Superliga s-a reluat: Cum arată lupta pentru trofeu (P)

Superliga s-a reluat: Cum arată lupta pentru trofeu (P)
Publicat: 09/12/2022, 19:22
Actualizat: 12/12/2022, 11:34

Campionatul României s-a reluat la finalul săptămânii trecute și va continua până în apropierea Crăciunului, când este programată o nouă pauză. Farul, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova vor să încheie anul în forță pentru a rămâne în cursa pentru pozițiile fruntașe, în timp ce Rapid vrea să-și revină și ea.

Farul Constanța este liderul surpriză al campionatului României, după ce Gică Hagi a reușit să creeze o nouă echipă redutabilă, din care fac parte atât jucători tineri precum Pitu și Grameni, dar și unii mai experimentați cum este cazul lui Denis Alibec, fotbalist renăscut sub comanda „Regelui”.

Dacă la începutul sezonului bookmakerii agențiilor de pariuri sportive acordau șanse foarte mici Farului la trofeu, lucrurile s-au schimbat între timp. Privind cotele actuale, vedem cum formația lui Gică Hagi are în acest moment șansa a doua la câștigarea titlului, cu cota 3.00.

Favorită este în continuare, la fel ca la începutul sezonului, CFR Cluj, care are cota 1.85. În schimb, FCSB are cota 10.00, iar Universitatea Craiova și Rapid au fiecare cota 12.00. Sepsi, echipă aflată și ea în revenire de formă, are abia cota 200.00.

Principalele argumente ale favoritelor în cursa pentru titlu:

CFR Cluj

Este campioana din ultimele cinci sezoane, iar experiența anilor precedenți se poate dovedi din nou decisivă în cursa pentru titlu. CFR Cluj a arătat și în sezoanele anterioare că știe să depășească momentele dificile, având adevărați lideri în vestiar, ca Mario Camora și Ciprian Deac.

În plus, are cel mai titrat antrenor român din competițiile interne aflat încă în activitate, pe Dan Petrescu. Un maestru al organizării de joc, care pune mare accent pe fazele fixe și pe disciplină. CFR Cluj are și liniște financiară în acest moment și un lot numeros și echilibrat.

CFR Cluj are soluții pe toate posturile, iar din 2023 îl va recupera și pe golgheterul Gabriel Debeljuh, care va reveni după o accidentare gravă. CFR Cluj nu este genul de echipă care să facă spectacol, însă pragmatismul pe care îl arată i-a fost suficient să câștige titlul în ultimii cinci ani, astfel că este favorită și în sezonul 2022/23.

Farul Constanța

De mulți ani nu a mai arătat Farul atât de bine. După două sezoane dezamăgitoare, în care nu a prins nici măcar play-off-ul, Farul este complet schimbată și are numeroase argumente pentru a conta în lupta pentru titlu.

Este cea mai ofensivă echipă a campionatului și are, de asemenea, o apărare foarte bună. Combină excelent experiența unor jucători ca Alibec, Mihai Popescu și Larie cu entuziasmul unor tineri ca Alexi Pitu și Grameni.

Farul joacă un fotbal total, care l-a determinat pe Gică Hagi să recunoască faptul că se gândește la titlu. Echipa este redutabilă, în special în meciurile de pe teren propriu, și a arătat că este capabilă să învingă și adversare puternice că CFR Cluj și FCSB.

FCSB

După un start foarte slab de sezon, FCSB și-a revenit în competițiile interne și poate profita de faptul că a fost eliminată din competițiile europene, astfel că lotul nu va mai fi la fel de solicitat. De altfel, lipsa soluțiilor de pe banca de rezervă a fost o problemă pentru FCSB în acest sezon.

Lucrurile au intrat însă pe un făgaș normal pentru FCSB în campionat, iar echipa este pe o pantă ascendentă. În plus, are și un atacant de top, pe Andrea Compagno, golgheterul la zi al campionatului României și omul capabil să înscrie din orice situație, așa cum a arătat-o și în restanța de la Botoșani.

FCSB are încă probleme în defensivă, dar din iarnă îl va recupera pe Iulian Cristea după o accidentare gravă, care l-a ținut câteva luni departe de teren. Rămâne de văzut cât va conta însă faptul că Mihai Pintilii nu va putea să le ofere indicații în timpul meciurilor jucătorilor.

Universitatea Craiova

După un start foarte slab de sezon, Universitatea Craiova a arătat semne de revenire de la numirea lui Mirel Rădoi în funcția de antrenor. Echipa pierde destul de greu, însă are și multe momente de inconstanță.

Pare că se repetă situația din sezoanele precedente, dar oltenii au jucători talentați în linia ofensivă, care oricând pot produce faze periculoase. În plus, Universitatea Craiova are și sprijinul fanilor la meciurile de pe teren propriu, ceea ce se poate dovedi decisiv în cursa pentru titlu.

Rapid

O altă echipă care joacă la fiecare meci cu stadionul plin, Rapid visează să câștige titlul în anul centenarului. Obiectivul anunțat este însă calificarea în play-off, iar Rapid este în grafic. În ultima perioadă parcursul echipei a fost în scădere, dar conducerea a anunțat deja că pregătește transferuri pentru pauza de mercato din iarnă.

Având sprijinul fanilor și un antrenor entuziast ca Adrian Mutu, Rapid își poate propune obiective mărețe în acest sezon.

Momentan este în grafic pentru îndeplinirea obiectivului principal, calificarea în play-off, iar după înjumătățirea punctelor se poate întâmpla orice.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte