscă omenirea, după declanșarea pandemiei. Veștile sunt cumplite
Imagini brutale! Florin Pastramă o calcă în picioare pe Brigitte! VIDEO
Prognoza meteo iarnă 2020-2021: Când vin ninsorile în România?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide