FCSB a numit noul antrenor principal. Are licența PRO, dar tot Pintilii conduce, de fapt, echipa!

Publicat: 01/12/2022, 10:00

Leonard Strizu e noul antrenor principal al FCSB, dar a spus că şi dacă îl chema Mourinho tot apela la Mihai Pintilii. Cel care a fost interimar până acum nu poate fi numit oficial ca tehnician fiindcă nu deţine licenţa PRO.

Strizu, fost antrenor la echipa a doua a FCSB, a anunțat că echipa trebuie să continue traseul lui Pintilii, instalat ca interimar după demisia lui Nicolae Dică.

Nicolae Dică a demisionat la începutul lui noiembrie de la FCSB, iar echipa a fost condusă de Pintilii, ca interimar.

FCSB a numit noul antrenor principal. Are licența PRO, dar tot Pintilii conduce echipa

Strizu a spus că Pintilii va obține licența PRO.

„A fost o surpriză plăcută făcută de patron. Nu mă gândeam că va apela la mine pentru postul de antrenor. M-a bucurat decizia şi încercăm să creăm o atmosferă plăcută şi să le dăm posibilitatea jucătorilor de a se exprima la un nivel cât mai ridicat. Şi dacă mă chema Mourinho, tot apelam la Pintilii. El a fost al doilea sau al treilea ajutor pentru toţi antrenorii care au fost la echipă. El, prin respectul acordat jucătorilor, e foarte iubit. El ştie foarte multe.

Dacă eu veneam cu un secund, nu era la fel… el e de doi ani aici, e normal să fac o colaborare cu Pintilii. Eu i-aş da mult mai multă prioritate lui Pintilii, pentru că ştie tot ce se întâmplă în vestiar. Trebuie urmat acest drum pe care îl are Pintilii cu jucătorii”, a spus Leonard Strizu.

Antrenorul a mai declarat că: „Eu mă simt confortabil în această poziţie. Patronul a apelat la serviciile mele. Eu fac parte din acest club, toţi formăm o familie. Iar o mutare de sus în jos sau de jos în sus e benefică pentru a veni în sprijinul echipei mari a clubului. Toţi cei din staff, Pintilii, antrenorul cu portarii, partea medicală, Mihai Stoica, toţi… toţi vom avea câte un punct de vedere asupra pregătirii, asupra meciului şi se va lua o decizie. Ştiu ce interesează, cine conduce, cine face, cine, cine… dar pentru mine, pentru acest club, situaţia este foarte benefică. E normal ca un antrenor când vine la un club să aibă un colaborator gen Pintilii. Pintilii e de doi ani aici, el are o relaţie de prietenie şi respect cu toţi jucători şi cu cel care are puţine minute, şi cu cel cu cele mai multe… Eu am o prietenie cu Pintilii, el e un colaborator foarte bun pentru a lua decizii împreună”.

Ce a spus despre Pintilii? „Nu cred că va putea să se controleze şi să nu se ridice de pe bancă. Nu ai cum. Pintilii trăieşte meciurile, nu cred că va sta fără să se ridice. Dar când simt că începe să-i vibreze piciorul o să-i dau un cot să stea liniştit. Nu e o problemă asta. E normal ca Pintilii să îşi ia licenţa Pro, el va fi antrenor bun”.

foto: Facebook.com/FCSBOfficial

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase