Test de inteligență | Care dintre cei 4 oameni din imagine a furat portofelul din Mega Image?

Test de inteligență | Care dintre cei 4 oameni din imagine a furat portofelul din Mega Image?
Test de inteligență | Care dintre cei 4 oameni din imagine a furat portofelul din Mega Image?
Publicat: 14/07/2022, 10:59

Următorul test de inteligență a pus în dificultate o mulțime de oameni. Rezolvarea acestuia este simplă, dar nu multă lume a ajuns la răspunsul corect.

În acest test de măsurare a inteligenței trebuie să răspundeți la următoarea întrebare:

„Care dintre cei 4 oameni din imagine a furat portofelul din Mega Image?”

Rezolvarea testului

Persoana care minte este, evident, bărbatul din dreapta, jos. Ceea ce îl dă de gol este faptul că afirmă că „stă prost cu vedere”. Acest lucru este imposibil, având în vedere faptul că este pilot.

Test de inteligență | Care dintre cei 4 oameni din imagine a furat portofelul din Mega Image?  REZOLVARE barbatul din dreapta-jos minte! El este hotul, pentru ca nu are cum sa stea prost cu vederea. Este  pilot!
Test de inteligență | Care dintre cei 4 oameni din imagine a furat portofelul din Mega Image?

Ce sunt testele IQ

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți. Și unele au fost concepute pentru persoanele cu dizabilități speciale.

Iată și alte teste IQ:

Testul IQ devenit viral | Ce număr vezi în această poză? 99 din 100 dau greș

Test de inteligență cu 5 întrebări | Cât e ceasul – ora 7:00, 15:00 sau 23:00?

Mută un singur băț de chibrit pentru a obține o egalitate corectă din: 6+2-8=4

Testul IQ exclusiv pentru genii | Ce caracter urmează în această serie: Q, W, R, U?

Test IQ la care toți greșesc | Câte cercuri vezi în această imagine?

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase