Semințe misterioase, trimise ilegal din China în mii de cutii poștale

Redactor:
Florentina Dinu
Semințe misterioase, trimise ilegal din China în mii de cutii poștale

Departamentul de Agricultură din SUA a identificat unele  specii de plante aflate în pungi cu semințe nesolicitate care sosesc în căsuțele poștale din Statele Unite. Oficialii au avertizat că expedierile de semințe misterioase, par să aibă originea în China, ar putea fi specii de plante invazive.

Rezidenții din toate cele 50 de state au raportat primirea pachetelor suspecte de semințe

Până acum, însă, speciile par a fi inofensive. Cel puțin 14 dintre speciile de semințe au fost identificate începând cu 29 iulie, potrivit administratorului adjunct Osama El-Lissy, al Serviciului de inspecție pentru sănătatea animalelor și a plantelor USDA. Acestea includ muștar, varză și glorie dimineață, precum și ierburi precum menta, salvie, rozmarin și lavandă. El a spus că s-au găsit hibiscus și trandafiri, potrivit CBCNews.

CBS News a confirmat că rezidenții din toate cele 50 de state au raportat primirea pachetelor suspecte de semințe. USDA a spus că dacă primiți pachetele de semințe, nu le plantați și contactați-vă funcționarul de stat.

Deși speciile identificate până acum sunt inofensive, experții în plante au avertizat că semințele din alte părți ale lumii ar putea dăuna culturilor.

Oficialii agriculturii de stat din Virginia au avertizat că „speciile invazive produc ravagii asupra mediului, mută sau distrug plantele și insectele native și dăunează grav culturilor. Luarea de măsuri pentru a preveni introducerea lor este cea mai eficientă metodă de reducere atât a riscului de infestări de specii invazive, cât și a cost pentru controlul și atenuarea acestor infestări „.

Comisarul din Departamentul Agriculturii din Texas, Sid Miller, a îndemnat oamenii să fie precauți. „Ar putea fi o bacterie. Ar putea fi un alt virus, un fel de specie invazivă”, a spus Miller la CBS Dallas-Fort Worth.

Robin Pruisner, un oficial de control al semințelor de la Departamentul Agriculturii și Administrației Terestre din Iowa, a declarat pentru Reuters că a auzit rapoarte despre o acoperire a unui posibil insecticid sau fungicid pe semințe, care s-ar putea dovedi în special dăunătoare culturilor.

„Am avut oameni să-mi descrie că semințele sunt acoperite cu ceva purpuriu. Nu l-am avut încă în mâinile mele, dar sună mult ca un tratament pentru semințe”, a spus ea.

Departamentul Agricultură a declarat că pachetele fac parte, cel mai probabil, dintr-o înșelătorie „periaj”, în care un vânzător trimite articole nesolicitate către cineva și apoi publică recenzii false pozitive ale clienților pentru a stimula vânzările.

„Inșelătoria care implică pachete de semințe în expedierile de poștă internațională nu este neobișnuită”, a declarat USDA. „Vama și protecția frontierelor din SUA (CBP) au interceptat expedieri similare în ultimii ani.”

Phylissia Clark de la Better Business Bureau a declarat pentru CBS DFW că, dacă sunteți o victimă a periajului, „identitatea dvs. a fost compromisă”.

„Cineva știe suficient despre tine pentru a-ți crea un profil online și a te folosi pentru a manipula sisteme”, a spus Clark.

Semințele ajung în mod obișnuit în pachete albe care afișează scrisori chinezești și cuvintele „China Post”. USDA continuă să investigheze.

ŞOC! 3 fotbalişti de naţională au chemat o actriţă XXX şi au pus-o să plătească...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Șocant! Cum l-a țepuit pe Cătălin Moroșanu tânărul pentru care a strâns bani să îi...
Aplicația care te anunță dacă ai Covid prin scanarea ochilor. Nemții vor să revoluționeze testarea...
„Dexit”. Partidul german de opoziţie AfD anunţă că va face campanie pentru ca Germania să...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Microcipul care detectează Covid-19 în corp înainte să ai simptome. Cum funcționează. VIDEO
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Marea greșeală pe care o fac utilizatorii de Whatsapp. Probabil ți se întâmplă și ție...
Tragedie în familia unui model celebru. A paralizat după ce a mâncat un pretzel
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
Inchide