MEGA-EXCLUSIVITATE. România și SUA s-au înțeles în secret pentru extrădarea unui lider al temutului cartel mexican Jalisco Nueva Generación! Totul s-a întâmplat pe ultima sută de metri a stării de urgență! (INFORMAȚII-BOMBĂ)

Director editorial:
Adrian Artene
Redactor:
Cristian Lisandru
MEGA-EXCLUSIVITATE. România și SUA s-au înțeles în secret pentru extrădarea unui lider al temutului cartel mexican Jalisco Nueva Generación! Totul s-a întâmplat pe ultima sută de metri a stării de urgență! (INFORMAȚII-BOMBĂ)

A fost forfotă în structurile speciale de la București în ultima săptămână din starea de urgență! Surse de maximă încredere au dezvăluit, în exclusivitate, pentru GÂNDUL.RO, că pe axa București-Washington s-au purtat negocieri intense, în taină, pentru extrădarea unuia dintre cei mai căutați traficanți de droguri din America de Nord, capturat și ținut în detenție în România! Totul a fost păstrat sub tăcere până azi! Reporterii speciali GÂNDUL.RO devoalează subteranele uneia dintre cele mai spectaculoase ”înțelegeri” judiciare din ultimii ani.

Aflat sub amenințarea unei condamnări pe viață în SUA, mexicanul Carlos Ruben Ramires era încă din luna martie în custodia serviciilor secrete de la București. El fusese capturat pe 9 martie în România, unde încerca să se ascundă. Judecătorii din Texas emiseseră (încă din 22 ianuarie 2020) un mandat de arestare pe numele lui sub acuzații deosebit de grave. Ramires este membru de grad înalt al temutului Cartel Jalisco Nueva Generación din Guadalajara. O organizație criminală care și-a creat în Mexic o faimă îmbibată în sânge. ”Capul” ei, Nemesio Oseguera Cervantes (poreclit „El Mencho”) se numără printre cei mai vânați ”lorzi ai drogurilor” din întreaga lume. Iar Carlos Ruben Ramires este considerat unul dintre locotenenții apropiați ai acestuia.

Justiția americană l-a pus sub acuzare pe Ramires pentru că, între 2016 și 2020, ar fi coordonat traficul internațional de metamfetamină și cocaină pe rutele Mexic-SUA, Mexic-Noua Zeelandă, dar și către mai multe state europene. Așadar, era un ”trofeu” pentru serviciile secrete americane. Imediat cum a fost încătușat în România, în urma unei operațiuni ținute ”la secret”, SUA a deschis negocierile cu oficialii de la București pentru extrădarea traficantului. Sursele noastre susțin, în exclusivitate, că interesul față de Ramires a fost atât de ridicat, încât a doua zi după reținerea mexicanului a sosit la București un agent special dispus să poarte tratative. Nu-i vom divulga decât inițialele: R.S..

Termenii ”pactului”

Oficial, în actele prin care s-a semnat predarea traficantului a fost invocat tratatul de extrădare din septembrie 2007 ratificat de cele două țări. Neoficial, lucrurile ar fi avut și alte implicații. România nu a emis nicio pretenție asupra deținutului.

Sursele noastre mărturisesc că, în sprijinul tratativelor, a venit inclusiv Ramires, care a îmbrățișat ”legea tăcerii”. N-a scos niciun cuvânt pe parcursul ședinței cu ușile închise în care i s-a hotărât extrădarea. Ba, mai mult, el s-a dovedit sfidător la adresa celor prezenți în sală, iar în momentul în care translatorul de limbă spaniolă i-a adresat două întrebări, el a rămas impasibil, ca și cum n-ar fi fost prezent.

Astfel, într-un termen relativ scurt, la nici două luni de la capturarea traficantului, România și SUA au agreat pe 8 mai (în ultima săptămână din starea de urgență!) ca Ramires să fie transferat în America. Acolo îl așteaptă detenția pe viață pentru o infracțiune extrem de gravă: conspirație la deținerea în scopul distribuirii a unei substanțe controlate, prev. de titlul 21, secțiunile 841 (a)(1) și 841 (b)(1)(A) din Codul Statelor Unite ale Americii.

Din informațiile obținute de GÂNDUL.RO reiese că la capturarea lui Ramires au contribuit major serviciile secrete americane. Practic, ele au livrat „pontul” omologilor români, iar reținerea traficantului a fost doar o formalitate pentru trupele speciale ale Poliției. Între timp, mexicanul a și fost predat Statelor Unite sub escortă. El urmează acum să fie audiat de Justiția americană, putând fi o ”cheie” importantă pentru descifrarea filierelor prin care Cartel Jalisco Nueva Generación alimentează piața din SUA cu însemnate cantități de droguri.

Istoria sângeroasă a temutului CJNG

Cartelul Jalisco Nueva Generación (abreviat CJNG) a apărut acum un deceniu, după ce faimoasele carteluri Sinaloa și Milenio s-au scindat. Mai mulți membri ai celor două organizații s-au regrupat sub denumirea CJNG. ”Actul de naștere” al noii grupări datează din iunie 2009, atunci când autoritățile mexicane au descoperit, într-un camion abandonat în Cancún, cadavrele a trei bărbați cu mesajul: ”Suntem noul grup CJNG și suntem împotriva răpirii, a extorsiunii și vom lupta în toate statele pentru un Mexic mai curat”.

În primăvara anului 2011, cartelul a declarat război tuturor celorlalte carteluri mexicane, declarându-și intenția de a prelua controlul asupra orașului Guadalajara. Din acel moment, cartelul a revendicat mai multe masacre. Este cazul celui de la Veracruz, unde – în septembrie 2011 – au fost găsite 35 de cadavre lângă un centru comercial din Boca del Río, cu un mesaj clar din partea cartelului: Acest lucru se va întâmpla cu toți cei care vor continua să acționeze în Veracruz. Acest teritoriu are un nou proprietar”.

În octombrie, același an, CJNG revendică moartea a încă 67 de persoane în Veracruz. Au urmat, apoi, alte episoade sângeroase: 16 morți în decembrie 2011, alte 15 cadavre găsite în gropi comune în februarie 2012, dar și 5 jurnaliști uciși în acel an. Aceste „băi de sânge” au fost semnalele că noua grupare, CJNG, este una nemiloasă și decisă să elimine membrii celorlalte carteluri. În timp, Jalisco Nueva Generación a devenit sinonim cu teroarea, iar gruparea și-a extins tentaculele dincolo de granițele Mexicului.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Mă numesc Mariana, am 36 de ani și am slăbit 17 kg cu 2 diete...
Cum s-a răzbunat Cristi Borcea pe Alina Vidican! Ce decizie a luat, după ce fosta...
ULTIMĂ ORĂ: Românii scapă de mască! Data anunțată de președintele Iohannis. E oficial!
Bilanţul a ajuns la 87 de morţi şi 530 de răniţi în Fâşia Gaza. Israelul...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Fără mască de protecție și distanțare socială pentru persoanele vaccinate cu ambele doze în SUA
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
Momentul TERIBIL în care un pod din STICLĂ din China se sparge complet cu oameni...
Când vom scăpa de mască. Anunțul așteptat cu nerăbdare de români. Premierul Cîțu a spus...
Google, amendă colosală din cauza Enel. Câte milioane de euro trebuie să plătească acum
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
ADIO, MASCĂ! Anunțul ȘOC de ultimă oră în România
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide