PREȘEDINTELE României. Un avocat a decis să-l dea în judecată pe Klaus Iohannis. Care este motivul invocat

Redactor:
Gandul
PREȘEDINTELE României. Un avocat a decis să-l dea în judecată pe Klaus Iohannis. Care este motivul invocat
Klaus Iohannis. Sursă foto:presidency.ro

Un avocat din Iași a decis  să dea în judecată statul român. Bogdan Mihail Zamfir le cere judecătorilor Curții de Apel Iași să anuleze parțial atât Ordonanța Militară numărul 3, cât și Decretul 195/2020.

Acesta solicită anularea articolului 1 din cadrul Ordonanței, precum și anularea articolului 2 din Decretul nr 195/2020, potrivit  bzi.ro

Avocatul a precizat în cererea adresată instanței că este asociat unic la o societate cu obiect de activitate broker de asigurare și că, printre motivele trecute pentru a putea părăsi locuința, nu se regăsește vreo prevedere pentru îndeplinirea obligațiilor legale de asigurare. Astfel, el nu mai are clienți în această perioadă.

”Spre deosebire de proprogarea sau suspendarea celorlalte obligații legale de către statul român, obligațiile de asigurare impuse prin legile speciale enumerate nu au fost prorogate/ suspendate/ prelungire și cu, cu atât mai grav, sancțiunile neîndeplinirii acestora nu au fost suspendate. În cazul unei calamități naturale, persoane care nu are o asigurare obligatorie de locuință are afectat dreptul la despăgubire. De asemenea, legea prevede că, dacă nu ai încheiată asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), în afară de amendă, se pierde și dreptul de a circula cu autovehiculul. Mai mult, în cazul asigurării de malpraxis medical, se pierde temporar dreptul de a profesa, până la încheierea asigurării obligatorii”, a explicat avocatul care intenționează să-l dea în judecată statul român.

Avocatul stagiar Bogdan Mihail Zamfir a rezumat astfel:

„Eu nu contest întreaga Ordonanță Militară 3. La fel, eu contest parțial Decretul 195/2020. Ca să ne înțelegem: nu contest instalarea stării de urgență, ci doar îngrădirea unor drepturi. În mod legal, ele nu pot fi îngrădite decât prin lege, nu prin ordonanțe sau prin decrete, conform articolului 53 din Constituția României”, a spus ieri avocatul ieșean, potrivit bzi.ro

 

Inchide