Purtătorul de cuvânt al Guvernului anunță ”sporirea gradului de alertă” în zonele de graniță unde au căzut bucăți de drone

Purtătorul de cuvânt al Guvernului anunță ”sporirea gradului de alertă” în zonele de graniță unde au căzut bucăți de drone
Publicat: 14/09/2023, 17:38

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin a declarat că la nivelul Guvernului, în contextul descoperirii rămăşitelor de drone, presupuse a fi ruseşti, pe teritoriul României au fost puse în aplicare mai multe măsuri, printre care „sporirea gradului de alertă şi de vigilenţă în zonele de graniţă vizate, prin intermediul ministerelor cu competenţe aici, mă refer în primul rând la Ministerul Apărării Naţionale, înglobat evident într-un sistem NATO care oferă României o siguranţă militară fără precedent”, a punctat acesta.

Un alt aspect subliniat atât de Mihai Constantin, cât și de premierul Ciolacu este că ţara noastră nu este ameninţată în niciun fel din punct de vedere al securităţii. „Nu ştiu ce să vă răspund, dacă va fi sau nu în CSAT”, a completat acesta.

Mihai Constantin anunță: ”sporirea gradului de alertă şi de vigilenţă în zonele de graniţă vizate, prin intermediul ministerelor cu competenţe aici”

În ceea ce privește deciziile pe care le va lua România pentru sporirea securității, Mihai Constantin a menționat că ”următorii paşi îi constituie cei deja puşi în aplicare – sporirea gradului de alertă şi de vigilenţă în zonele de graniţă vizate, prin intermediul ministerelor cu competenţe aici, mă refer în primul rând la Ministerul Apărării Naţionale înglobat evident într-un sistem NATO care oferă României o siguranţă militară fără precedent. Şi la nivelul Ministerului Afacerilor Externe au avut loc mai multe reacţii în ceea ce priveşte oficiali ai Federaţiei Ruse reprezentaţi în ţara noastră. Toate aceste lucruri vor continua şi vor rămâne valide şi în vigoare”.

„Chiar mă gândesc că ieri premierul României a spus foarte clar – nu ne aflăm în niciun pericol, românii şi România nu este ameninţa în niciun fel din punct de vedere al securităţii, iar acest mesaj are în spate evident toate acele mecanisme de alertă activitate în această clipă.

Vă reamintesc că în afară de MApN şi Ministerul Afacerilor Externe deja menţionate, prin Departamentul Situaţiilor de Urgenţă există, de asemenea, măsuri implementate pentru alertarea sau măsuri de vigilenţă pentru protecţia şi asigurarea liniştii populaţiei din zonele de graniţă vizate”, a completat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

”Nu ştiu ce să vă răspund, dacă va fi sau nu în CSAT

Întrebat dacă această situaţie va fi subiectul unei şedinţe CSAT, purtătorul de cuvânt al Guvernului a replicat: „Asta nu ştiu ce să vă răspund, dacă va fi sau nu în CSAT. Dacă va avea loc, veţi afla”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că situaţia din zona frontierei cu Ucraina, în Deltă, este sub control şi că trebuie să ne pregătim pentru a înlătura orice pericol. Președintele PSD a precizat că deși adăposturile nu sunt foarte aspectuoase, acestea au reprezentat o improvizaţie pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Ulterior, şeful Executivului a afirmat că nu ne atacă nimeni, iar populaţia trebuie liniştită:

„Nu ne atacă nimeni, oameni buni. Haideţi să liniştim populaţia, că o luăm razna cu toţii. Nu ne-a atacat nimeni şi nu ne atacă nimeni. Au sărit nişte rămăşiţe dintr-o dronă care a fost lovităde armata ucraineană. Nu a avut explzibil, nu a avut nimic care să dăuneze cetăţenilor”, a declarat Marcel Ciolacu, în timpul unei declarații de presă de presă.


CITEȘTE ȘI:

Ce-a de treia dronă rusească ar fi străbătut 20 de km în spațiul aerian suveran. Nici aceasta nu a fost reperată de radarele românești

UPDATE | MApN: Fragmentele descoperite în Tulcea sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern