Test de inteligență cu 5 întrebări | Cât e ceasul – ora 7:00, 15:00 sau 23:00? (VIDEO)

Publicat: 27/03/2022, 09:44

Testele de inteligență îți verifică vigilența, capacitatea de a face relaționări și logica. Mai jos, vei descoperi o imagine care îți testează IQ-ul. Nu te grăbi să dai răspunsul.

Ia în calcul toate variantele, observă detaliile fotografiei și analizează modul în care arată toate elementele din decor.

Așadar, Cât e ceasul? Să fie ora 7:00, ora 15:00 sau ora 23:00?

Rezolvarea testului

Iluminatul public este pornit, motiv pentru care excludem varianta ca răspunsul să fie ora 15:00.

Afară este întuneric, dar nu pare a că ne apropiem de miezul nopții și, de aceea, nici răspunsul „ora 23:00” nu este corect.

Mai rămâne o variantă, care este și cea corectă, de altfel. Este ora 07:00.

Ce sunt testele IQ

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți. Și unele au fost concepute pentru persoanele cu dizabilități speciale.

Intră aici pentru alte teste de IQ:

Mută un singur băț de chibrit pentru a obține o egalitate corectă din: 6+2-8=4

Testul IQ exclusiv pentru genii | Ce caracter urmează în această serie: Q, W, R, U?

Test IQ la care toți greșesc | Câte cercuri vezi în această imagine?

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult