Actorul Sam Neill, celebru pentru rolul „Alan Grant” din Jurassic Park, diagnosticat cu CANCER

Actorul Sam Neill, celebru pentru rolul „Alan Grant” din Jurassic Park, diagnosticat cu CANCER
Actorul Sam Neill, diagnosticat cu cancer / Sursa FOTO: instagram.com/samneilltheprop
Publicat: 18/03/2023, 12:56

Sam Neill, actor celebru pentru rolul paleontologului Alan Grant, din seria de filme Jurassic Park, a povestit în memoriile sale, care urmează a fi publicate peste câteva zile, că se tratează pentru un cancer de sânge în stadiul 3.

„Adevărul este că sunt bolnav. Poate pe moarte. Va trebui să accelerez”, scrie Sam Neill în primul capitol al cărţii sale.

A scris o carte în timp ce făcea chimioterapie

„Did I ever tell you this?” este cartea pe care Neill a scris-o în timp ce făcea chimioterapie, arată CNN.

Vorbind pentru cotidianul britanic The Guardian, actorul precizează că boala este în remisie, dar chiar și așa va fi nevoit să continue tratamentul pentru tot restul vieţii.

„Nu pot pretinde că anul trecut nu a avut momentele sale întunecate. Dar aceste momente întunecate scot la iveală lumina”, a explicat el. Sam Neill a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin, o formă de cancer, în 2022.

În vârstă de 75 de ani, Sam Neill este cunoscut mai ales pentru rolul profesorului paleontolog Alan Grant, care apare în trei episoade ale seriei Jurassic Park, primul dintre acestea (în 1993) avându-l ca regizor pe Steven Spielberg. De-a lungul carierei care a debutat în anii ’70, Neill a jucat în numeroase filme, cum ar fi în recentul serial de succes „Peaky Blinders”.

În timpul liber, Sam Neill se ocupă de podgoria de vin pe care o deține în Noua Zeelandă. Totodată, el se pregăteşte să apară într-o adaptare televizată a romanului „Apples Never Fall”, al romancierei Liane Moriarty.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase